Τελικά σκέφτονταν τον… Ολυμπιακό!

Τελικά σκέφτονταν τον… Ολυμπιακό!

Τραγική η ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο «πέταξε» δυο πολύτιμους βαθμούς, με τους παίκτες της να νομίζουν πως θα κέρδιζαν με τις… φανέλες.

Γκέλα για την ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο (2-2) και σίγουρα μεγάλο πισωγύρισμα στην προσπάθειά της να μπει στα πλέι οφ και να παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Θα μπορούσε να χάσει κιόλας από τον Ηρακλή καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σα να μην υπήρχε στο γήπεδο. Πέραν της φάσης του γκολ της ισοφάρισης (2-2) ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε άλλο, την ώρα που οι γηπεδούχοι απείλησαν μέχρι και στις καθυστερήσεις.


Στο πρώτο μέρος βέβαια οι κιτρινόμαυροι ήταν ανώτεροι, αλλά χωρίς να εντυπωσιάσουν και χωρίς να δημιουργούν τις τόσες πολλές ευκαιρίες.

Σε γενικές γραμμές η αίσθηση που έδωσε η ΑΕΚ ήταν πως μπήκε στο γήπεδο για ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα. Ότι με τις φανέλες εύκολα θα κέρδιζαν, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων ενόψει ντέρμπι. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι…

Ο Χιμένεθ ελέγχεται και αυτός. Αφενός για το ότι δεν κατάφερε να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του, αφετέρου για τη μη χρησιμοποίηση του Αραούχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά και για την αλλαγή του Βάργκας που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

«Έχει τερματοφύλακα;»

Λίγους μήνες μετά από την αποκαθήλωση του Ανέστη και την ταυτόχρονη αποθέωση του Μπάρκα (κυρίως μέσω του Τύπου που πρόσκεινται στην Ένωση), το ερώτημα «έχει τελικά η ΑΕΚ τερματοφύλακα;», έγινε ξανά επίκαιρο.

Στις τελευταίες αναμετρήσεις κάποιες γκάφες του Μπάρκα είχαν αρχίσει να προβληματίζουν, αλλά μετά από τα χθεσινά, δικαίως το ερώτημα επέστρεψε. Τραγικός ο Έλληνας πορτιέρο, έκανε δώρο το δεύτερο τέρμα του Ηρακλή ενώ δεν είχε αντίδραση (παρότι μπορούσε) στο πρώτο τέρμα του «Γηραιού». Είναι το δεύτερο παιχνίδι που η ΑΕΚ στερείται βαθμούς από αυτόν (μετά από το Αγρίνιο).

Έχει λοιπόν η Ένωση τερματοφύλακα; Δεν φαίνεται πάντως πως έχει βρει έναν νέο Μήνου, Ατματσίδη, πόσο μάλλον Σορεντίνο… Κι αν για του χρόνου προσανατολίζονται για τριάδα ελλήνων (με Τσιντώτα να συμπληρώνει τους δύο υπάρχοντες), τότε μάλλον θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις στα Σπάτα…

Πρώτη κακή βραδιά

Αδύναμος κρίκος για τον Δικέφαλο και ο Βράνιες. Στο δεύτερο τέρμα έχει γυρίσει την μπάλα στον Μπάρκα εξοργίζοντας τον Χιμένεθ ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Βόσνιος στόπερ μπερδεύεται με τον Έλληνα πορτιέρο, με τον Μπακάκη να επεμβαίνει ως από μηχανής Θεός και να τους γλιτώνει και τους δύο… Ήταν σίγουρα το χειρότερο παιχνίδι του Βράνιες. Είναι βέβαια το πρώτο του κακό ματς και σίγουρα όλοι δικαιούνται και μια άσχημη ημέρα στη δουλειά… Παρ’ όλα αυτά, προβλημάτισε και στοίχισε.

Ο Λαμπρόπουλος ήταν πιο σταθερός, αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. Ο Ντίντακ είναι κουρασμένος και θα χρειαστεί ανάσες άμεσα ενώ οι Σιμόες, Γιόχανσον κάλυψαν το κέντρο με αρκετές δυσκολίες…

Γιατί βγήκε ο Βάργκας;

Ο Μάνταλος σίγουρα δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι ενώ ο Βάργκας επέστρεψε στα γκολ και αυτό είναι ενθαρρυντικό για εκείνον ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Βενεζουελάνος ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης για την ΑΕΚ και δικαίως πολλοί απόρησαν με την αντικατάστασή του από τον Χιμένεθ.

Τέρμα σημείωσε και ο Χριστοδουλόπουλος, που όμως δεν είχε και πολλά περισσότερα να δώσει στην Ένωση. Αντίθετα ο Πέκχαρτ ήταν ουσιαστικός. Έκανε τη δύσκολη δουλειά στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του (πριν σουτάρει ο Αραούχο, για να σκοράρει στο ριμπάουντ ο Λάζαρος) ενώ γενικότερα είχε σωστές κινήσεις και τοποθετήσεις, βοηθώντας.

Φυλάς τα ρούχα σου και έχεις τα μισά…

Η δεύτερη κίτρινη στον Μπακάκη (για θέατρο) δημιουργεί θέματα στην ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι καθώς το πιθανότερο είναι πως ο Γκάλο (που έφυγε τραυματίας από το Καυτατζόγλειο) δεν θα προλάβει να αποθεραπευτεί. Ο Έλληνας αμυντικός θα μπορούσε να αποφύγει και την πρώτη (για διαμαρτυρία) και τη δεύτερη κάρτα του. Το να κατηγορήσουμε τον διαιτητή πως έβγαλε εύκολα κίτρινες δεν ξέρω αν είναι σωστό. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να φυλάς τα ρούχα σου ως ποδοσφαιριστής για να έχεις τα μισά και όχι να δίνεις δικαίωμα στον ρέφερι να σε τιμωρήσει.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ έφυγε με έναν πόντο από τη Θεσσαλονίκη και μπαίνει σε περιπέτειες για τα πλέι οφ καθώς τα παιχνίδι που της απομένουν ως το φινάλε δεν είναι εύκολα. Γκέλα με τον «Γηραιό» είχε κάνει και στο ΟΑΚΑ φέτος.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2: Τα βρήκε μπαστούνια!

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2: Τα βρήκε μπαστούνια!

Φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο δωρέαν επειδή δεν υπήρχαν εισιτήρια

Φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο δωρέαν επειδή δεν υπήρχαν εισιτήρια

Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved