Βοσνιάδης: «Για αυτό η Κέρκυρα κέρδισε τον Παναθηναϊκό…»

Βοσνιάδης: «Για αυτό η Κέρκυρα κέρδισε τον Παναθηναϊκό…»

Ο τεχνικός των Φαιάκων μίλησε για το… μυστικό των νησιωτών που έδωσε τη νίκη κόντρα στο τριφύλλι αλλά και για την έλλειψη χημείας των «πράσινων».

Στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της Κέρκυρας, ο Αλέκος Βοσνιάδης πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη, με το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο νησί των Φαιάκων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε στο "Πρακτορείο FM104,9" και την εκπομπή «Παίζουμε Μπάλα», αναφερόμενος και στον αγώνα με τους «πράσινους», αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, ο 56χρονος τεχνικός τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός έκανε δυο-τρεις φάσεις, αλλά δεν φοβηθήκαμε. Τρέξαμε πολύ, πιέσαμε, του δημιουργήσαμε προβλήματα στην ανάπτυξη και πετύχαμε μια σπουδαία και δίκαιη νίκη. Δεν τους αφήσαμε να κάνουν παιχνίδι από πίσω. Έλειπε από τον Παναθηναϊκό και η χημεία, επειδή έκανε πολλές μεταγραφές στο τέλος της περιόδου».

Όσο για το τι άλλαξε από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα της Κέρκυρας αντί του Δημήτρη Ελευθερόπουλου; «Είχαμε 10 μέρες στη διάθεσή μας. Το ψυχολογικό κομμάτι και κάποιες κατευθύνσεις που δώσαμε στο παιχνίδια μας, εκεί άλλαξε το πρόσωπό μας. Τα άλλα είναι στους παίκτες».

Για τη «μάχη» του τίτλου, ο Αλέκος Βοσνιάδης επεσήμανε: «Μπορούν πλέον να έρθουν όλα τα αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι. Γίνονται εκπλήξεις παντού και αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να συνεχιστούν τα πράγματα έτσι και να κριθούν όλα στο τέλος και όχι από πολύ νωρίς, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ας κριθεί στην τελευταία αγωνιστική ο πρωταθλητής, για να κερδίσει έτσι και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στη «μάχη» της Ευρώπης, αλλά και της παραμονής στην κατηγορία, ο πρώην προπονητής των – μεταξύ άλλων – Απόλλωνα Σμύρνης, Τρικάλων και Βέροιας επεσήμανε: «Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα με σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν άλλες ομάδες που ψάχνονται, όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης – που έχει από πέρυσι προβλήματα.

Ο Σάββας Παντελίδης, που πήγε τώρα στην Τρίπολη, πέτυχε σπουδαία πράγματα πέρυσι με τον Ηρακλή και πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει. Γενικά, ομάδες που έχουν οικονομική και διοικητική ηρεμία, θα έχουν καλύτερη τύχη. Ελπίζω να μην δούμε πάλι ομάδες που, ενώ όλη τη χρονιά δεν σταυρώνανε πόντο, στο τέλος κάνανε σερί πέντε-δέκα νικών και πετύχαιναν το στόχο τους. Ας μην έχουμε άλλες Μπαρτσελόνες των τελευταίων αγωνιστικών».

Την επόμενη Κυριακή, η Κέρκυρα φιλοξενείται στα Περιβόλια από τον Πλατανιά, με τον κ. Βοσνιάδη να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ομόλογό του, Γιώργο Παράσχο: «Ο Πλατανιάς άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα το καλοκαίρι, από δική τους επιλογή. Έχει όμως έναν σπουδαίο προπονητή, τον κύριο Παράσχο, που έχει παρουσιάσει παντού έργο. Παρέχει ασφάλεια, έχει πλάνο σαν σύλλογος και ξέρει πού βαδίζει. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς ψάχνουμε βαθμούς παντού».

Κλείνοντας, ο Αλέκος Βοσνιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας, λέγοντας: «Όσο ασχολούμαστε με τη διαιτησία, τόσο κακό κάνουμε. Δεν πρέπει να τους έχουμε με το πιστόλι στο κεφάλι. Κι αυτοί κάνουν το παιχνίδι τους. Ευχή μας είναι τα παιχνίδια να κερδίζονται στα γήπεδα από τους ποδοσφαιριστές κι όχι τους διαιτητές. Νομίζω πως ξεκινήσαμε καλά αυτή τη χρονιά. Ελπίζω να μη χρειαστεί να ασχολούμαστε μαζί τους, να πάρουμε τα φώτα από πάνω τους».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved