Ολυμπιακός - Μαλίν 6-0: Εξάρα για... σεντόνι

Ολυμπιακός - Μαλίν 6-0: Εξάρα για... σεντόνι

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που διέλυσε 6-0 την Μαλίν στο πρώτο φιλικό επί βελγικού εδάφους.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δείχνουν πως βρίσκονται στον σωστό... δρόμο για τα προκριματικά του Champions League, μια και στο πρώτο τεστ στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, έκαναν... πλάκα απέναντι στην Μαλίν, ομάδα των Κολοβού και Νίνη, πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε κάθε ημίχρονο. Ο Ελαμπντελαουί άνοιξε τον... δρόμο και ακολούθησαν οι Μποτία, Φορτούνης, Μάριν, Ελιουνούσι και Ανσαριφάρντ. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Δυναμικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι, καθώς μόλις στο 11ο λεπτό, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί άνοιξε το σκορ. Ο Πάρντο είχε κάνει την κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Νορβηγός αμυντικός με κεφαλιά στην κίνηση, έκανε το 1-0. Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα, ο Μποτία, με δεύτερη κεφαλιά, αυτή την φορά από σέντρα του Φορτούνη, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στην συνέχεια, η Μαλίν προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση. Οι Βέλγοι πήραν… μέτρα στο γήπεδο, θέλοντας να πετύχουν ένα τέρμα, όμως, αυτό είχε συνέπεια να αφήσουν χώρους στην άμυνά τους, τους οποίους θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες. Όμως, στο 24’ ο Μπεν δεν κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση, ενώ στο 37’ ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε απέναντι στον Σβολφς, έπειτα από κάθετη του Φορτούνη, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση, προήλθε το πιο όμορφο γκολ των «ερυθρόλευκων» στην αναμέτρηση. Δράστης ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος είδε τον τερματοφύλακα της Μαλίν να μην έχει πάρει σωστή θέση και με απ’ ευθείας εκτέλεση, έγραψε το 3-0. Στο πρώτο μέρος, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν απειλήθηκαν σημαντικά στην άμυνά τους, μια και είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους μπροστά από τον Στέφανο Καπίνο.

Με την ίδια… όρεξη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Βέλγους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν το σκορ, όμως, στο 47’ ο Καπίνο σταμάτησε ωραία τον Σολάντιο, που απείλησε μέσα από την περιοχή. Μάλιστα, ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και πέντε λεπτά αργότερα, αυτή την φορά κόντρα στον Ζερουάλ, σταματώντας τον στο τετ-α-τετ.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Μάριν ήταν αυτός που έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά. Ο Γερμανός πέρασε τρεις αντιπάλους, βρήκε στον άξονα τον Φορτούνη, αυτός έδωσε δεξιά στον Πάρντο, που έκανε τη σέντρα και ο Μάριν από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, με νέα κεφαλιά σκόραρε για τέταρτη φορά για τους Πειραιώτες.

Σε εκείνο το σημείο, ο Μπέσνικ Χάσι προχώρησε πολλές αλλαγές, με τον Στέφανο Καπίνο να είναι ο μοναδικός που διατήρησε την θέση του στην ενδεκάδα. Όμως, παρά τις πολλές αλλαγές, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έδειξαν να επηρεάζονται. Συγκεκριμένα, στο 74’ ο Ελιουνούσι διαμόρφωσε το 5-0, έπειτα από ωραία ασίστ του Ανδρούτσου και στο 81’ ο Ανσαριφάρντ, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Σεμπά, διαμόρφωσε το τελικό 6-0. Πάντως, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα, στο τέλος του ματς, όταν ο Μανθάτης έφυγε στην κόντρα, έκανε την παράλληλη στον Ελιουνούσι, αλλά ο Νορβηγός έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ολυμπιακός: Καπίνο (71’ Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί (62’ Ανδρούτσος), Μποτία (62’ Σισέ), Ρέτσος (62’ Νικολάου), Κούτρης (62’ Ντε Λα Μπέγια), Ρομαό (62’ Σιώπης), Ταχτσίδης (62’ Ζντιέλαρ), Φορτούνης (62’ Μάρτινς), Πάρντο (62’ Ελιουνούσι), Μάριν (62’ Σεμπά), Μπεν (46’ Ανσαριφάρντ, 71’ Μανθάτης).

Μαλίν: Σβολφς, Ελ Μεσαουντί, Βίτας, Σχοφς, Ματίς, Πέντερσεν, Κρουαζέτ, Τσότσαλιτς, Κομπό, Ρεράς, Ζερουάλ.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του ματς όπως σας το πρόσφερε το Onsports:



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved