Ολυμπιακός: Γι’ αυτό επέστρεψε ο Λεμονής

Ολυμπιακός: Γι’ αυτό επέστρεψε ο Λεμονής

Αυτοί είναι οι λόγοι που ο Έλληνας τεχνικός θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για να «κλείσει» τη φετινή χρονιά.

Ο Τάκης Λεμονής επέστρεψε για δεύτερη φορά στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, καθώς από την Πέμπτη (23/3) ξεκίνησε και επίσημα η τρίτη θητεία του στην ομάδα του Πειραιά. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία μαζί του και ο Έλληνας κόουτς θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το «συγκρότημα» του Λιμανιού στα εναπομείναντα ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής Super League, αλλά και στους δύο αγώνες με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αλήθεια είναι πως ο 57χρονος προπονητής δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού, μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην εύρεση του κόουτς στη μετά Πάουλο Μπέντο εποχή. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να συνέχισαν με τον Βασίλη Βούζα στο… τιμόνι τους, ωστόσο, ο προπονητής της Κ20 του συλλόγου ήταν μία υπηρεσιακή λύση, η οποία φάνηκε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί, ειδικά μετά την εικόνα που είχαν οι Πειραιώτες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν και ο λόγος που αμέσως μετά το «διαζύγιο» με τον Πορτογάλο τεχνικό, ξεκίνησαν οι επαφές με τους προπονητές που είχαν ξεχωρίσει οι άνθρωποι της διοίκησης.

Πρώτες επιλογές ήταν οι Φιλίπ Μοντανιέ και Ρεμί Γκαρντ. Ο πρώτος απάντησε αρνητικά στην κρούση που του έγινε από τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος, έφτασε προ ημερών στην Ελλάδα, όπου είχε επαφές με τους «ερυθρόλευκους», είδε τις εγκαταστάσεις της ομάδας, όμως, ζήτησε και πήρε μερικές μέρες διορία. Ο πρώην προπονητής της Λιόν ήταν διστακτικός και για τον λόγο αυτό, οι Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοδέστο ανέλαβαν τις επαφές και την προσπάθεια για να του αλλάξουν γνώμη και να αναλάβει άμεσα την ομάδα. Όμως, η τελική απάντηση του 50χρονου κόουτς ήταν αρνητική και για τον λόγο αυτό, ο Ολυμπιακός στράφηκε στην λύση του Τάκη Λεμονή.

Το παρασκήνιο της επιλογής του Έλληνα προπονητή

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αρχική σκέψη των «ερυθρόλευκων» ήταν η επιλογή ενός προπονητή από το εξωτερικό. Η διοίκηση των Πειραιωτών έκανε τις κινήσεις της, όμως, δεν μπόρεσε να πείσει τους Μοντανιέ και Γκαρντ, μια και ουδείς εκ των δύο ήθελε να αναλάβει τη δεδομένη στιγμή την ομάδα και να χρεωθεί το φινάλε της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται μία… ανάσα από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, όμως, ακολουθούν δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό, θα δώσει ένα ακόμα ντέρμπι για το τρόπαιο. Αναμφίβολα, τα τρία κρίσιμα ματς, αποτέλεσαν ένα σημαντικό… εμπόδιο στις επαφές με τους Γάλλους τεχνικούς, μια και σε περίπτωση αποτυχίας κατάκτησης του νταμπλ, τότε ένα μέρος αυτής θα πήγαινε και στον νέο προπονητή.

Έτσι, από την στιγμή που έληξε και η διορία που είχε πάρει ο Ρεμί Γκαρντ, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» κινήθηκε άμεσα και προχώρησε την συμφωνία που είχε με τον Τάκη Λεμονή. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μεγάλο «δέσιμο» με τον σύλλογο, καθώς προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ομάδας, ενώ όποτε του ζητήθηκε να βοηθήσει, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, φώναξε «παρών» και έδειξε πως αποτελεί πιστό «στρατιώτη» της ομάδας.

Παράλληλα, επί ημερών του, ο Ολυμπιακός έκανε τις πρώτες του εκτός έδρας νίκες στους ομίλους του Champions League απέναντι σε Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο, ενώ πανηγύρισε μεγάλες νίκες και επί των παραδοσιακά μεγάλων αντιπάλων στην Ελλάδα. Ακόμα, ένα σημαντικό… κομμάτι στην επιλογή του Τάκη Λεμονή έπαιξε και το γεγονός πως γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τα αποδυτήρια στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ενώ παράλληλα το όνομά του κάνει… γκελ στον κόσμο των Πειραιωτών.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Poll: Είσαι υπέρ της επιστροφής του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό;

Poll: Είσαι υπέρ της επιστροφής του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό;

Ολυμπιακός: Επίσημο! Ανακοινώθηκε ο Λεμονής!

Ολυμπιακός: Επίσημο! Ανακοινώθηκε ο Λεμονής!

Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved