Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0: Ζορίστηκε αλλά «καθάρισε» ο Μπεργκ

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0: Ζορίστηκε αλλά «καθάρισε» ο Μπεργκ

Νίκη με σκορ 1-0 πήρε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανιώνιο χάρη σε γκολ του Μπεργκ, από πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο.

Οι «πράσινοι» δεν επιβλήθηκαν απόλυτα των αντιπάλων τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ήταν πιο ουσιαστικοί και πέτυχαν αυτοί το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπιασε τον Πανιώνιο στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας και πήρε ψυχολογία ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ, όμως για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πανιώνιος εμφανίστηκε διαβασμένος καλά στην άμυνα και κατάφερνε να αναχαιτίζει τις προσπάθειες των παικτών του Ουζουνίδη. Οι φάσεις του πρώτου 45λεπτου ήταν πάντως μοιρασμένες, αφού οι Νεοσμυρνιώτες φρόντιζαν σε κάθε ευκαιρία να «χτυπάνε» με αντεπιθέσεις και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη άμυνα. 

Ότι καλύτερο είδαμε στο πρώτο μέρος ήταν το δοκάρι του Βιγιαφάνες στο 17ο λεπτό (ο ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι) και ένα σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή που η μπάλα κατέληξε στον Βλαχοδήμο. 

Ο Πανιώνιος μετά το πρώτο 25λεπτο ισορρόπησε τον αγώνα και σταδιακά ανέβασε τόσο πολύ την πίσή του που οι Παίκτες του Παναθηναϊκού δεν πάτησαν για αρκετά λεπτά την περιοχή του Γιαννιώτη. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. 

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος συνέχισε να δείχνει το πρόσωπο του τελευταίου 20λεπτου. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς πίεζαν τον Παναθηναϊκό ποιυ φαινόταν ανήμπορος να «λύσει τον γρίφο» της άμυνας του Πανιωνίου ποθυ έδειχνε σταθερός στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπεργκ στο 62' απείλησε με πλασέ του Μπεργκ το οποίο έδιωξε ο  Γιαννιώτης. 

Ένα λάθος έκαναν οι φιλοξενούμενοι στην άμυνά τους και το πλήρωσαν. Στο 74΄ ο Τασουλής ανέτρεψε τον Λέτο στην περιοχή, ενώ ο Αργεντινός βρισκόταν πολύ πλάγια και ίσως να έβγαινε έξω από αυτή, ο Γκράνας υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Μπεργκ  το εκτέλεσε, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα και κάπου εκεί το παιχνίδι άλλαξε εικόνα.

Ο Πανιώνιος έπρεπε να πάρει τον ρόλο που μέχρι τότε κατείχε ο Παναθηναϊκός και το αντίστροφο. Έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειξε ανίκανη να απειλήσει επιθετικά, ο Παναθηναϊκός αμυνόταν σωστά και ο 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ματς.

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)
Κίτρινες: Εμποκού, Ρέις, Μολέδο - Μασούντ, Σιώπης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Λουντ (46΄ Ρέις), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65΄ Λέτο), Κλωναρίδης (75΄ Π.Βλαχοδήμος), Μπεργκ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (87΄ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65΄ Λάμπρου).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως τον περιέγραψε το OnSports.gr



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved