Κάναντι: «Όλοι μαζί μπορούμε πολλά» (photos)

Κάναντι: «Όλοι μαζί μπορούμε πολλά» (photos)

Ο Ατρόμητος παρουσίασε την Πέμπτη (22/6) το νέο της προπονητή Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος έδωσε το στίγμα για τη νέα εποχή που ξεκινά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σπανός καλωσόρισε στην οικογένεια της ομάδας του Περιστερίου, το νέο της προπονητή, Νταμίρ Κάναντι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ατρόμητος, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Περιστερίου.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ όπου ανέφερε:

 «Καλωσορίζω στην οικογένεια του Ατρομήτου τον κ. Νταμίρ  Κάναντι. Να είναι γερός και δυνατός όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσει για τους στόχους της νέας χρονιάς.

Σίγουρα υπάρχει απορία πως καταλήξαμε σε αυτόν τον προπονητή. Ο Κ. Κάνατι από την αρχή ήταν η πρώτη μας βασική επιλογή. Αυτό συνέβη επειδή είδαμε ότι έχει καλό βιογραφικό και μείναμε εντυπωσιασμένοι από το έργο στη χώρα του. Μέσα σε μια τριετία πήρε μια μικρομεσαία ομάδα, την Άλταχ και την έκανε μια από τις κορυφαίες του αυστριακού πρωταθλήματος με συνέπεια να πάει μετά στη Ραπίντ Βιέννης.Έχει ολο το πακέτο που θέλουμε. Πρόκειται για έναν καλό χαρακτήρα και πολύ καλό άνθρωπο. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θέλαμε κάτι νέο στην ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος να προσαρμοστεί και να καταλάβει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν συνεργάτες γύρω από την ομάδα για να μάθει την νοοτροπία και να προσαρμοστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

Για τους στόχους της ομάδας: «Πάντοτε οι στόχοι είναι υψηλοί. Η πέμπτη θέση είναι ανοιχτή συν ο θεσμός του Κυπέλλου που κυνηγάμε πάντα. Φέτος όμως θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα. Θα γίνουν πολλές μεταγραφές και χρειάζεται υπομονή».

Για το γεγονός ότι υπέγραψε για έναν χρόνο: «Τα συμβόλαια σε αυτή την ομάδα είναι για τους τύπους. Είδατε τι έγινε με το παράδειγμα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Είμαστε ευτυχείς που ο Σα Πίντο έκανε το παραπάνω βήμα μέσω του Ατρομήτου. Εφόσον ο νέος κοουτς και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι τα συμβόλαιο είναι απλά για τους τύπους. Πήραμε έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Δεν είμαστε προπονητοφάγοι. Σαφώς και θα υπάρξει και μια περίοδος προσαρμογής και πίστωσης χρόνου και στήριξης».

Για τα δεδομένα του φετινού μπάτζετ: «Θέλουμε η ομάδα να είναι αυτόνομη και αυτάρκης. Όπως ξέρετε η  οικονομική κρίση έχει αγγίξει και το ποδόσφαιρο».

Για τις μεταγραφές: «Μετά την αποχώρηση του Σα Πίντο ήταν λογικό να πάνε πίσω κάποια πράγματα. Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ».


Κάναντι: «Μέσα από σκληρή δουλειά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Νταμίρ Κάναντι ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας: «Είμαι ευχαριστημένος που ανήκω στην οικογένεια του Ατρομήτου. Είναι μια νεα εμπειρία για μένα και ευχαριστώ τον πρόεδρος και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα. Μαζί με τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελόπουλο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο του Ατρομήτου. Είμαι της νοοτροπίας πως μέσα από καθημερινή σκληρή δουλειά η ομάδα θα φτάσει εκεί που της αρμόζει».

Για το πως προέκυψε ο Ατρόμητος: «Ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή. Οι πρώτες επαφές ήταν πάρα πολύ θετικές. Είχα την αίσθηση ότι ερχόμουν σε μια μεγάλη ομάδα. Μου θυμίζει ακριβώς αυτό που είχα στην Αυστρία όπως η Ραπίντ και οι μικρές ομάδες, όπως η Άλταχ που την έφτασα να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες που είχα για την Ελλάδα και τον Ατρόμητο ήταν πολύ θετικές και μέσα από αυτή την επαφή. Όσον αφορά το συμβόλαιο του ενός χρόνου δεν έχω κανένα θέμα με αυτό. Η δουλειά και οι επιτυχίες είναι αυτές που σε καθοδηγούν και ανανεώνεις τα συμβόλαια και δένεσαι με ένα κλαμπ. Αν οι επιθυμίες και οι στόχοι υλοποιηθούν δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα».

Για την ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες: «Είναι πλέον μονόδρομος. Το ποδόσφαιρο οδηγείται εκεί. Και στην Αυστρία έτσι λειτουργούμε. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μέσα από αυτή την διαδικασία να δημιουργηθούν παίκτες και να προχωρήσουμε με αυτούς».

Για την Ευρώπη και αν υπάρχει σαν στόχος: «Όταν ξεκίνησα σαν προπονητής πάντα είχα έναν στόχο. Αυτόν τον στόχο ο πρόεδρος ο κόσμος, όσοι δουλεύουν για την ομάδα, φτιάχνοντας μια καλή ομάδα, μπορούν να τον κάνουν πραγματικότητα. Ναι, γιατί όχι, να μη βγούμε και να παίξουμε στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, να είμαστε μια οικογένεια για να υλοποιήσουμε τον συγκεκριμένο στόχο».

Για το πως σκέφτεται να παίξει στον Ατρόμητο: «Είμαι ένας νέος προπονητής του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής ασχολήθηκαν πάρα πολύ στο κομμάτι αυτό και μου έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες για την ομάδα και πάνω εκεί θα δούμε τι μπορεί να παίξει η ομάδα».

Για το δικό του πλάνο στην προετοιμασία: «Χτες υπογράψαμε θα τα συζητήσουμε και θα φτιάξουμε ένα πλάνο».

Για το αν έχει πλήρη εικόνα του ρόστερ για τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν: «Σίγουρα έχουμε ένα σχέδιο μια εικόνα, ξέρουμε μαζί με τον πρόεδρο τι ακριβώς θα χρειαστούμε και τι θα κάνουμε».

Για το αν έχει στο μυαλό του κάποιους ποδοσφαιριστές που θέλει να φέρει στην ομάδα: «Αυτή η διαδικασία αρχίζει από σήμερα. Μαζί με τον πρόεδρο θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι θα τα συζητήσουμε, θα τα βάλουμε σε μια σειρά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά είναι στο μυαλό όλα και θα τα δούμε σε συνάρτηση με το τι θέλει η ομάδα».

Για το αν είναι μια πρόκληση για εκείνον να δουλέψει για πρώτη φορά σε μια ξένη χώρα: «Σίγουρα είναι μια πρόκληση για μένα. Είχα μια διαδρομή και σίγουρα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Έχω έρθει διακοπές, μ' αρέσει η Ελλάδα. Οι καλύτεροι φίλοι μου στην Αυστρία είναι Έλληνες, τους άρεσε πολύ η ιδέα να δουλέψω στην Ελλάδα και στη συγκεκριμένη ομάδα και γι' αυτό μ' αρέσει που ήρθα εδώ».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στην οικογένεια του Ατρόμητου: «Ένα μήνυμα στην οικογένεια του Ατρόμητου. Αν θέλεις να λέγεσαι ομάδα πρέπει να έχεις τον κόσμο μαζί σου και όλοι μαζί να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε και ο βοηθός του, Έρικ Όριερ, ο οποίος δήλωσε: «Καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ πέρα. Έχω πάρα πολύ εμπιστοσύνη σε αυτή την οικογένεια που λέγεται Ατρόμητος. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι με καθημερινή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved