Γι' αυτό τα βρόντηξε ο Τσιώλης από την Λάρισα

Γι' αυτό τα βρόντηξε ο Τσιώλης από την Λάρισα

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Σάκη Τσιώλη από τον πάγκο της ΑΕΛ και τα δεδομένα για τον επόμενο προπονητή.

Εάν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα δούμε πως και ο προηγούμενος προπονητής είχε αποχωρήσει από την ΑΕΛ μετά από νίκη. Όπως ο Άγγελος Αναστασιάδης όταν η Λάρισα επικράτησε του Πανιωνίου, έτσι και ο Σάκης Τσιώλης μετά το 1-0 παραμονής κόντρα στον Παναιτωλικό, είχαν την ίδια κατάληξη.

Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Διότι οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το διαζύγιο το οποίο γνωστοποιήθηκε σήμερα δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Ειδικά για όσους ζουν από κοντά τους «βυσσινί».

Η συνάντηση που έγινε στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας απλώς επισφράγισε ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός. Ήξεραν και οι... πέτρες στο AEL FC Arena πως μεταξύ Αλέξη Κούγια και Σάκη Τσιώλη δεν υπήρχε ταύτιση σε ό,τι είχε να κάνει με τη λειτουργία της ομάδας.

Η διαφορά φιλοσοφίας και του τρόπου σκέψης των δύο ανδρών έβγαζαν... μάτι από την στιγμή που ο Τσιώλης ανέλαβε την ΑΕΛ σε μια δύσκολη αγωνιστική και όχι μόνο συγκυρία.

Παρόλα αυτά αρκετές από τις διαφορές που προέκυψαν στη διάρκεια της συνεργασίας τους μπήκαν κάτω από το χαλί. Ο λόγος; Ο στόχος της παραμονής και τα πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΛ (Ερασιτέχνης, Πηλαδάκης κτλ).

Ο Τσιώλης μετά το τρίποντο επί του Παναιτωλικού ένιωσε ότι η Λάρισα σχεδόν ακούμπησε την σωτηρία της. Πως σχεδόν εξασφάλισε την παρουσία της και τη νέα σεζόν στην Super League και αποφάσισε να κάνει την κίνησή του.

Να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, αλλά από σεβασμό και αγάπη προς την ομάδα να μην την αφήσει στα κρύα του λουτρού. Θα παραμείνει έως και την προσεχή Παρασκευή στην τεχνική ηγεσία, ημέρα κατά την οποία θα εξηγήσει και τους λόγους της αποχώρησης. Μαζί με τον Κούγια.

Εκεί μην περιμένετε να ακούσετε κάτι συνταραχτικό. Δε θα ανέβουν οι τόνοι και τα πράγματα -λένε οι πηγές μας- θα στρογγυλοποιηθούν. Και εν όψει της συνέχειας και για να μην ξεσηκωθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος.

Και κάτι άλλο: Ο Τσιώλης φέρεται να είχε στα χέρια του δύο προτάσεις. Μια από ομάδα του Κατάρ και μια από τον Αστέρα Τρίπολης πριν οι Αρκάδες καταλήξουν στην επιστροφή του Στάικου Βεργέτη, αλλά τις αρνήθηκε για να επικεντρωθεί στο στόχο της σωτηρίας της ΑΕΛ.

Η επόμενη ημέρα

Για τον επόμενο προπονητή δεν ξέρουμε εάν θα έχει συμβολή ο Τσιώλης όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί μπορεί να αναζητούν ένα πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει την ομάδα από τώρα για να τη δουλέψει εν όψει της νέας σεζόν, ωστόσο, αυτό μάλλον δύσκολα θα συμβεί.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθεί λύση με υπηρεσιακό τεχνικό. Δεν υπάρχουν και πολλοί προπονητές άλλωστε ελεύθεροι ή ακόμα και πρόθυμοι να πάρουν το τιμόνι τέλη Μαρτίου και το πρωτάθλημα σε εξέλιξη και να παραμείνουν όταν ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Με μια πρόχειρη σκέψη οι διαθέσιμοι είναι δύο. Ο Γιάννης Μαντζουράκης και ο Τραϊανός Δέλλας.

Για την προσωρινή λύση το όνομα του Γιώργου Κούτση παίζει δυνατά. Άλλωστε στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΛ είχε περίοπτη θέση στις εξέδρες και παρακολουθούσε τα παιχνίδια των Θεσσαλών καθώς προοριζόταν για τεχνικός διευθυντής.

Όσο για την «καψούρα» τον Γιώργο Δώνη; Μπορεί ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας να του έκανε ανοιχτή πρόσκληση να αναλάβει το καράβι, ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο σενάριο. «Αν γινόταν θα ήθελα τον Δώνη», φέρεται να είπε ο Κούγιας. Και αυτό το «αν» -πιστέψτε μας- δεν είναι το οικονομικό θέμα για τον προπονητή που επί Πηλαδάκη η ΑΕΛ έζησε μεγάλες στιγμές. Ίσως ο πρώην μεγαλομέτοχος των Θεσσαλών να είναι ένας κομβικός λόγος.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved