Ολυμπιακός: Μόνο έτσι φεύγει ο Φορτούνης

Ολυμπιακός: Μόνο έτσι φεύγει ο Φορτούνης

Το μοναδικό σενάριο για το οποίο θα σκεφτεί να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους» αποκάλυψε ο Έλληνας μέσος.

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων «FM 100 Ράδιο Ζυγός» και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για τα σχέδια που έχει για το μέλλον του και κατά πόσο σκέφτεται να αποχωρήσει από τους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας άσος μίλησε για:

Το πρωτάθλημα: «Ήταν το τρίτο συνεχόμενο για μένα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και για μένα ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Αλλάξαμε πολλούς προπονητές από την αρχή της σεζόν και δώσαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Παίξαμε στην Ευρώπη, όπου τα πήγαμε καλά. Όμως στο τέλος δεν περάσαμε στο Κύπελλο και αυτό μας άφησε μια πικρή γεύση».

Το αν το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό: «Πιστεύω ότι δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να παίρνει πάντα το πρωτάθλημα με 10 και 15 πόντους διαφορά. Υπάρχουν και άλλες ομάδες και πιστεύω ότι είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μεγαλώσουν και να δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μόνο καλό θα κάνει στην Ελλάδα».

Τα σκαμπανεβάσματα στη δική του απόδοση: «Σίγουρα, δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίζεις στο… κόκκινο. Υπάρχουν και περίοδοι που δεν θα είσαι καλός. Παρ’ όλα αυτά μέσα από τη δουλειά προσπαθείς να βγεις ακόμα πιο δυνατός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό στους παίκτες. Παρόλα αυτά στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Την εθνική ομάδα και τον αγώνα με την Βοσνία: «Όπως είδαμε και στα τελευταία ματς, ειδικά μέσα στο Βέλγιο, η εικόνα της Εθνικής έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Είμαστε ενωμένοι και υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε και πιστεύω ότι αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση, θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να προκριθούμε».

Το αν ονειρεύεται να παίξει στο Μουντιάλ: «Έχω παίξει σε ένα EURO και θα τα δώσω όλα για να είμαι εκεί».

Το αν μετάνιωσε που έμεινε στην Καϊζερσλάουτερν, όταν αυτή έπεσε κατηγορία: «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στη ζωή μου. Ό,τι κάνω το πιστεύω. Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Έμεινε τρία χρόνια και είδα ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, που μόνο καλό μου έκανε. Γύρισα στην Ελλάδα απόλυτα έτοιμος να παίξω για μια μεγάλη ομάδα».

Τον λόγο που επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει στον Ολυμπιακό: «Πολλοί είπαν διάφορα, άκουσα και εγώ πολλά. Στην αρχή ο προπονητής δεν με πίστεψε. Ήμουν σίγουρος, όμως, ότι από τη στιγμή που έφυγα από το εξωτερικό και ήρθα στην Ελλάδα θα έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό. Όποιες δυσκολίες είχα τις ξεπέρασα. Με βοήθησε η οικογένειά μου και χαίρομαι που παίζω γι’ αυτή την ομάδα».

Το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Όλοι μου συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά. Είμαι σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα φύγω στο εξωτερικό μόνο για μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αν έρθει κάποια πολύ καλή ομάδα, τότε θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο μέχρι το 2021. Νιώθω πολύ καλά και έχω την οικογένεια κοντά μου. Θα φύγω μόνο για μια καλή ομάδα που θα με ευχαριστεί εμένα, αλλά και τον Ολυμπιακό».

Την πίεση που νιώθει ένας παίκτης που παίζει σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει απαιτήσεις και περιμένουν από έναν παίκτη τα μέγιστα. Σίγουρα είναι δύσκολο και σε κάθε αποτυχία θα τα ‘ακούει’ και αυτός όπως και οι άλλοι. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι μέσα από αυτές τις αντιδράσεις πρέπει να βγεις ακόμα πιο δυνατός. Πρέπει να παλέψεις και να δουλέψεις στην προπόνηση για να τα ξεχάσεις όλα. Το να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι λίγοι παίκτες μπορούν να αντέξουν αυτή τη φανέλα».

Τα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα αν τον κάνουν να θέλει να φύγει από την Ελλάδα: «Έχουν περάσει πολλές τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου, ειδικά όταν γίνονται επεισόδια και βρίσκομαι εγώ στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να τα προσπερνάς και να κοιτάς τη δουλειά σου».

Το πώς βρέθηκε μικρός στην Ακαδημία του Ολυμπιακού: «Ήμουν 14 ετών. Έμεινα για 1,5 χρόνο στην Ακαδημία. Ήταν δύσκολο για μένα σε τόσο μικρή ηλικία να φύγω από την οικογένειά μου και να πάω να μείνω μέσα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ήταν δύσκολη η συμβίωση με άλλους παίκτες. Ήμασταν πάρα πολλά άτομα. Ήταν δύσκολα γι’ αυτό και είπα στον πατέρα μου να φύγω. Έφυγα και πήγα στην Ακαδημία της Δήμητρας και μετά πήγα στην Γ’ Εθνική στον ΑΟ Τρίκαλα».

Το γεγονός ότι πηγαίνει συχνά στο ΣΕΦ: «Πάω στο ΣΕΦ, γιατί μου αρέσει το μπάσκετ. Μικρός ξεκίνησα από το μπάσκετ και μετά πήγα στο ποδόσφαιρο».

Το αν διατηρεί σχέσεις με τους παίκτες της μπασκετικής ομάδας: «Έχω πολύ καλή σχέση με τον Σπανούλη, που είναι από την Λάρισα. Τον ξέρω πολύ καλά. Βγαίνουμε για καφέ και είμαστε φίλοι. Θα χαρώ να πάρουν το Ευρωπαϊκό φέτος που θα γίνει στην Πόλη. Ήμουν μέσα στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφές και όπως προείπα μακάρι να κερδίσουμε το Final 4».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved