Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Με διάθεση, αλλά θέλει... τελειώματα

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Με διάθεση, αλλά θέλει... τελειώματα

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή εικόνα κόντρα στους Αρκάδες, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Παρτιζάν, ωστόσο, έδειξαν μερικές αδυναμίες στα τελειώματα.

Το «συγκρότημα» του Μπέσνικ Χάσι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο με την μπάλα χαμηλά, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, με εξαίρεση τη φάση του 55ου λεπτού, όταν ο Καρσελά ισοφάρισε το τέρμα του Μανιά από το 29’. 

Οι Πειραιώτες έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό… δρόμο, ενόψει των «μαχών» με την Παρτιζάν, αλλά απέναντι στους Πρωταθλητές Σερβίας θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν. Από την άλλη, οι Αρκάδες, που βρίσκονται πιο πίσω στην προετοιμασία τους, ήταν θετικοί στην αμυντική τους λειτουργία, αλλά δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του Καπίνο.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με όλα τα… όπλα παρουσίασε τους «ερυθρόλευκους» ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στον Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Σέρβος είχε παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Σισέ, με τους Ελαμπντελαουί και Κούτρη να συμπληρώνουν την τετράδα, ενώ ο Καπίνο ήταν στο τέρμα. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ρομαό και Οφόε, ο Φορτούνης πιο μπροστά τους και στα άκρα οι Μάριν και Πάρντο, δίνοντας βοήθειες στον Εμενίκε.

Από την άλλη πλευρά, ο Στάικος Βεργέτης παρουσίασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν στον «άσο», οι Ίγκορ και Κουμάντεϊ στα άκρα, ενώ οι Γιαννούλης και Τριανταφυλλόπουλος στο κέντρο. Οι Ιγκλέσιας και Στανισάβλιεβιτς ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Καλτσά στα δεξιά, τον Μάσα στα αριστερά και τον Μαντίντα πίσω από τον Μανιά.

Η εξέλιξη του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, μόλις στο 2ο λεπτό, απείλησαν δις την εστία του Αθανασιάδη με τον Πάρντο, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο πορτιέρο του Αστέρα απέκρουσε τη σέντρα σουτ του Κολομβιανού και στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Λατίνου πέρασε άουτ. Καλή ήταν η αντίδραση του τερματοφύλακα των Αρκάδων και επτά λεπτά αργότερα, αυτή την φορά σε κεφαλιά του Εμενίκε, όπου μπλόκαρε, ενώ στο 15’ η κεφαλιά του Ρομαό πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και συνέχισε να πιέζει, στο 25’ με τον Οφόε, ο οποίος έγινε αποδέκτης του γυρίσματος του Φορτούνη, που είχε αλλάξει εξαιρετικά με τον Μάριν, αλλά ο Αθανασιάδης και πάλι ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα, οι Αρκάδες «χτύπησαν» την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σισέ πήδηξε σε λάθος χρόνο, ο Μανιάς κοντρόλαρε και πρόλαβε με κεφαλιά την έξοδο του Καπίνο, γράφοντας το 1-0.

Οι Πειραιώτες θέλησαν να αντιδράσουν, ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά την εστία των φιλοξενούμενων, με εξαίρεση το 35ο λεπτό, όταν ο Πάρντο έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως, Αθανασιάδης απέκρουσε.

Γρήγορη ισοφάριση, χωρίς… ρυθμό

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε να αλλάξει μερικά πράγματα στην ομάδα του. Οι Μάρτινς, Νικολάου, Καρσελά και Ανσαριφάρντ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ρομαό να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον νεαρό αμυντικό και τον Πορτογάλο να παίρνει την θέση του στην μεσαία γραμμή. Ο Στάικος Βεργέτης από την μεριά του προχώρησε σε… ριζικές αλλαγές, δοκιμάζοντας πολλά πρόσωπα.

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, προσπάθησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση, αλλά στο 49’ ο Ευαγγέλου πρόλαβε τον Μάριν πριν κάνει το σουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Γκιεόλ Χι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπίνο. Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 55’ με τον Καρσελά. Ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα, ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Μαροκινός με σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-1.

Άμεσα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην «εικόνα» των δύο ομάδων. Οι Πειραιώτες διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, δεν υπήρχαν άλλες… συγκινήσεις, με αποτέλεσμα το φιλικό να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή (1-1).

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί (73’ Φιγκέιρας), Κούτρης (85’ Ντε Λα Μπέγια), Σισέ (46’ Μάρτινς), Βούκοβιτς (46’ Νικολάου), Οφόε (77’ Σιώπης), Ρομαό, Φορτούνης (89’ Μανθάτης), Πάρντο (46’ Καρσελά), Μάριν (68’ Σεμπά), Εμενίκε (46’ Ανσαριφάρντ).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Σίλβα, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουμάντεϊ, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Μαντίντα, Καλτσάς, Μάσα, Μανιάς.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Τσιφτσής, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Ντουντού, Τσιλιανίδης, Τσουκαλάς, Γκοντό, Δουβίκας, Γκιεόλ Χι.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του ματς, όπως σας το πρόσφερε το Onsports:



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved