Γι’ αυτά «κατηγορείται» ο Μπέντο

Γι’ αυτά «κατηγορείται» ο Μπέντο

Έντονο ήταν το ξέσπασμα κατά του Πορτογάλου τεχνικού από τους οπαδούς του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Πανιώνιο.

Το απόγευμα της Κυριακής (26/2) οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τον Ιστορικό, έπειτα από την σπουδαία πρόκριση στους «16» του Europa League και με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να… κατεβαίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με πολλά προβλήματα, ελέω καρτών και τραυματισμών. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έριξε «βόμβα» στον Πειραιά και πήρε το «τρίποντο», με το οποίο μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 7 βαθμούς και έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα, μια και κρίσιμα ματς για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως με νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, θα έπαιρνε απόσταση 13 βαθμών από την ομάδα της Νέας Σμύρνης και 14 από τον ΠΑΟΚ που γκέλαρε στο «Καυτανζόγλειο Στάδιο» μένοντας στο 1-1 με τον Ηρακλή. Μάλιστα, η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, έφερε την έντονη αντίδραση των οπαδών των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έβριζαν εν χορώ τον Πάουλο Μπέντο και η κίνησή τους έδειχνε ένα μεγάλο ξέσπασμα κατά του Ίβηρα κόουτς.

Η αντίδραση του κόσμου στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ήταν μόνο για την ήττα από τον Πανιώνιο, αλλά οι μουρμούρες είχαν εμφανιστεί και σε προηγούμενα ματς των Πειραιωτών, όμως ήταν πιο χλιαρές, όπως για παράδειγμα στον αγώνα με την Οσμάνλισπορ στο φαληρικό γήπεδο. Ο επαναληπτικός με τους Τούρκους και η μεγάλη πρόκριση 3-0 στην Άγκυρα, μαλάκωσε για λίγο το κλίμα που υπάρχει για τον Πάουλο Μπέντο, αλλά η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην Super League έφερε το ξέσπασμα. Τα μείον του Πορτογάλου με Ντομίνγκεζ, Καμπιάσο, Μάριν, η... επιμονή σε Καρντόσο, το «κάψιμο» Φορτούνη, Σεμπά και Μάρτινς, η... κακή μπάλα, αλλά και το υπέρ με τους «μικρούς». Το OnSports αναλύει...

Το... φάουλ με τον «Τσόρι»

Chori

Δευτερόλεπτα μετά το άγριο κράξιμο στον Ίβηρα, ακούστηκε ρυθμικά το όνομα του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Η υπόθεση του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα και η αλήθεια είναι πως η διαχείρισή του από τον Πάουλο Μπέντο, του έχει στοιχίσει. Άλλωστε, ο «Τσόρι» είναι από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και παρά την ηλικία του, θεωρείται πως μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό, όχι ίσως για συνεχόμενα ματς, αλλά και παιχνίδια που μπορούν να στραβώσουν, όπως ήταν και αυτό με τον Πανιώνιο.

Ο Αργεντινός αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα στους οπαδούς των Πειραιωτών και η παραμονή του στην εξέδρα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των φιλάθλων, οι οποίοι θεωρούν πως είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει. Βέβαια, αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής και αυτός είναι που ζει καθημερινά τον Λατίνο άσο στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Όμως, ίσως να αξίζει μερικών ευκαιριών, οι οποίες και θα δείξουν κατά πόσο μπορεί να αλλάξει την «εικόνα» των Πρωταθλητών Ελλάδας ή σωστά δεν είναι μέρος των σχεδίων του προπονητή.

Η... εξαφάνιση Καμπιάσο και Μάριν

Σε ανάλογη μοίρα είναι και οι Εστεμπάν Καμπιάσο και Μάρκο Μάριν. Ο έτερος Αργεντίνος και ο Γερμανός άσος δεν είναι στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο. Μπορεί να έχουν περισσότερες παρουσίες σε αποστολές του Ολυμπιακού, απ’ ότι ο «Τσόρι», αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι από τους παίκτες που θα προτιμηθούν από τον Πορτογάλο. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν ο Ίβηρας αποφάσισε να παρουσιάσει την ομάδα του με πολλούς μικρούς στην αποστολή και η χρησιμοποίηση των Ανδρούτσου, Ρέτσου και Μανθάτη στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πίστη σε Καρντόσο

Cardozo

Παράλληλα, ο τεχνικός ηγέτης των Πειραιωτών έχει χάσει… πόντους, όσον αφορά στις προτιμήσεις των οπαδών, με την συνεχόμενη χρησιμοποίηση του Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός έφτασε στο Λιμάνι στο φινάλε των μεταγραφών, αποτέλεσε την πιο δαπανηρή κίνηση από την διοίκηση του Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν έχει δείξει σε κανένα σημείο τα στοιχεία που τον είχαν μετατρέψει σ’ έναν από τους πιο «σεσημασμένους» επιθετικούς στην Ευρώπη. Ο έμπειρος φορ μόνο… φόβητρο δεν αποτελεί για τις αντίπαλες άμυνες, κάτι που έχει και αντίκτυπο στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», μια και οι αντίπαλοι δεν νιώθουν τον κίνδυνο στην άμυνά τους, με αποτέλεσμα να μην μένουν πιο πίσω και να μην υπάρχουν τα μέτρα που θα μπορέσουν οι Πειραιώτες να εκμεταλλευτούν στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, το θέμα του Όσκαρ Καρντόσο έρχεται σε συνδυασμό και με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός έφτασε τον Γενάρη από την Πλατεία, αλλά δεν είχε καταφέρει να πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Πάουλο Μπέντο, κάτι που άλλαξε με την… ξαφνική πώληση του Μπράουν Ιντέγε στην Κίνα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πήρε φανέλα βασικού στην ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ και ήταν αυτός που με δύο τέρματα «σφράγισε» την πρόκριση, ενώ ανακηρύχτηκε και παίκτης της εβδομάδας από την UEFA. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόουτς του Ολυμπιακού αποφάσισε να αφήσει τον Ιρανό στον πάγκο, κόντρα στον Πανιώνιο, μια και ακολουθούν τρία κρίσιμα ματς, με τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟΚ και την Μπεσίκτας μέσα σε μία εβδομάδα και δεν ήθελε να τον «φορτώσει».

Στα... κόκκινα Φορτούνης, Σεμπά και Μάρτινς

Ωστόσο, αυτό δεν έχει γίνει με τους Κώστα Φορτούνη, Σεμπά και Αντρέ Μάρτινς. Οι τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν τα βασικά… γρανάζια στην «μηχανή» του Πάουλο Μπέντο και είναι οι παίκτες που αγωνίζονται συνεχόμενα εδώ και καιρό. Η συνεχόμενη χρησιμοποίησή τους, έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα, μια και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δείχνει πως δεν μπορεί να αντέξει σε συνεχόμενα ματς, με αποτέλεσμα να μην βοηθάει καθόλου επιθετικά, ο Βραζιλιάνος βγάζει πολλά νεύρα στα τελευταία παιχνίδια και ο Πορτογάλος, το τελευταίο διάστημα, βγάζει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών. Αυτό σημαίνει πως οι τρεις παίκτες έχουν φτάσει στα όριά τους, βρίσκονται στο… κόκκινο και ακόμα δεν έχει περάσει το… βουνό που έχουν μπροστά τους οι Πειραιώτες.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η «εικόνα» που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν τα στοιχεία που θα ήθελαν οι οπαδοί τους, μια και δεν υπάρχει φαντασία στο παιχνίδι της ομάδας, οι φάσεις… βγαίνουν με το σταγονόμετρο και μοιάζει να μην υπάρχει πλάνο για τη διάσπαση των αντίπαλων αμυνών. Αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στον πρώτο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, το ματς με την Οσμάνλισπορ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και φυσικά στην ήττα από τον Πανιώνιο, όταν οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν μπροστά τους ένα ολόκληρο ματς για να φέρουν… τούμπα το προβάδισμα του Μασούρα στο 1ο λεπτό του αγώνα.

Το «νέο αίμα»

Neoi

Βέβαια, η παρουσία του Πάουλο Μπέντο στον Πειραιά δεν είναι μόνο αρνητική. Είναι αυτός που εμπιστεύτηκε, όσο κανένας άλλος, τους μικρούς που υπάρχουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Έδωσε την ευκαιρία στους Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο και Νικολάου να δείξουν τις δυνατότητές τους, κάτι που φάνηκε και στον επαναληπτικό της Άγκυρας, όταν το «νέο αίμα» έδωσε άλλη… πνοή στην ομάδα του Λιμανιού. Όμως, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να σώσει την… παρτίδα για τον Πορτογάλο τεχνικό, παρά την… ασπίδα που σήκωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τις αποδοκιμασίες στο Φάληρο. Την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είναι ακόμα μέσα στους στόχους τους και μετέχουν σε τρεις διοργάνωσης, αποτελώντας την μόνη ελληνική ομάδα που το έχει πετύχει αυτό, δεν μπορεί να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις και να γίνει, μία ακόμα αντικατάσταση προπονητή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Πάουλο Μπέντο είναι ο τρίτος προπονητής που δουλεύει τη φετινή σεζόν στο Ρέντη, μετά τους Μάρκο Σίλβα και Βίκτορ Σάντσεθ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης: «Απαράδεκτο να βρίζει ο κόσμος παίκτες και προπονητή»

Μαρινάκης: «Απαράδεκτο να βρίζει ο κόσμος παίκτες και προπονητή»

Άγριο κράξιμο σε Μπέντο!

Άγριο κράξιμο σε Μπέντο!

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved