Μακ: «Όλοι γνωρίζουν ότι αγαπάω πολύ τον ΠΑΟΚ»

Μακ: «Όλοι γνωρίζουν ότι αγαπάω πολύ τον ΠΑΟΚ»

Ο έμπειρος άσος του «Δικεφάλου» του Βορρά μίλησε για τις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στην Τούμπα αλλά και στους στόχους της ομάδας.

Ο Ρόμπερτ Μακ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ, δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μακ:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Είχα ένα χρόνο στη Ρωσία, ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για μένα, ωστόσο υπάρχουν κανόνες που δεν μπορείς να αλλάξεις στο ρωσικό πρωτάθλημα και πρέπει να αγωνίζεσαι βάσει συγκεκριμένων κανόνων, οπότε ήταν δύσκολο να μείνω εκεί. Τους είπα ότι θέλω να φύγω και ήθελα μόνο να πάω στον ΠΑΟΚ, παρότι είχα ευκαιρίες και προτάσεις. Αυτό τόνισα στην Ζενίτ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κι εύχομαι να τα πάμε και τώρα καλά, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά στον ΠΑΟΚ».

Για την ιδιαίτερη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Όλοι γνωρίζουν ότι αγαπάω πολύ τον ΠΑΟΚ και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ. Αισθάνομαι πολύ καλά στην πόλη, η ζωή εδώ μου αρέσει μου, όπως κι ο κόσμος. Εγώ και η οικογένεια μου αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη έχουμε κάνει πολλούς φίλους. Είναι σημαντικό και το ποδοσφαιρικό κομμάτι, θέλω να τελειώσω ότι άρχισα την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ, το πρωτάθλημα έχει αλλάξει και το πρωτάθλημα είναι πιο ανοικτό. Θέλω να παλέψω, είδα ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε πέρυσι το Κύπελλο και θέλω να πετύχομε περισσότερα φέτος. Ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μου».

Για τη συνεργασία του με τον Πρίγιοβιτς: «Η ομάδα άλλαξε την περασμένη περίοδο, πήρε ποιοτικούς παίκτες κι έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν μου είπε κανείς ότι θα είμαι βασικός, πρέπει να παλέψω για τη θέση μου και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παίζεις πάντα. Θέλω να κερδίζω και να σκοράρω. Αν δεν είμαι εγώ και είναι κάποιος άλλος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Τώρα σε ποια θέση θα παίζω, αν θα είμαι βασικός θα το δούμε στην πορεία».

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν στον ΠΑΟΚ: «Ήρθα κατευθείαν από το προπονητικό κέντρο που ήμουν με τη Ζενίτ, οπότε δεν είδα τι έχει αλλάξει. Με όποιον μιλάω, μου λέει ότι όλα στην ομάδα και στο πρωτάθλημα είναι καλύτερα. Τώρα είμαστε στην Ολλανδία, όταν επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη θα δω τα πράγματα πως θα έχουν διαμορφωθεί και θα μπορώ να σας μιλήσω με μεγαλύτερη σιγουριά».

Για το τι έχει αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαιτησία: «Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο κι αυτό είναι κάτι φανταστικό, γνωρίζω ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι το πως θα παίξουμε εμείς, τι εμφανίσεις θα έχουμε στο γήπεδο και αν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο Europa League. Αυτό είναι το σημαντικό και για αυτό ήρθα εδώ».

Για τις διαφορές με τη Ζενίτ: «Η Ζενίτ ένας μεγάλος σύλλογος, έχει πολλούς καλούς παίκτες και τον Μαντσίνι, που είναι από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ήταν πολύ καλές οι προπονήσεις κι εκεί, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω. Οι προπονήσεις είναι δύσκολες, πολύ καλές εδώ».

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε για αυτό σκληρά κάθε μέρα. Θα δούμε εκείνη την στιγμή αν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά κάνουμε τα πάντα για να δείξουμε στο γήπεδο τι δουλειά κάναμε. Στόχος μας είναι να περάσουμε στους ομίλους του Europa League και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο, το γνωρίζω, αλλά γιατί να μην τα καταφέρουμε;».

Για το αν του έλειψε η ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Σίγουρα μου λείπει η Τούμπα, είναι φανταστικό να παίζεις και να σκοράρεις μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Για μένα, είναι από τα καλύτερα γήπεδα και οι αναμνήσεις μου είναι ευχάριστες».

Για το αν μπορεί να πιάσει τα νούμερα που είχε στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω για να πετύχω γκολ, δεν περιμένω να σκοράρω 20 γκολ φέτος, αλλά όταν το κάνω, όταν σκοράρω είμαι χαρούμενος. Το πιο σημαντικό για μένα πάντως, είναι το αποτέλεσμα της ομάδας. Αρκεί να πάρουμε τρόπαια. Γνωρίζω ότι έχουμε καλή ομάδα και ήρθα να βοηθήσω για να κατακτήσουμε τίτλους».

Για τη "μάχη" της διεκδίκησης του πρωταθλήματος: «Είναι αλήθεια ότι αυτή η συζήτηση γίνεται κάθε χρόνο. Τώρα από ότι ξέρω, θα αγωνίζεται και ο πρώτος στα πλέι οφ, κάτι που για μένα είναι βλακεία. Όταν είσαι πρώτος, είσαι πρώτος. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Πέρυσι στα πλέι οφ χάσαμε μέρος των δυνάμεων μας, οπότε πρέπει να είμαστε δυνατοί, να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και φυσικά να κερδίσουμε τα μεγάλα ματς. Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Κάθε παίκτης μπαίνει για να κερδίσει στο γήπεδο. Ίσως αυτό που πρέπει να κάνομε είναι να αποφορτίσουμε τους παίκτες να μη τους πιέσουμε τόσο με το πρωτάθλημα κι αν κάνουμε ταμείο στο τέλος, μπορεί να εκπλαγούμε. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το σύστημα που προτιμάει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς: «Παίζω ποδόσφαιρο 18-20 χρόνια κι έχω καταλάβει ότι πρέπει να συνηθίσεις και να παίζεις αυτό που θέλει ο προπονητής. Δεν παίζει ρόλο ποιο θα είναι το σύστημα. Ο Τούντορ με έβαλε να παίξω στην επίθεση, πέτυχα πολλά γκολ και αισθανόμουν καλά. Στη Ζενίτ αγωνιζόμουν ως αριστερό εξτρέμ και πέτυχα αρκετά γκολ. Ανεξαρτήτως συστήματος, αυτό που παίζει ρόλο είναι να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να δείξουμε θέληση να πετύχουμε κάτι. Πρέπει να συνηθίσουμε και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του προπονητή».

Για την περσινή σεζόν στη Ζενίτ: «Στη Ζενίτ το πρώτο μισό της σεζόν ήταν φανταστικό, έπαιξα σχεδόν σε όλα. Μετά τη χειμερινή διακοπή δεν είχα πολλές ευκαιρίες να παίξω, δεν ήμουν ευχαριστημένος, δεν μου αρέσει να μένω στον πάγκο και για αυτό ζήτησα να αλλάξω. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω και να πάρω παιχνίδια».

Για το πως έζησε την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι: «Το είδα με τη γυναίκα μου, μετά μίλησα με πολλούς παίκτες και τους έλεγα συγχαρητήρια. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο. Τέτοιες στιγμές, είναι αυτές για τις οποίες παίζεις, για να κατακτάς τίτλους. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε πάρα πολύς κόσμος πολύ ωραίο συναίσθημα. Ήρθα για να κατακτήσω τρόπαια κι ελπίζω να καταφέρουμε να το πετύχουμε».

Για την οικογένεια του και το πως βλέπει την επιστροφή στην Ελλάδα: «Η γυναίκα μου έχει χαρεί πιο πολύ!. Εχει πακετάρει εδώ και έναν μήνα. Της αρέσει πολύ η πόλη, έχουμε κάνει φίλους εδώ, τα παιδιά μου έχουν γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη.  Είναι πολύ χαρούμενη. Της αρέσει η πόλη, η ζωή εδώ και ο κόσμος».

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι, το οποίο το νιώθω εσωτερικά και ξέρω τι ισχύει. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από όλους. Πριν 2 χρόνια ήταν διαφορετικό, ίσως να μην το ένιωθα τόσο έντονα. Νιώθω σαν να γεννήθηκα εδώ. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ σημαντικό, για αυτό νιώθω έτσι και για αυτό ήθελα να επιστρέψω».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα για αυτό.. Έχω 4 χρόνια συμβόλαιο και είμαι δανεικός. Θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι κάτι που θα δούμε,. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ακόμη κι αυτή η μεταγραφή ήταν πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί, είμαι μία εβδομάδα εδώ και ανακοινώθηκε σήμερα. "Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Σαββίδη, ήταν αυτός που με βοήθησε στο 100% να βρεθώ εδώ, θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί αν δεν υπήρχε εκείνος δεν θα ήταν εύκολο να είμαι εδώ, το τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια είναι κάτι που θα το δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Για τον Αθανασιάδη: «Για μένα ο Κλάους είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Είναι έτοιμος να... πεθάνει για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε για μία σεζόν, είχε μία δύσκολη χρονιά αλλά θεωρώ ότι φέτος θα είναι καλύτερος. Πρέπει να δουλέψει πολύ και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έχει πολλά ακόμη γκολ να πετύχει με τον ΠΑΟΚ και θα το πετύχει».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved