Συναδινός: Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα

Συναδινός: Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού πήρε θέση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή

«Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, οι παράγοντες που φεσώνουν τις ομάδες πρέπει να πληρώνουν και όχι οι ομάδες», είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός σε συνέντευξή του εφ όλης της ύλης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που προέκυψε σήμερα από τη Σούπερ Λίγκα με τον υποβιβασμό του Ηρακλή και την παραμονή στην κατηγορία του Λεβαδειακού.

«Η προσωπική μου άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ότι οι αγωνιστικοί χώροι πρέπει να κρίνουν το ποιοι ανεβαίνουν, ποιοι πέφτουν και ποιοι παίρνουν τα πρωταθλήματα. Αυτό και τίποτε άλλο… Οι ομοσπονδίες, βεβαίως και οι συνεταιρισμοί έχουν τους δικούς τους κανονισμούς, εάν αυτοί οι κανονισμοί είναι καθαροί από την αρχή της χρονιάς και δεν διαμορφώνονται κατά το δοκούν για να κρίνονται οι τίτλοι και οι θέσεις στις δικαστικές αίθουσες ή στις διάφορες επιτροπές, αυτό θα πρέπει να το δουν μόνοι τους… Νομίζω πως όταν τελειώνει ένα πρωτάθλημα με μια συγκεκριμένη βαθμολογία θα πρέπει να βρίσκονται εκείνες οι ασφαλιστικές δυκλείδες και η πρόνοια έτσι ώστε αυτοί που αγωνιστικά σώθηκαν να διατηρούνται στην κατηγορία και αυτοί οι οποίοι οφείλουν λεφτά, να πληρώνουν τα λεφτά τα οποία χρωστάνε… Οι ιδιοκτήτες των ομάδων και όσοι έχουν φεσώσει τις ομάδες».

Παράλληλα, ο γγΑ αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει έρευνα όσον αφορά το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, με αφορμή τα τιμολόγια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας πως τα ποσά που διακινήθηκαν ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

«Ας μη σταθούμε στο συγκεκριμένο τιμολόγιο διότι είναι το πιο ανώδυνο μπροστά σε αυτά που έρχονται όσον αφορά το ΕΣΚΑΝ το οποίο έπρεπε να λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν λειτουργεί… Μέσα από το ΕΣΚΑΝ διακινήθηκαν κάποια χρήματα και τώρα ξεκινάμε μια πολύ συγκροτημένη έρευνα για να δούμε με ποιον τρόπο και για ποια σκοπιμότητα διακινήθηκαν αυτά τα χρήματα. Εχω υπόψη μου κάποια τιμολόγια χιλιάδων ευρώ για διάφορες χρήσεις αλλά πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα. Ενας οργανισμός μέσα από τον οποίο εικάζω, θα το δείξει η έρευνα, ότι διακινήθηκαν χρήματα των ειδικών λογαριασμών του ΟΠΑΠ»

Για τις υποθέσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης είπε: «Ο αθλητισμός ήταν ένα πεδίο εφάμηλο με τα εξοπλιστικά και τα θέματα της παιδείας που έπαιξε τον χειρότερο ρόλο στο να πτωχεύσει η χώρα διότι διακινήθηκαν και κατασπαταλήθηκαν τεράστιοι οικονομικοί πόροι, μαύρα χρήματα, αδιαφανώς με αποτέλεσμα αυτό που βιώνουμε σήμερα όλη η ελληνική κοινωνία. Εχουμε δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο Ολυμπιακές που έχουν αποπληρωθεί, δεν έχουν παραδοθεί ή είναι ακόμη γιαπιά… Οι εργολάβοι έχουν εισπράξει τα λεφτά, άλλοι εργολάβοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και διεκδικούν τα χρήματα αλλά ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει αυτά τα χρήματα. Αυτή είναι η όλη ιστορία και πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει η νέμεσις, όλοι, πόσοι και ποιοι συνέβαλαν για να φτάσει η χώρα σ αυτό το σημείο. Οι υποθέσεις ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ».

Για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων: ««Εχουμε μπροστά μας μια εγκατάσταση που έχει παραδοθεί και έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ. Η δουλειά όμως δεν έγινε ποτέ σωστά, από την συγκεκριμένη πίστα λείπει νομίζω ένα μέτρο από τις σωστές ολυμπιακές διαστάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει τίποτα αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι… Ο εργολάβος έχει πληρωθεί περίπου 3.600.000, όλοι το γνώριζαν, όλοι προσπαθούσαν να βγάλουν την ουρά τους απ έξω, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, αυτή είναι η εικόνα».

Για τις άλλες υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης: «Κοντεύουμε να χάσουμε τον λογαριασμό: Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, το κολυμβητήριο της Αγιάς στην Πάτρα, τα Special Olympics, το ποδηλατοδρόμιο Χανίων, το κολυμβητήριο Χανίων είναι μια παρόμοια περίπτωση και πάει λέγοντας… Μέσα σε όλα αυτά βεβαίως έχουμε και κάποιες ομοσπονδίες, θα αναφέρω την ομοσπονδία ποδηλασίας στην οποία πριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο από τον ΣΔΟΕ νομίζω 380.000 ευρώ για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Το συνολικό πρόστιμο ξεπερνάει το 1 εκατ. Ευρώ και εδώ είχαμε την φοβερή περίπτωση ότι μία ομοσπονδία και συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα τα οποία την διοικούσαν τους έχουν καταλογιστεί από την εφορία πρόστιμα, η Ομοσπονδία έβγαζε καταγγελίες απέναντι στο κράτος και ζητούσε από την ΓΓΑ την ετήσια επιχορήγηση την οποία έπαιρνε από το κράτος και την ξαναπλήρωνε στο κράτος, δηλαδή στην εφορία για τις ρυθμίσεις που είχε κάνει για αδικήματα τα οποία μπορεί να έχουν και ποινικό χαρακτήρα. Αυτό είναι μια παραδοξότητα, το κράτος να πληρώνει για πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί και βαραίνουν συγκεκριμένους ανθρώπους».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την ακαταλληλότητα του γηπέδου και τις αποφάσεις της ΓΓΑ και του υπουργείου είπε: «Ως εμπειρία από την συγκεκριμένη διοργάνωση θα έλεγα πως σ αυτό το οποίο εσείς είπατε τραγικά ακατάλληλο γήπεδο, επιλήφθηκαν να διοργανώσουν έναν τελικό τραγικά ακατάλληλοι άνθρωποι οπότε το… γλυκό ήρθε κι έδεσε. Υπενθυμίζω πως στην συγκεκριμένη διοργάνωση το πρώτο πρόσταγμα το είχε ο έκπτωτος δήμαρχος του Βόλου. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να πούμε πως εάν ο υπουργός Αθλητισμού, ο κ. Βασιλειάδης δεν είχε ανακινήσει το ζήτημα με τα εισιτήρια και την έλλειψη αρίθμησης στα καθίσματα ίσως να είχαμε αντιμετωπίσει ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις. Το υπουργείο πίεζε να τηρηθεί η νομοθεσία, αυτή ήταν η μοναδική πίεση η οποία υπήρχε. Και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έπρεπε να κάνουν αυτό που όφειλαν. Όπως και οι αστυνομικές αρχές έπρεπε να στείλουν τις εκθέσεις ότι λειτουργούν τα συστήματα, η διοργανώτρια έπρεπε να αναλάβει τα αυτονόητα. Το γιατί επιλέχθηκε αυτό το γήπεδο είναι θέμα των διοργανωτών.

Για τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ όπως και το μέλλον του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ: «Η βασική σκέψη είναι πως οι μεγάλες ιστορικές ομάδες πρέπει να έχουν γήπεδα αντάξια της ιστορικής τους διαδρομής αλλά και σύγχρονων προδιαγραφών και δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να με πείσει πως το γήπεδο της Λεωφόρου για παράδειγμα πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δικαιούνται να έχουν γήπεδα, ο τρόπος με τον οποίο θα κατασκευαστούν είναι θέμα των τεχνικών και άλλων αρμοδίων… Οσον αφορά το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, εδώ εχουμε τρεις μεγάλες εγκαταστάσεις που είναι πολυδάπανες και κοστίζουν στον ελληνικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να χουν έσοδα και να μπορούν να λειτουργήσουν όχι ως ένα βαρέλι δίχως πάτο αλλά να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό».



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved