Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1: Κηδεία... τίτλου!

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1: Κηδεία... τίτλου!

Ο Πανιώνιος σόκαρε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο Φάληρο και τον πλησίασε στους 7 βαθμούς

Μεγάλο διπλό πέτυχε απόψε ο Πανιώνιος που επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού, βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Ο Ιστορικός νίκησε τους «ερυθρόλευκους» εκτός έδρας μετά από 36 χρόνια και πιστοποίησε την τρελή του φετινή πορεία χάρη στο τέρμα του Μασούρα πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα.

Για τον Πανιώνιο που εμφανίστηκε με αρκετές απουσίες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έδωσε τις δικές του απαντήσεις(!), αυτή η νίκη ήταν η τέταρτη σερί και μάλιστα με μηδέν παθητικό.

Ο Ολυμπιακός που γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του έπειτα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ παρουσιάστηκε σε μέτρια κατάσταση και δικαιολογημένα αποδοκιμάστηκε τόσο στο ημίχρονο όσο και στο τέλος του αγώνα καθώς θα πρέπει σοβαρευτεί εάν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το ματς:

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς «πάγωσε» με το… καλησπέρα το «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Μασούρας άνοιξε το σκορ. Ο Σαββίδης βρήκε ωραία τον Φούστα στα δεξιά, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μασούρας με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Λεάλι για το προβάδισμα του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, ωστόσο, στο 6’ ο Καρντόσο δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε, υπό την πίεση και του Γκιοατά και ο Μπαντής μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ιστορικός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Ντε Λα Μπέγια σταμάτησε με τάκλιν τον Φούντα που είχε… οπλίσει. Στην επόμενη φάση, ο Ελιουνούσι θέλησε να απειλήσει, από κοντά, αλλά ο Μπαντής έδιωξε σε κόρνερ.

Το γρήγορο τέρμα των φιλοξενούμενων, προκάλεσε νεύρα στους παίκτες του Πάουλο Μπέντο, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν για να φτάσουν στο γκολ, ωστόσο, η εξαιρετική τακτική του Πανιωνίου, δεν τους επέτρεψε να κάνουν πολλά. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν σωστά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο, οι γραμμές ήταν κοντά και παράλληλα η καλή κυκλοφορία, προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα αν δεν έκαναν επιπόλαιες επιλογές στις αντεπιθέσεις τους.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι τους, ενώ και σε πολλές «μονομαχίες» έβγαιναν δεύτεροι στην μπάλα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η… μουρμούρα από την εξέδρα και παράλληλα το άγχος να αυξάνεται. Μέσα σ’ όλα, οι Πειραιώτες δεν είχαν και πάλι την τύχη με το μέρος τους και κυρίως ο Καρντόσο, καθώς στην φάση του 25ου λεπτού, όταν ο Ανδρούτσος έκανε το σουτ, ο Παραγουανός έβαλε το πόδι του, αλλά έστειλε και πάλι την μπάλα στο δοκάρι. Η τελευταία καλή στιγμή για τους Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν στο 43ο λεπτό με το κοντινό σουτ του Ελιουνούσι, στο οποίο ο Οικονόμου έδιωξε στην γραμμή και στις καθυστερήσεις, ο Γεσίλ πήρε όλες τις κόντρες, βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι, αλλά ο Ιταλός ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Φλυαρία…

Το δεύτερο μέρος αποτέλεσε επιθετικό… μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι από την αρχή προσπάθησαν να φτάσουν στο τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης και την διατήρηση της απόστασης από τους διώκτες τους. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα, σε μία βραδιά που ο Σεμπά δεν ήταν αποτελεσματικός, όσο ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια και οι φιλοξενούμενοι με μαζική άμυνα, έδειχναν να κρατούν με ευκολία το προβάδισμά τους.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Γιώργου Μπαντή, παρά το γεγονός πως τελείωσαν το ματς με 17 κερδισμένα κόρνερ, την στιγμή που ο Πανιώνιος είχε μόλις ένα και αυτό στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός έδειξε… μπλοκαρισμένος απέναντι στην αμυντική τακτική του Ιστορικού, καθώς ο Κώστας Φορτούνης δεν μπόρεσε να βοηθήσει σε κανένα σημείο του αγώνα την ομάδα του, μια και βρέθηκε πολύ κοντά στον Καρντόσο. Παράλληλα, αρνητικός ήταν και ο Παραγουανός, ο οποίος κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα καθυστερούσε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ή γινόταν εύκολη… λεία από τους Γκιοατά και Οικονόμου. Μάλιστα, όλα έγιναν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, μόλις ο Πάουλο Μπέντο θέλησε να… παρέμβει στον αγώνα.

Τον... φρέναρε ο Μπέντο!

Η πρώτη του αλλαγή ήταν στο 61ο λεπτό, βάζοντας τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στην θέση του Ταρίκ Ελιουνούσι και ουσιαστικά άφησε την ομάδα του χωρίς δεξί άκρο στην επίθεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη του παιχνιδιού από τους γηπεδούχους να γίνεται μόνο από τα αριστερά, από τους Σεμπά και Ντε Λα Μπέγια. Η δεύτερη κίνηση του Πορτογάλου ήταν στο 68’ με τον Μανθάτη αντί του Παρέδες, όμως, υποχρεώθηκε να παίξει πιο πίσω από την θέση που έχει συνηθίσει και ουσιαστικά ήταν σαν να μην… μπήκε, αφού και πάλι δεν βρέθηκε ο διάδρομος από τα δεξιά. Η τελευταία προσπάθεια του Μπέντο ήταν με τον Μπουχαλάκη αντί του Ρομαό, αλλά και ο Έλληνας μέσος δεν βοήθησε σημαντικά.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού ήταν στο 71’ με την κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια, η οποία βρήκε στην συμβολή των δοκαριών και κατέληξε άουτ, ενώ ο Πανιώνιος, στα τελευταία λεπτά, θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως, στο 83’ ο Καθάριος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, την στιγμή που έβγαινε στην αντεπίθεση και στις καθυστερήσεις, ο Λεάλι εδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λάμπρου.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Παρέδες (68' Μανθάτης), Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (75' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Φορτούνης, Ελιουνούσι, (61' Ανσαριφάρντ) Σεμπά, Καρντόσο.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Βλάχος, Γκιοατά, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (80' Καθάριος), Φούντας (88' Λάμπρου), Μασούρας, Γεσίλ (61' Μαχμούτοβιτς).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγριο κράξιμο σε Μπέντο!

Άγριο κράξιμο σε Μπέντο!

Η βαθμολογία της Super League

Η βαθμολογία της Super League

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved