Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1: Επιτέλους νίκησε εκτός έδρας, «καρμανιόλα» οι βοηθοί!

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1: Επιτέλους νίκησε εκτός έδρας, «καρμανιόλα» οι βοηθοί!

Η ΑΕΚ απέδρασε από το Περιστέρι νικώντας 1-0 τον Ατρόμητο με τους βοηθούς να τα κάνουν μαντάρα

Ένα γκολ του Μάνταλου στο 57' οδηγήσε την ΑΕΚ στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από πέντε μήνες στο Περιστέρι. Η Ένωση επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου κάνοντας ένα ακόμα βήμα για τα play offs σε ένα ματς που θα έχει μπόλικη διαιτητική κουβέντα.

Κι αυτό διότι μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να πανηγύρισαν διπλό έπειτα από το 2-1 του Οκτωβρίου στη Λάρισα, ωστόσο, οι βοηθοί στο Περιστέρι κυριολεκτικά τα έκαναν μαντάρα.

Οι επίμαχες φάσεις που πρέπει να απασχολήσουν την ΚΕΔ είναι δύο: α) Στο 52' ο α' βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ στον Μάνταλο παρά το γεγονός ότι αυτός καλυπτόταν από δύο παίκτες και έβγαλε σε κενή εστία τον Αραούχο που σκόραρε, β) Ο β' βοηθός ακύρωσε λανθασμένα με οφσάιντ το γκολ του Λημνιού στο 77' που δεν ήταν σε καμία περίπτωση εκτεθειμένος.

Το ματς:

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν η μία την άλλη στα λάθη στη μεσαία γραμμή και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, το πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα (0-0) ήταν αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Αν, πάντως, κάποια ομάδα θα μπορούσε να έχει το προβάδισμα αυτή θα ήταν η ΑΕΚ, η οποία έχασε την μοναδική κλασική ευκαιρία στο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών. Πρωταγωνιστής ήταν ο Σέρχιο Αραούχο στο 10΄ με το δυνατό σουτ που έπιασε κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Η Ένωση, που «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή της μπάλας, είχε άλλη μία καλή φάση στο 34΄ με την κεφαλιά του Γιόχανσον, που έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι με μόλις μία τελική προσπάθεια προς την εστία του Μπάρκα, αυτή του 40ου λεπτού με το σουτ του Λε Ταλέκ, από το ξεκίνημα του ματς έδειξαν ότι αυτό που τους ένοιαζε περισσότερο ήταν να μη δεχτούν γκολ κι όχι να επιτεθούν για να σκοράρουν. Ήταν μόνιμα πίσω από τη μπάλα και τουλάχιστον σε επίπεδο τακτικής πέτυχαν ακριβώς αυτό που αναζητούσαν.

Στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Ντίντακ γύρισε τη μπάλα προς την μικρή περιοχή κι εκεί ο «ξεχασμένος» Μάνταλος με το 7ο εφετινό του γκολ άνοιξε το σκορ στο 57΄(1-0). Μέχρι το 72΄, που ο Σα Πίντο αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική με την είσοδο του Τόνσο αντί του Μπάγκα και του Λημνιού αντί του Πλατέλλα, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Στο 77΄, όμως, έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι. Από το σουτ του Τόνσο η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά ο Λε Ταλέκ έπιασε την κεφαλιά και ο Λημνιός σε άδεια εστία ισοφάρισε. Με υπόδειξη του βοηθού το γκολ δε μέτρησε, ωστόσο, η φάση ήταν πεντακάθαρη και δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ(Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα (72΄ Τόνσο), Ούμπιδες, Πλατέλλας (72΄ Λημνιός), Ντιγκινί (81΄ Νταουντα), Λε Ταλέκ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (87΄ Πέκχαρτ), Αραούχο (90΄+2 Γαλανόπουλος).



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved