Ολυμπιακός: Προπονητής από την ισπανική αγορά

Ολυμπιακός: Προπονητής από την ισπανική αγορά

Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την υπόθεση του νέου προπονητή στο Λιμάνι και το μεγάλο… βάρος έχει πέσει σε υποψήφιους από την Ισπανία.

Σε διαδικασία ανασύνταξης βρίσκονται άπαντες στον Πειραιά μετά την νέα ήττα σε ντέρμπι, αυτή την φορά από τον Παναθηναϊκό (1-0) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το απόγευμα της Κυριακής (19/3). Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τίποτα από το «αιώνιο» ντέρμπι. Μάλιστα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας γνώρισαν την τέταρτη ήττα σε πέντε ματς στην Super League και την τρίτη συνεχόμενη σε εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στον Πειραιά παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, μια και γίνονται οι… προεργασίες, ούτως ώστε να βρεθεί ο εκλεκτός, ο οποίος θα αναλάβει το «χτίσιμο» από την αρχή της ομάδας και να μπορέσει να παρουσιάσει διαφορετικό «πρόσωπο», κυρίως στη νέα χρονιά, όπου βασικός στόχος είναι η επιστροφή στους ομίλους του Champions League, αλλά και η διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα. Άλλωστε, από την στιγμή που η διαφορά από την δεύτερη θέση παρέμεινε στους 6 βαθμούς, ουδείς θεωρεί πως μπορεί ο Ολυμπιακός να μπει σε περιπέτειες, αναφορικά με τον τίτλο στην Super League.

Αντίθετα, χρειάζονται άμεσες λύσεις για τον δεύτερο στόχο που έχει μείνει στην σεζόν και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το πρωί της Τρίτης (21/3) οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά του θεσμού, όπου βρίσκονται οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οπότε, για να μπορέσουν οι Πειραιώτες να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου, θα πρέπει να αποκλείσουν έναν από τους άλλους τρεις «μεγάλους», αλλά και να πάρουν τη νίκη στον τελικό. Άρα, μένουν ακόμα τρία ντέρμπι, στα οποία οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να αλλάξουν άρδην την εικόνα τους.

Η έρευνα για προπονητή και οι δυσκολίες

coachesOlympiacos

Από την Δευτέρα (20/3) οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να πάρουν σημαντικές… ανάσες, μια και μέσα σε λίγες εβδομάδες, έχουν δώσει συνεχόμενες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους Πρωταθλητές είναι το Σάββατο 1 Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περίπου δύο εβδομάδες για να μπορέσουν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους. Το δεδομένο είναι πως αυτή την στιγμή, στην ηγεσία του πειραϊκού πάγκου θα είναι ο Βασίλης Βούζας, καθώς από την ΠΑΕ ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει θέμα περί διαζυγίου με τον υπηρεσιακό προπονητή, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όπως... βγήκε από φημολογία.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στη διοίκηση των Πειραιωτών να προχωρήσει στις επαφές που έχει ξεκινήσει για την εύρεση του νέου προπονητή. Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που ο Πάουλο Μπέντο αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, οι άνθρωποι του συλλόγου ξεκίνησαν να εξετάζουν τα δεδομένα για την επόμενη… μέρα. Μάλιστα, ακόμα και τώρα υπάρχουν τα ονόματα των Μαρσελίνιο, Καράνκα και Ράμος που «παίζουν» για τον πάγκο των Πρωταθλητών Ελλάδας, όμως, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να… τρέξουν οι εξελίξεις.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι περισσότεροι προπονητές θέλουν να αναλάβουν την επόμενη ομάδα τους, στην αρχή της σεζόν, όταν θα έχουν την ευκαιρία να «τσεκάρουν» τους παίκτες τους, αλλά και να κάνουν τις επιλογές τους στο ρόστερ που θα έχουν να διαχειριστούν στην συνέχεια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός επιθυμεί να «κλείσει» άμεσα την συγκεκριμένη υπόθεση, ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την επόμενη… μέρα. Όμως, στο Λιμάνι γνωρίζουν τις δυσκολίες και για τον λόγο αυτό, αναφέρουν πως θα προχωρήσουν με προσοχή στην επιλογή του νέου προπονητή και δεν θα πάνε σε μία επιλογή βεβιασμένη, όπως έγινε στα τέλη του καλοκαιριού με την άφιξη του Πάουλο Μπέντο.

Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν αποσυρθεί από τις επαφές που έχουν κάνει με «στόχους», οι οποίοι, κατά κύριο λόγο, έρχονται από την ισπανική αγορά. Άλλωστε, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν, η συγκεκριμένη αγορά είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό, σε σχέση με την πορτογαλική, με μία… εξαίρεση τον Μάρκο Σίλβα.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved