Θα μείνει ο Αραούχο το καλοκαίρι στην ΑΕΚ;

Θα μείνει ο Αραούχο το καλοκαίρι στην ΑΕΚ;

Το OnSports ερεύνησε το θέμα και παρουσιάζει τα δεδομένα και τις τρεις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πει το «ναι» ο 25χρονος φορ.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να ανοίγει η οποιαδήποτε κουβέντα περί παραμονής του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ για μετά από το καλοκαίρι. Το είπε άλλωστε και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς (νυν σκάουτερ της Λας Πάλμας) σε πρόσφατες δηλώσεις του: «είναι όλα ανοιχτά». Παρ’ όλα αυτά, το θέμα έχει ενδιαφέρον και απασχολεί τον κόσμο της Ένωσης και τους ρεπόρτερ. Και πώς να ήταν διαφορετικά, από τη στιγμή που ξεκάθαρα ο Δικέφαλος βρήκε μετά από χρόνια έναν πραγματικό φορ.

Όσο νωρίς κι αν είναι όμως γι’ αυτή την κουβέντα, υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν αλλάζουν:

1.Η Λας Πάλμας

Η συμφωνία του Αργεντινού με την Λας Πάλμας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Κάτι που σημαίνει, πως η ομάδα του έχει κάθε λόγο στις επικείμενες διαπραγματεύσεις και φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από τη δική της στάση.

2.Οι 800.000 ευρώ

Τα χρήματα που έχει να λαμβάνειν ο Αραούχο του χρόνου είναι πάρα πολλά: 800.000 ευρώ! Γι’ αυτό το εξάμηνο έκανε τεράστια υποχώρηση προκειμένου να επιστρέψει στα γήπεδα (μέσω της ΑΕΚ). Μια υποχώρηση που σίγουρα δεν θα επαναλάβει τη νέα χρονιά αφού θα είναι κόντρα στα συμφέροντά του και στη ζωή του.

Σίγουρα θα θέλει τα λεφτά ο Αργεντινός και έτσι ακόμα και να επιθυμεί να παραμείνει στα Σπάτα, θα πρέπει οι κιτρινόμαυροι να βάλουν βαθιά το χέρι στα ταμεία τους για να του καλύψουν το συμβόλαιο. Η Λας Πάλμας δεν πρόκειται να πληρώσει, κάτι που φάνηκε τον Ιανουάριο στις συζητήσεις της με την ΑΕΚ. Το ότι ο Αραούχο βρίσκεται στα Σπάτα, είναι καθαρά λόγω της δικής τους υποχώρησης στο οικονομικό (δεν θα πάρει περισσότερα από 200.000 ευρώ από την Ένωση ως το τέλος της σεζόν).

3.Η καριέρα του

Δεδομένο επίσης, η πρόθεσή του να επιστρέψει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα και κυρίως το Ισπανικό. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν στο Μαρούσι, πως ήρθε για να κάνει μια επανεκκίνηση στην καριέρα του και όχι να στεριώσει εδώ. Ο Αραούχο βλέπει μακριά και είναι λογικό, από τη στιγμή που είναι τόσο ταλαντούχος και τόσο νέος ακόμα.

Οι τρεις προϋποθέσεις για να ανοίξει η συζήτηση

Πώς λοιπόν η διοίκηση του Δικεφάλου θα τον διατηρήσει στο ρόστερ με όλα τα παραπάνω να υφίστανται; Πρώτα απ’ όλα, σίγουρα θα κληθεί να κάνει την οικονομική υπέρβαση. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να «ψήσει» τον ποδοσφαιριστή πως ένας ακόμη χρόνος στην Αθήνα θα του κάνει καλό και δεν θα αποτελέσει πισωγύρισμα στην καριέρα του. Τέλος, δεν πρέπει να έρθει σε ρήξη με την Λας Πάλμας, έτσι ώστε να μην βρει μπροστά της ισπανικά εμπόδια.

Με το τελευταίο ζήτημα λίγο πολύ φαίνεται πως θα υπάρξει ο τρόπος να τα καταφέρουν και λόγω της παρουσίας εκεί του Μιλοβάνοβιτς. Βέβαια, ίσως απαιτηθεί να βάλουν το χέρι στα ταμεία οι διοικούντες, αλλά και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν πραγματικά θέλεις κάτι. Το ποσό πάντως δεν θα είναι απαγορευτικό, όταν πρόκειται για εκ νέου δανεισμό.

Τα δύσκολα λοιπόν είναι τα δύο προηγούμενα. Τα 800 χιλιάρικα του Σέρχιο και το «ψήσιμό» του. Βασική προϋπόθεση –μόνο και μόνο για να ξεκινήσει η συζήτηση- θα είναι να εξασφαλίσει η ΑΕΚ ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έστω και για το Γιουρόπα Λιγκ. Ειδάλλως, από πού να προκύψουν τα έσοδα για να πληρωθεί ο Αργεντινός και πολύ περισσότερο, πώς να πεισθεί ότι αξίζει να συνεχίσει στα Σπάτα, όταν η ομάδα δεν θα βρίσκεται σε ευρωπαϊκά σαλόνια.

Οι προτάσεις

Η ευρωπαϊκή παρουσία λοιπόν, είναι το πρώτο απαραίτητο που πρέπει να συμβεί για να υπάρξει συζήτηση περί παραμονής του Αραούχο. Έπειτα, το ρόλο τους θα παίξουν και οι νέες προοπτικές (=προτάσεις) που θα σίγουρα θα παρουσιαστούν στον 25χρονο. Ξέρουν καλά στην ΑΕΚ πως σε κάθε παιχνίδι της ομάδας (όπως και την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ), υπάρχουν αρκετοί σκάουτερς ευρωπαϊκών συλλόγων στα επίσημα του ΟΑΚΑ, με τα μάτια τους στραμμένα στον ταλαντούχο επιθετικό. Αν δηλαδή για παράδειγμα έρθει μια γερμανική πρόταση για εκείνον ή μια ιταλική, τότε αλήθεια, πόσο εύκολο θα είναι να την «αντιμετωπίσει» το ελληνικό κλαμπ;

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τη δυσκολία του να συνεχίσει στα κιτρινόμαυρα ο ποδοσφαιριστής. Κάτι βέβαια που το γνωρίζουν άπαντες σε Μαρούσι και Σπάτα. Και ο ίδιος ο παίκτης δεν το έκρυψε ποτέ στις δηλώσεις του. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς για να καταλήξει κανείς τι θα γίνει. Τα δεδομένα υφίσταται, αλλά μέσα σε δύο μήνες πολλά αλλάζουν…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eπιτέλους βρήκε τον νέο Μπλάνκο

Eπιτέλους βρήκε τον νέο Μπλάνκο

Η επική ατάκα Μελισσανίδη σε Χιμένεθ

Η επική ατάκα Μελισσανίδη σε Χιμένεθ

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved