ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2: Η ανατροπή του αιώνα!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2: Η ανατροπή του αιώνα!

Η ΑΕΚ επέστρεψε από το 0-2 και κάνοντας μυθική ανατροπή επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ - Στο +5  από τους «ερυθρόλευκους» ο δικέφαλος, συγκλονιστικός με αδιανόητη γκολάρα ο Λάζαρος - Όλα τα λεφτά ο Λιβάγια που άλλαξε τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο

Για την ΑΕΚ όλα έμοιαζαν χαμένα όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ (22΄ Μάριν, 46΄ Οτζίτζα Οφόε).

Ομως, με επική αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο η Ένωση πέτυχε μια επική ανατροπή καθως επικράτησε 3-2 και παραμένει στην κορυφή, αύξανοντας τη διαφορά στο +5 από τους «ερυθρόλευκους».

Πρωταγωνιστής της μεγάλης επιστροφής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που ισοφάρισε με τέρματα στο 64' και το 79', ενώ τη νίκη έδωσε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος στο 89'.

Ο Χάσι κατάλαβε (αρχικά) το πάρτι του Λάζαρου

Φουριόζα ξεκίνησε η ΑΕΚ. Πίεσε, είχε κατοχή και επέλεξε να χτυπήσει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Με κύρια αιχμή των επιθέσεων τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, η Ένωση είχε ένα εκρηκτικό 12λεπτο στο οποιο δημιούργησε φάσεις, όμως, δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν στο 1' όταν ο Αραούχο δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά, ενώ ο Καπίνο σταμάτησε τις οβίδες των Λάζαρου, Γκάλο όποτε χρειάστηκε.

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καν την μπάλα και να βγει από την περιοχή, «έκλεισε» τον Λάζαρο και αυτόματα η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε σε ένα μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού. Επιθέσεις μόνο από τα δεξιά. Καθόλου από τον άξονα, ενώ η αριστερή πτέρυγα δεν υπήρχε καν στο πρώτο ημίχρονο.

Το μισό γκολ (του Μάριν) είναι του Οφόε

Οι «ερυθρόλευκοι» αφού άντεξαν την πίεση της ΑΕΚ, βρήκαν τρόπο να σταματήσουν το «πάρτι» του Λάζαρου με τον Ταχτσίδη αλλά και τον Μάριν να βοηθούν περισσότερο τον Φιγκέιρας, κέρδισε μέτρα αλλά και κατοχής της μπάλας, ψάχνοντας την κόντρα επίθεση.

Στο δεκαπεντάλεπτο που ακολούθησε ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Ένωση παρουσίασε κενά στον άξονα ίσως επειδή ο Σιμόες που έγινε αναγκαστική αλλαγή (μπήκε ο Γαλανόπουλος) δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του ματς.

Και κάπως έτσι η άμυνα της ΑΕΚ που μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν είχε δεχθεί γκολ πιάστηκε στον ύπνο από την δεξιά πλευρά -του Γκάλο δηλαδή- της άμυνας που στόχευσε ο Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια την έπιασε ο Οφόε που με ένα πανέξυπνο πλάγιο που εκτέλεσε έβγαλε τον Μάριν φόρα παρτίδα με τον Ανέστη. Ο Γερμανός πέτυχε με λόμπα ένα απίστευτο γκολ και έτσι γράφτηκε το 0-1 στο 22'.

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρο ότι είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και η ΑΕΚ που δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Αραούχο κινδύνεψε ξανά στο 32' με τον Ανέστη να σταματα εντυπωσιακά το σουτ του Καρσελά.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός, η απόλυτη αδράνεια

Μολονότι ο Χιμένεθ άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-1-1 βάζοντας στον αγώνα τον Λιβάγια αντί του Κλωναρίδη προκειμένου να επέλθει ισορροπία στις γραμμές και ειδικά από αριστερά, η ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο με το καλημέρα του δευτέρου ημίχρονου.

Έπειτα από νέα αδιανόητη αδράνεια στην άμυνα, ο Οφόε έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας από κόντρες και σκόραρε για το 0-2 στο 46' με ένα εκπληκτικό πλασέ.

Ο Ολυμπιακός σόκαρε την ΑΕΚ που προσπάθησε ωστόσο να αντιδράσει μην έχοντας τόσους πολλούς κενούς χώρους πλέον να επιτεθεί. Οι Πειραιώτες παίζοντας πίσω από την μπάλα έδωσαν την κατοχή στην Ένωση που απείλησε με τον Μπακάκη στο 55' με τον Καπίνο να βάζει στοπ.

Ανέβηκε με Λιβάγια, σκόραρε με Λάζαρο

Η παρουσία του Λιβάγια στην ενδεκάδα έδωσε μια ώθηση παραπάνω στην ΑΕΚ καθώς ήταν ο μόνος παίκτης μετά τον Λάζαρο με ικανότητα δημιουργίας. Το έδειξε στο 59' όταν έβγαλε τον Αραούχο σε βολής και ο Αργεντινός αστόχησε φάτσα κάρτα με τον Καπίνο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομαό έχασε την μπάλα από τον Αραούχο τον οποίο και απώθησε με το χέρι. Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος έδωσε το φάουλ, όχι όμως και την κίτρινη κάρτα στον άσο του Ολυμπιακού που θα ήταν η δεύτερη.

Η ΑΕΚ πάντως συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε έχοντας λύσεις κι από τα αριστέρα με την παρουσία του Μάνταλου. Στο 64' από ασίστ του Αραούχο, ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καπίνο που φέρει ευθύνη για το τέρμα, κάνοντας το 1-2.

Δακρυγόνα και προσωρινή διακοπή

Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ενώ η ΑΕΚ είχε κερδίσει φάουλ εκτός περιοχής σε μαρκάρισμα του Ρομαό πάνω στον Αραούχο, ο ρέφερι Σιδηρόπουλος διέκοψε το παιχνίδι.

Η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνηκτική λόγω χρήσης δακρυγόνων με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούσε να αναπνεύσουν και να δακρύζουν.

Άπαντες πήγαν στα αποδυτηρία με τον κόσμο επίσης να μην μπορεί να αναπνεύσει λόγω επεισοδίων έξω από το γήπεδο ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και των ΜΑΤ.

Τι έβαλες ρε Λάζαρε!

Όταν καθάρισε κάπως η ατμόσφαιρα το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με την Ένωση ανεβάζει στροφές ώστε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Καπίνο σταμάτησε τις απόπειρες του Αραούχο (71', 73'), ο Χάσι έβγαλε τον Ρομαό που φλέρταρε αρκετές φορές με την αποβολή του και τοποθέτησε, ρισκάροντας, τον Ταχτσίδη στόπερ, βάζοντας στον άξονα τον Ζντιέλαρ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει αμπάριζα τον Ολυμπιακό και κατάφεραν να κάνουν το 2-2 με ενα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου που άφησε άγαλμα τον Καπίνο 80'.

Μάνταλος και όλα... τούμπα!

Τρία λεπτά αργότερα ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Χάσι από τον πάγκο για έντονες διαμαρτυρίες με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να συνέλθει από την αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ έψαξε το τρίτο γκολ με τους Πειραιώτες να έχουν παραδώσει πνεύμα και το βρήκε με τον Μάνταλο στο 90' όταν ο Λιβάγια με ένα απίστευτο σόλο σέντραρε παράλληλα με τον Έλληνα χαφ να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις η ένταση ανέβηκε επικίνδυνα με Τσόσιτς, Ζιλέ, Ένχελς να πιάνονται σε σχεδόν στα χέρια και τον Σιδηρόπουλο να αποβάλλει με κόκκινη κάρτα τους Τσόσιτς και Ένχελς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71΄ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε

 Παρακολουθήσατε το μεγάλο ντέρμπι στο LIVE CHAT του Onsports 



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved