Λουτσέσκου: Έπρεπε να σηκώσουμε κεφάλι

Λουτσέσκου: Έπρεπε να σηκώσουμε κεφάλι

Εκτεταμένη αναφορά έγινε και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου για την ελλιπή φυσική κατάσταση του ΠΑΟΚ, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε:

«Το παιχνίδι ήταν υπό τον έλεγχό μας, ειδικότερα το πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε επιθετικά γρήγορα, προσπαθώντας να χαλάσουμε τις ισορροπίες του αντιπάλου. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά σκοράραμε μόλις μία φορά. Στην μοναδική στιγμή που κατάφεραν να μπουν στην περιοχή μας, κέρδισαν το πέναλτι. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με υπομονή και πάθος. Δημιουργήσαμε 3-4 ευκαιρίες εκτός των γκολ που πετύχαμε. Στο τελευταίο τέταρτο ξεμείναμε από ενέργεια και το παιχνίδι έγινε ανοιχτό, χωρίς να έχουμε ισορροπία, κάτι που έπρεπε να αποφύγουμε παρά την κούραση.Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να αντιδράσουμε μετά το μικρό χρονικό δίαστημα από το ταξίδι στη Σουηδία. Από εδώ και πέρα, ξεκινάει η πραγματική δουλειά…»

Για το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης σχολίασε: «Δεν θέλω να μπω σε παραπάνω κουβέντα γι αυτό το κομμάτι, είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι αυτή την εβδομάδα και κακή ψυχολογία. Έχω κάνει 9 προπονήσεις και έχουμε παίξει 4 επίσημα παιχνίδια με μένα στην ομάδα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αλλά πρέπει όλοι να δουλέψουμε. Δεν είναι καλή στιγμή για να κρίνουμε, είναι δύσκολη κατάσταση για εμάς, τον κόσμο, τον ιδιοκτήτη… Αν τα πράγματα ήταν τέλεια, πιθανόν δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψουμε όχι μόνο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι και την τακτική. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια κομμάτια, όταν παίζουμε εκτός έδρας. Στην έδρα μας είναι χαρά να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να αντιδράει, αλλά εκτός έδρας αν αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, εσάς και όλους όσους αγαπάνε τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες έχουν πολύ καλούς χαρακτήρες για να τα καταφέρουν».

Για το αν ο Κρέσπο είναι η επόμενη επιλογή για τους μπακ αλλά και τους Κωνσταντινίδη-Δεληγιαννίδη είπε:«Είναι δύο παίκτες με πολύ καλή ένταση, όμως χρειάζεται να βελτιώσουν κάποια πράγματα, κυρίως στην τοποθέτησή τους. Βασίζομαι σε αυτούς, χρειάζεται να κάνουν κι άλλη δουλειά… Ο λόγος που έμειναν εκτός σήμερα είναι διαφορετικός. Επέλεξα τους πιο επιθετικούς παίκτες γιατί ειχαμε την σκέψη να έχουμε παίκτες πιο επιθετικούς, εάν το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Το σκεπτικό ήταν να κρατήσουμε τον Κρέσπο εφόσον συμβεί οτιδήποτε στα άκρα της άμυνας, γι αυτό είχαμε μαζί και τον Πούγγουρα.»

Για τις κατευθύνσεις που έδωσε στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό στη Σουηδία:«Ήταν δύσκολες ημέρες αλλά έπρεπε να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά. Ζήτησα από τους παίκτες να ξεχάσουν ότι έγινε και να κάνουν την δουλειά τους με πάθος και απόλαυση. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα αν είσαι σωστός και δουλεύεις. Τους ζήτησα να έχουν στόχο τους τρεις πόντους, χωρίς να έχει σημασία τι θα συμβεί στο παιχνίδι…»

Για τον Ελ Καντουρί:«Ήταν στη λιστά, γιατί είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, με πολύ καλή γνώση της τακτικής και γνωρίζει πολύ καλά κάποια πράγματα. Θέλαμε να μπει άμεσα στο γκρουπ όσον αφορά την διαδικασία του παιχνίδιού αλλά και τις ομιλίες πριν τον αγώνα».

Για το γεγονός ότι ξεκούρασε βασικούς παίκτες στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό: «Εξαρτάται από την κατάσταση της ομάδας. Αν παίζεις κάθε τρεις ή τέσσερις παίκες, χρειάζεσαι πνευμτική φρεσκάδα. Αντιδράς πιο γρήγορα αν νιώθεις καλά, παίρνεις καλύτερες αποφάσεις και επιτίθεσαι στον αντίπαλό σου. Αλλιώς διστάζεις… Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε ένα γκρουπ παικτών έτοιμο να αγωνιστεί. Αν θέλουμε να είμαστε ένα δυνατό γκρουπ, πρέπει να έχουμε όλους τους παίκτες σε εγρήγορση. Κάτι που χρειάζεται, καλές προπονήσεις. Αυτοί είναι οι λόγοι του ροτέισον. Μπορεί κάποιοι να παίξουν 2-3 παιχνίδια και άλλοι που θα παίξουν σε όλα. Έτσι, η φρεσκάδα κάνει την διαφορά».



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved