Γκάλο: «Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ»

Γκάλο: «Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ»

Την ευχή να κατακτήσει τον τίτλο της Super League με την Ένωση εξέφρασε ο Βραζιλιάνος μπακ.

Ο Ροντρίγκο Γκάλο φιλοξενείται στο επίσημο πρόγραμμα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ανέλυσε τους λόγους που η χρονιά δεν ήταν πετυχημένη για τον «Δικέφαλο», ενώ παράλληλα, εξέφρασε την ευχή του για τίτλους με την ΑΕΚ.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου:

-Ροντρίγκο, πώς θα έκρινες την εφετινή χρονιά για την ΑΕΚ, ομολογουμένως δύσκολη σεζόν και με περισσότερες… περιπέτειες σε σχέση με την πρώτη σου με την κιτρινόμαυρη φανέλα;

-«Γεγονός είναι ότι η εφετινή χρονιά δεν είχε μεγάλη σχέση με την περσινή. Τα πράγματα ήταν καλύτερα πέρυσι αφού εκτός όλων των άλλων υπήρξε και η κατάκτηση του Κυπέλλου, κάτι που δεν καταφέραμε εφέτος. Αυτός είναι ο λόγος που ο στόχος μας αμέσως μετά έγινε η πρωτιά στα play offs και πρέπει να δώσουμε το 100% για την επίτευξη αυτού του στόχου».

-Μία χρονιά με πολλές μεταπτώσεις, με αλλαγές προπονητών, με καλές και κακές στιγμές…

-«Είχαμε τρεις αλλαγές προπονητών στη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε μία ομάδα. Μπορεί να μας επηρέασε, αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές ήμασταν μαζί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εμείς ήμασταν εδώ συνεχώς και θεωρώ πως για ό,τι συνέβη η ευθύνη κατά 90% βαραίνει εμάς».

-Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι για εσάς μία ακόμα ευκαιρία να δείξει ότι είστε καλύτερη ομάδα, παρά την απώλεια του Κυπέλλου, ή αυτό δεν υφίσταται πλέον μετά τη νίκη σας στην Τούμπα;

-«Μπορεί να κερδίσαμε στην Τούμπα στην πρεμιέρα των playoffs και να ήταν αυτή μία σημαντική νίκη με πολύ καλή απόδοση, αλλά αυτό δεν λέει κάτι και πολύ περισσότερο δεν εγγυάται από μόνο του ότι θα νικήσουμε και πάλι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, για εμάς πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και για να το πετύχουμε θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η νίκη επί του ΠΑΟΚ και θα χρειαστεί το 100% της προσπάθειας μας».

-Ροντρίγκο, πόσο σημαντική είναι για εσένα η παραμονή στην ομάδα για τα δύο επόμενα χρόνια μετά τη συμφωνία και την υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου σου;

-«Είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που τα δύο επόμενα χρόνια θα φοράω τη φανέλα της ΑΕΚ. Το μοναδικό που μετράει για μένα και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι όσο βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και μπορώ να την βοηθήσω θα δίνω πάντα όσα έχω μέσα μου, το καλύτερο που μπορώ. Αυτό για εμένα είναι δεδομένο. Και από εκεί και πέρα αυτό που θέλω και εύχομαι είναι να γίνω πρωταθλητής με την ΑΕΚ, να πανηγυρίσω τίτλους μαζί της»!

-Πώς εκτιμάς ότι θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα της ΑΕΚ ως προς τον στόχο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος αρχής γενομένης από την τρίτη της σεζόν στη Super League μετά την περιπέτεια του υποβιβασμού;

-«Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα διαμορφωθούν πολύ καλύτερα για την ΑΕΚ στο μέλλον. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερις – πέντε πολύ καλές ομάδες με τον ίδιο στόχο. Εμείς για παράδειγμα εφέτος χάσαμε πολλούς βαθμούς από ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε από του χρόνου είναι να μην έχουμε τις ίδιες απώλειες, να τις περιορίσουμε στο ελάχιστο. Από τη στιγμή που θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα δεν νοείται να χάνουμε βαθμούς σε αυτά τα ματς όπως συνέβη εφέτος. Εκεί εκτιμώ ότι θα κριθούν τα πάντα».

-Τελικά, τι δεν πήγε καλά για την ΑΕΚ εφέτος;

-«Όλα κρίθηκαν στο πρώτο γύρο. Εκεί είχαμε και τις περισσότερες απώλειες. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αν δει κάποιος τα αποτελέσματά μας, καταφέραμε να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού. Αλλά βεβαίως είχαμε χάσει πολύ έδαφος, το οποίο δεν θα μπορούσε να καλυφθεί. Στο πρώτο μισό κρίθηκαν τα πάντα για εμάς».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved