Οι μεγάλες ευθύνες του Μπέντο στην… αποδυνάμωση του Ολυμπιακού

Οι μεγάλες ευθύνες του Μπέντο στην… αποδυνάμωση του Ολυμπιακού

Ο Πορτογάλος χαρακτήρισε άλλη ομάδα τους «ερυθρόλευκους» μετά τις πωλήσεις, αλλά έχει μεγάλες ευθύνες για το «κάψιμο» των βασικών.

Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια για να κάνουν οι Πειραιώτες τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και τα… κατάφεραν την φετινή σεζόν, υπό τις οδηγίες του Πάουλο Μπέντο. Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο, η ήττα 2-0 από τον ΠΑΟΚ, τον βάζει σε… μπελάδες, οι οποίοι μπορεί να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο, σε περίπτωση που ο Πανιώνιος πάρει το «τρίποντο» απέναντι στην ΑΕΚ, το απόγευμα της Δευτέρας (6/3) στη Νέα Σμύρνη, όταν και θα μειώσει τη διαφορά στους 4 βαθμούς.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί, είναι σαφώς καλύτερο για τους Πειραιώτες, μια και με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, δεν έχουν κάποιο άλλο δύσκολο ματς, ενώ αντίθετα, ο Ιστορικός έχει να αντιμετωπίσει, σήμερα την ΑΕΚ και από εκεί και πέρα, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα στην «μάχη» του τίτλου, αλλά η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να αλλάξουν… ρότα στις εντός των τειχών υποχρεώσεις τους, αν δεν θέλουν να μπουν σε μεγάλα… βάσανα στο τέλος της σεζόν.

Οι αιχμές του Μπέντο

Μετά την ήττα στην Τούμπα, ο Πάουλο Μπέντο στάθηκε στην αποδυνάμωση που υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, μετά τις πωλήσεις των Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Μπράουν Ιντέγε, αλλά και με την παραχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Σέρβος μέσος και ο Νιγηριανός επιθετικός έφυγαν από τον Πειραιά, έπειτα από εξαιρετικές προτάσεις που… έσκασαν στα γραφεία της ΠΑΕ και έβαλαν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου, την στιγμή που και οι ποδοσφαιριστές έδειξαν διάθεση να αποχωρήσουν από την Ελλάδα για να καρπωθούν ένα καλύτερο συμβόλαιο και μία νέα εμπειρία.

Άρα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να «κρατήσει» εύκολα τους δύο παίκτες και αν το έκανε, παρά την θέλησή τους, υπήρχε κίνδυνος για… μουρμούρες στα αποδυτήρια, σε μία καμπή όπου οι Πειραιώτες βρίσκονται ακόμα μέσα στους στόχους τους και θέλουν να συνεχίσουν και στις τρεις διοργανώσεις. Άλλωστε, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι αγοροπωλησίες είναι το βασικό… συστατικό για τις ομάδες, μια και τις βοηθούν για να φτιάξουν το ρόστερ ή για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους για τη συνέχεια.

Παράλληλα, ο Πάουλο Μπέντο έκανε αναφορά και στον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός αμυντικός ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από πρόβλημα τραυματισμού. Η επιστροφή του καθυστέρησε, αλλά έδειξε πως μπορεί σιγά σιγά να μπει στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος προτίμησε να μην τον έχει στις αρχικές του επιλογές, βάζοντας το δεξί άκρο της άμυνας τον συμπατριώτη του, Ντιόγο Φιγκέιρας. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο διεθνής Νορβηγός μέτρησε μόλις 4 συμμετοχές, σ’ όλες τις διοργανώσεις και στις λίγες εβδομάδες που βρίσκεται στην Χαλ, έχει γράψει 6 στο κοντέρ, οι 5 εξ αυτών στην Premier League, σ’ ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά πιο ανταγωνιστικό από την Super League.

Οι μεγάλες ευθύνες του Πορτογάλου

Cambiasso

Αναμφίβολα, ο Ίβηρας τεχνικός έχασε δύο σημαντικές «μονάδες» από την φαρέτρα του, μια και ο Μπράουν Ιντέγε ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να… ξελασπώνει στο σκοράρισμα, ενώ βοηθούσε και στην πίεση με τα τρεξίματά του, ενώ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είχε ηγετική παρουσία στην μεσαία γραμμή και όποτε… χρειάστηκε φόρτωσε και τα αντίπαλα δίχτυα με σημαντικά γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έμεινε λειψό από τις αποχωρήσεις των δύο παικτών, καθώς από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει φτάσει στο Λιμάνι ο Αλεξί Ρομαό, ενώ τον Γενάρη, οι Πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, κάνοντας κινήσεις για να είναι προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες πωλήσεις, οι οποίες και έγιναν.

Αντίθετα, ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε τους δύο ποδοσφαιριστές στην… εξίσωση, μόνο όταν έμεινε χωρίς λύσεις και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή πλάνων. Ο Γαλλοαφρικανός μέσος, το διάστημα που ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ήταν στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε μόνο σε μερικά ματς Κυπέλλου και κάποια «εύκολα» παιχνίδια στην Ελλάδα, ενώ ο Ιρανός έκανε πρώτα δύο εμφανίσεις στο Κύπελλο και μετά την πώληση του Μπράουν Ιντέγε πήρε φανέλα βασικού. Αυτό σημαίνει πως οι δύο παίκτες, όσο καλές προπονήσεις και να κάνουν, να χρειάζονται μερικά ματς για να μπορέσουν να βρουν τα πατήματά τους, τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο και τις συνεργασίες τους με τους συμπαίκτες τους.

Παράλληλα, ο Ίβηρας τεχνικός έχει την ευθύνη και για το ελάχιστο ροτέισον στην ομάδα, σε μία περίοδο που τα ματς είναι συνεχόμενα και απαιτητικά και δεν μπορούν περιθώρια για… ανάσες. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο Πάουλο Μπέντο έχει «μικρύνει» μόνος του τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους πορεύεται, καθώς έχει «πετάξει» εκτός ομάδας τους Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, Εστεμπάν Καμπιάσο και Μάρκο Μάριν, τρεις παίκτες που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις και το κυριότερο να δώσουν άλλη… φρεσκάδα στους «ερυθρόλευκους», παρουσιάζοντας κάτι… διαφορετικό στον αγωνιστικό χώρο, από αυτό που δείχνουν μέχρι στιγμής οι Πρωταθλητές Ελλάδας και είναι εύκολα προβλέψιμοι από κάθε αντίπαλο.

Το μικρό ροτέισον του προπονητή από την Πορτογαλία, έχει αντίκτυπο και στην «εικόνα» του Ολυμπιακού, μια και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει όλο το βάρος και βρίσκονται στα... κόκκινα, με τον κίνδυνο για μυικούς τραυματισμούς να είναι μεγάλος. Όμως, όπως έχει δείξει ο Πάουλο Μπέντο, δύσκολα θα... ακούσει τις κατηγορίες που τον... βαραίνουν από την εξέδρα και θα συνεχίσει στον... δρόμο που έχει χαράξει. Ωστόσο, πλέον, τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τους Πειραιώτες και κάθε αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις.

Οι σκέψεις της διοίκησης

Marinakis

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Πορτογάλου προπονητή και των παικτών, βγήκε... μπροστά και σήκωσε ασπίδα για την ομάδα του. Την στιγμή που ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα σ' όλους τους στόχους του, θα είναι καταστροφή αν μπει σε εσωστρέφειες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» δεν είναι... απαθής στις τελευταίες εξελίξεις. Οι κινήσεις για την επόμενη... μέρα σχεδιάζονται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις σε καθημερινό επίπεδο. Τον Ιανουάριο, οι Πειραιώτες προχώρησαν βάσει των εντολών του Πάουλο Μπέντο και παραχώρησαν τους παίκτες που δεν ήταν στα πλάνα του Ίβηρα, δίνοντάς του την δυνατότητα να δουλέψει με τον αριθμό ποδοσφαιριστών που ήθελε ο ίδιος.

Όμως, πλέον το... μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του προπονητή, ο οποίος ωστόσο, έχει χάσει σημαντικούς πόντους με τις τρεις συνεχόμενες ήττες, αν και έχει πάρει μερικούς με την πρόκριση κόντρα στην Οσμάνλισπορ για το Europa League και τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κάρφωσε» τη διοίκηση ο Μπέντο!

«Κάρφωσε» τη διοίκηση ο Μπέντο!

Το 1996 τελευταία φορά τρεις σερί «ερυθρόλευκες» ήττες!

Το 1996 τελευταία φορά τρεις σερί «ερυθρόλευκες» ήττες!

Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved