Το δίλημμα του Μπέντο, η «μεθυσμένη πλατεία» και ο Ατρόμητος Σα Πίντο

Το δίλημμα του Μπέντο, η «μεθυσμένη πλατεία» και ο Ατρόμητος Σα Πίντο

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα συνέβησαν την πρώτη μέρα της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Οι τρεις αγώνες που άνοιξαν την «αυλαία» είχαν αρκετό ενδιαφέρον αφού στις δύο περιπτώσεις οι πρωτοπόροι αντιμετώπιζαν τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους (Ολυμπιακός – ΑΕΛ και Βέροια – Πανιώνιος), ενώ οι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος που συμπλήρωσαν την τριάδα είναι δύο ομάδες που φέτος δεν έχουν δείξει το αναμενόμενο πρόσωπο με αποτέλεσμα να κινούνται στη σφαίρα του αδιάφορου.

Η αγωνιστική ξεκίνησε στην Βέροια, εκεί που η τοπική ομάδα φιλοξένησε τον Πανιώνιο που φέτος πραγματοποιεί ονειρική πορεία. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πιστοποίησε και σε αυτή την αγωνιστική την καλή της κατάσταση και παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας τον αγώνα της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια για να δει αν οι Θεσσαλονικείς θα τους πιάσουν ξανά στην κατάταξη.

Ο Πανιώνιος πήρε επαγγελματική νίκη αφού ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ με ένα πρώην ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων και στη συνέχεια έκανε άψογη διαχείριση και έφτασε εύκολα στη νίκη, αφού δεν απειλήθηκε ποτέ ουσιαστικά από την Βέροια, ακόμα κι όταν αυτή αύξησε την πίεσή της στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι τρεις βαθμοί που πήρε ο Πανιώνιος είναι σημαντικοί, αφού οι «πάνθηρες» παραμένουν ζωντανοί στη μάχη της δεύτερης θέσης και το κυριότερο είναι ότι συνεχίζουν να «δαγκώνουν» τους αντιπάλους τους με συνέπεια και πλάνο.


Στην Τρίπολη ο Ατρόμητος κατάφερε να σπάσει μια κατάρα οκτώ ετών, όμως το σημαντικότερο είναι ότι η αλλαγή του προπονητή έχει δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα.

Ο Σα Πίντο στην πρεμιέρα του με την ομάδα στο κύπελλο την οδήγησε σε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ στην Τρίπολη κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να δώσει νέο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι είδαν ξανά την χαρά της νίκης έπειτα από έξι αγωνιστικές. Στα σημαντικά και η εμφάνιση του Ντάουντα. Ο Ατρόμητος θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του αφού το νέο μεταγραφικό του απόκτημα άνοιξε λογαρισμό στην Σούπερ Λίγκα και έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα του. 

Από την πλευρά του ο Αστέρας Τρίπολης που την προηγούμενη αγωνιστική εμφανίστηκε στην Τούμπα με πολύ καλό πρόσωπο, απέναντι στους Περιστεριώτες δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα και η εμφάνισή του για μια ακόμα φορά ήταν μέτρια.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τελικά παρουσίασε το πιο... άνοστο παιχνίδι της ημέρας, αν υπολογίσει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΛ.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» όμως οι... συγκινήσεις ξεκίνησαν νωρίς, με το γκολ του Ανδρούτσου στο 14ο δευτερόλεπτο, ενώ στο 8ο λεπτό όταν ο Ιντέγε έκανε το 2-0 όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένα εύκολο βράδυ.

Τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στη νίκη, όμως η «μάχη» του με την ομάδα της Θεσσαλίας είχε απώλειες.

Στα θετικά του αγώνα ήταν ότι για μια ακόμα φορά σκόραρε ένα παιδί που προέρχεται από τις μικρότερες ομάδες. Τη σκυτάλη από τον Μανθάτη πήρε ο Ανδρούτσος ο οποίος σκόραρε πολύ νωρίς και έκανε την.. δουλειά πιο εύκολη.

Ο Πάουλο Μπέντο όμως είδε τους Ιντέγε Μπράουν και Ελιονούσι να αποχωρούν τραυματίες και να τίθενται αυτόματα αμφίβολοι ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα με την Οσμανλίσπορ. Και αν η ενδεχόμενη απουσία του Ελιονούσι δεν «πονάει» τόσο τον προπονητή του Ολυμπιακού που τον τελευταίο καιρό είχε μάθει να ζει χωρίς τον Νορβηγό, αυτή του Μπράουν αποτελεί πλήγμα.

Ο Νιγηριανός είναι φέτος το βασικό επιθετικό όπλο της ομάδας του Πειραιά και τα επιθετικά πλάνα του Μπέντο ξεκινούν από αυτόν. Ο Καρντόσο έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει το ένστικτο του killer που τον διέκρινε όταν ήταν στα πάνω του και πλέον ο Πορτογάλος θα πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να αναρωτηθεί πόσο τυχερός είναι που υπάρχει στο ρόστερ ένας ακόμη επιθετικός.

Ο λόγος φυσικά για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, που ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο στο παιχνίδι της νέας του ομάδας και οι ξαφνικά βλέπει τις ευκαιρίες τυ να αυξάνονται.

Δεν πάει καιρός που ο Μπέντο με δηλώσεις του συνιστούσε υπομονή για τον Ανσαριφάρντ. Μετά τον σημερινό αγώνα ο Πορτογάλος θα κληθεί να διαχειριστεί λεπτά το θέμα της αντικατάστασης του Ιντέγε. Γιατί με όση ευκολία ζητάαει αυτός υπομονή από τον Ιρανό, με άλλη τόση εξαντλείται η υπομονή με την χρησιμοποίηση του Καρντόσο που βρίσκεται σε παρατεταμένη γκίνια και έχει χάσει κάθε επαφή με την βασική του δουλειά στο γήπεδο, που δεν είναι άλλη από το γκολ.



Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved