Ολυμπιακός - Λάρισα 2-0: Γητευτής του... αλόγου

Ολυμπιακός - Λάρισα 2-0: Γητευτής του... αλόγου

Ένα εξαιρετικό… ξέσπασμα και η απίστευτη εμφάνιση του Ξενοδόχοφ «κράτησαν» τον Ολυμπιακό στο 2-0 επί της ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από νωρίς τον αγώνα με την ΑΕΛ αφού στο 8ο λεπτό οι Ανδρούτσος και Ιντέγε είχαν ήδη διαμορφώσει το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι η ομάδα του Πειραιά πήρε άλλη μια νίκη που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή, την ώρα που η ΑΕΛ έχει «ριζώσει» στο υπόγειο της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο δεν έβγαλαν χωρίς απώλειες το ματς αφού ο Ιντέγε Μπράουν αποχώρησε τραυματίας (υπάρχουν φόβοι ότι του βγήκε ο ώμος) οπότε αυτόμα τίθεται αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα με την Οσμανλίσπορ, ενώ λίγο πριν το φινάλε, με πρόβλημα αποχώρησε και ο Ταρίκ Ελιουνούσι.

Το ματς

Η πίεση ήταν το βασικό… συστατικό για το «συγκρότημα» του Πάουλο Μπέντο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Με το… καλησπέρα στον αγώνα, ο Σεμπά έκλεψε την μπάλα από τον Γκόλια, μπήκε στην περιοχή και ο Ανδρούτσος με σουτ στην κίνηση, άνοιξε το σκορ, μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην φετινή Super League και το πρώτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

OlympiacosAELMesa1

Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν τους Θεσσαλούς και τους υποχρέωσαν σε πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή και την άμυνά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός να βγαίνει με καλές αξιώσεις στην επίθεση και να δημιουργεί συνεχόμενους κινδύνους για την εστία του Ξενοδόχοφ.

Μάλιστα, στο 7’ ο Ρομαό απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Αβραάμ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει άμεσα το ματς στα ίσια, καθώς ο Καπίνο τον σταμάτησε. Σαν να μην.. έφτανε αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» στην εξέλιξη της φάσης, έφτασαν στο 2-0.

Ήταν μία φάση που φέρει την… σφραγίδα του Ταρίκ Ελιουνούσι, καθώς ο Νορβηγός κυνήγησε μέχρι τέλους την φάση, έβαλε την κόντρα και ο Μπράουν Ιντέγε από κοντά, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στην εστία της ΑΕΛ. Τα δύο γρήγορα γκολ είχαν δώσει άλλη… νότα στην βραδιά και σαφώς εξαιρετική ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που δεν σταμάτησαν να πιέζουν.

Στο 11’ το σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ, δύο λεπτά αργότερα ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε το σουτ του Ελιουνούσι, έπειτα από νέα ωραία συνεργασία των Πειραιωτών και στο 16’ έκανε κάτι ανάλογο σε σουτ του Ιντέγε. Οι ευκαιρίες δεν… σταμάτησαν για τους γηπεδούχους, καθώς στο 26’ ο Σεμπά σημάδεψε τον… Ιντέγε στο σουτ που έκανε και η μπάλα πέρασε άουτ και δέκα λεπτά αργότερα, ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε το σουτ του Φορτούνη.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για τους Πειραιώτες, στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Ελιουνούσι, αλλά και πάλι ο πορτιέρο της ΑΕΛ απέκρουσε.

Έπεσε ο ρυθμός

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την… φρεσκάδα του πρώτου. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, έδειξαν να… ρίχνουν στροφές, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε… ευκαιρία για το «συγκρότημα» του Σάκη Τσιώλη να βγει από την άμυνά του και να ψάξει το γκολ που θα το έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Αντίθετα, οι Θεσσαλοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και περίμεναν το τέλος του αγώνα.

Βέβαια, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να βγάζουν φάσεις, όμως, δεν είχαν την ίδια συχνότητα με το πρώτο ημίχρονο, ενώ τις φορές που θέλησαν να απειλήσουν, ο Ξενοδόχοφ ήταν στην σωστή θέση για να αποσοβήσει ένα τρίτο τέρμα για τους γηπεδούχους. Στο 54’ απέκρουσε το σουτ του Ελιουνούσι, στο 58’ μπλόκαρε την κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια και στο 62’ σταμάτησε σε τετ α τετ και πάλι τον Νορβηγό μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών.

«Πάγωσαν» με Ιντέγε

Στο 66ο λεπτό, άπαντες στο «Γ. Καραϊσκάκης» σταμάτησαν να… ανασαίνουν. Ήταν η στιγμή που ο Μπράουν Ιντέγε ήταν στο έδαφος, έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας και έμεινε εκεί, κρατώντας τον ώμο του. Άμεσα το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού βρέθηκε πάνω του, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, έπειτα από μερικά λεπτά, ο Νιγηριανός αναγκάστηκε να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια, με τον Καρντόσο να παίρνει την θέση του. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ακόμα και απουσία του από την πρώτη «μάχη» στους «32» του Europa League με την Οσμάνλισπορ, το απόγευμα της Πέμπτης (16/2).

OlympiacosAELMesa2

Το ματς είχε πάρει τον… δρόμο προς το φινάλε, με τις συγκινήσεις να είναι ελάχιστες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη στιγμή που η ΑΕΛ δεν έδειχνε διάθεση να βγει μπροστά. Όμως, στο 82ο λεπτό, έχασε μία σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Γκουλουζάντε πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Ντε Λα Μπέγια στον Καπίνο, αλλά αρχικά ο Έλληνας τερματοφύλακας τον σταμάτησε και στην συνέχεια ο Καπός δεν μπόρεσε να σκοράρει μπροστά από τον Βιάνα. Πάντως, το ματς ολοκληρώθηκε με έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για τον Πάουλο Μπέντο, καθώς λίγο πριν το φινάλε, ο Ταρίκ Ελιουνούσι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο πόδι και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν μία ακόμα νίκη στον φετινό… μαραθώνιο, διατήρησαν την απόστασή τους από την δεύτερη θέση και πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία για τις αναμετρήσεις με την Οσμάνλισπορ στο Europa League και στο ντέρμπι της Κυριακής (19/2) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Θανάσης Ανδρούτσος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού, τουλάχιστον με την πρώτη ομάδα και γενικά η παρουσία του στην μεσαία γραμμή, έφερε πολλά χαμόγελα στο Λιμάνι, όσον αφορά στην συνέχεια και το μέλλον του νεαρού άσου.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Βιάνα, Ανδρούτσος, Ρομαό (77’ Ρέτσος), Φορτούνης (81’ Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (69’ Καρντόσο).

Λάρισα (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντσας, Τίκο, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46’ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78’ Ρέγες), Ικαουνίεκς, Αβραάμ (57’ Καπός).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έπιασε Καρέλη και Ρεμούνδο ο Ανδρούτσος

Έπιασε Καρέλη και Ρεμούνδο ο Ανδρούτσος

Αγωνία για Ιντέγε

Αγωνία για Ιντέγε

Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved