Μάνταλος: Το ντέρμπι είναι απλά ένα παιχνίδι

Μάνταλος: Το ντέρμπι είναι απλά ένα παιχνίδι

Ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε στο match programme του αγώνα με τον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας ότι η ζωή δεν σταματάει σε αυτό το ματς.

Αναφερόμενος στην ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ηρακλή είπε ότι η ομάδα του δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει σε αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια, ενώ για τον σημερινό αγώνα δήλωσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάνταλου:

-Πέτρο, πόσο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σας κόντρα στον Ολυμπιακό το 2-2 στο Καυταντζόγλειο και η αποτυχία σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι;

«Το αποτέλεσμα με την Ηρακλή σαφέστατα μας πείραξε πολύ και μπορώ να πω ότι μας έφερε και πάλι πίσω μετά από μια σειρά καλών εμφανίσεων και επιτυχημένων αποτελεσμάτων με την ομάδα να δείχνει ότι έχει καταφέρει να βρει το δρόμο της. Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μείνουμε σε αυτό το 2-2 με τον Ηρακλή, όταν μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη πρόκληση και ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι».

-Ετσι όπως εξελιχθεί τα πράγματα για την ΑΕΚ εφέτος, μπορεί κάποιος να πει ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπορεί να λειτουργήσει και σαν εξιλέωση για εσάς;

«Μία νίκη σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι είναι πάντα κάτι το σημαντικό. Είναι και μία νίκη που την οφείλουμε στον κόσμο μας πάνω απ' όλα. Μετά τα όσα έχουμε προκαλέσει εφέτος στους οπαδούς μας, τους χρωστάμε μία χαρά! Η ΑΕΚ, όμως, είναι μεγάλη ομάδα και δεν γίνεται να ζει και να υπάρχει για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή να καλύπτεται με μία νίκη επί του Ολυμπιακού. Ολοι θέλουμε αυτή τη νίκη, αλλά δεν σημαίνει ότι για εμάς υπάρχει αυτό το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και τίποτα άλλο».

-Προφανώς υπό την έννοια ότι ακόμα και μία νίκη δεν θα σας φέρει αυτόματα σε θέση ισχύος.

«Υπό την έννοια ότι μία νίκη επί του Ολυμπιακού αυτό που θα μας δώσει θα είναι οι τρεις βαθμοί. Και το ζητούμενο για εμάς θα παραμείνει η συνέχεια και η διάρκεια. Δεν μπορείς να μένεις σε ένα παιχνίδι. Και το σημερινό ντέρμπι είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικό όχι γιατί απέναντί μας έχουμε τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί για εμάς δεν υπάρχουν κι άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Αυτός ο παράγοντας είναι που κάνει ακόμα πιο καθοριστικό το σημερινό ντέρμπι».

-Θα πρόκειται βεβαίως και για μία μεγάλη ένεση ψυχολογίας, αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που γράφεται για την εφετινή ΑΕΚ ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητές της...

«Την ψυχολογία μίας ομάδας και την αυτοπεποίθηση την δημιουργούν τα αποτελέσματα και η διάρκεια. Και αυτό μας έχει λείψει εφέτος. Και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρώτοι απ' όλους ευθυνόμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ούτε αποποιούμαστε των ευθυνών μας».

-Τελικά τι δεν έχει πάει καλά εφέτος στην ομάδα;

«Πολλά λάθη δικά μας, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε καθοριστικές στιγμές, πολλά προβλήματα, απουσίες ποδοσφαιριστών σε σημαντικά ματς ατυχία, όλα αυτά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από εμάς μέσα στο γήπεδο. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε την κατάσταση, στο χέρι μας είναι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, εμείς πρέπει να αντιδράσουμε πρώτοι απ' όλους».

-Και βέβαια μέσα σε δύσκολες συνθήκες δυσπιστίας πλέον και από τον κόσμο.

«Είναι δεδομένο ότι έχουμε κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και στην ομάδα και σε εμάς τους ίδιους και στις πραγματικές μας δυνατότητες. Πώς θα ήταν δυνατόν να περιμένουμε από τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος με την ΑΕΚ στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται σήμερα και με τα τόσα αποτυχημένα αποτελέσματα; Θα ήταν και παράλογο να περιμένουμε κάτι το διαφορετικό. Τους έχουμε πικράνει πάρα πολύ μα πάνω απ' όλα έχουμε απογοητεύσει τους ίδιους τους εαυτούς μας. Στα αποδυτήρια η απογοήτευση και η στεναχώρια είναι μεγαλύτερη απ' ότι στην εξέδρα».

-Πιστεύεις ότι υπάρχουν τα περιθώρια για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση;

«Δεν θα το πίστευα αν θεωρούσα ότι η σημερινή θέση στη βαθμολογία αλλά και τα εφετινά μας αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά των δυνατοτήτων αλλά και της ποιότητας του ρόστερ της ομάδας. Εμείς οι ίδιοι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και εμείς θα πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση. Δεν θα είναι εύκολο, ούτε θα γίνει από μόνο του, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι. Όχι, δεν είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

-Αισιόδοξος για το ντέρμπι;

«Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, που είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, που μας κέρδισε στον πρώτο γύρο, που έχει κι αυτός πολλούς λόγους για να θέλει τη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτά τα ματς και ότι μπορούμε πάνω απ' όλα να παρουσιάσουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά ματς, δεν υπάρχουν προγνωστικά και αυτό που θα μετρήσει είναι να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι θέλουμε τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλό μας».



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved