Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ και εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός!

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ και εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός!

Η μάχη των ημιχρόνων και η «άλλη» βαθμολογία της Super League που αν μη τι άλλο θα συζητηθεί!

Εδώ στο Οnsports δεν ξεκινήσαμε τις προβλέψεις, ούτε μπήκαμε στη διαδικασία να φτιάξουμε έναν ιντερνετικό Καζαμία με το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας. Απλά θα σας παρουσιάσουμε πως θα ήταν η βαθμολογία της Super League, αν οι αγώνες των 17 αγωνιστικών τελείωναν στο… ημίχρονο!

Εντάξει ξέρουμε όλοι πως ένα παιχνίδι ολοκληρώνεται όταν σφυρίξει ο διαιτητής, αλλά δεν μπορούσαμε να μη μπούμε στον πειρασμό να αξιολογήσουμε τα στοιχεία με όλα τα αποτελέσματα των ημιχρόνων, όλων των αναμετρήσεων που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα.

Ο τίτλος του θέματος λίγο πολύ πάντως σας έβαλε στο κλίμα. Η έκτη στη κανονική βαθμολογία ΑΕΚ κατακτά το πρωτάθλημα με 34 βαθμούς και μπαίνει στη κληρωτίδα με τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Champions League. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση των ημιχρόνων αλλά πολύ κοντά και στην πραγματικότητα ο Πανιώνιος με τρεις βαθμούς λιγότερους από την Ένωση, όπου μαζί με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Ξάνθη παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Φυσικά αισθητή είναι η απουσία από την πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αν και ισοβαθμεί με τους «ερυθρόλευκους» και την ακριτική ομάδα υστερεί στα γκολ. Αυτός πάντως που σίγουρα μπορεί να χαμογελά είναι ο Ηρακλής, που κινδυνεύει ακόμα και με αφανισμό! Στη βαθμολογία των ημιχρόνων καταφέρνει και εξασφαλίζει την σωτήρια 14η θέση και η ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό παίρνουν το δρόμο για τη δεύτερη κατηγορία.

1 copy

 

2 copy

 Επτά ανατροπές με πολλά γκολ

Πολύς ντόρος γίνεται συνεχώς για το θέαμα που προσφέρει η Super League. Άλλοι ισχυρίζονται ότι βάζουν ακόμα και κολλύριο για να αντέξουν αυτό που βλέπουν. Φέτος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και άλλος ένας παράγοντας. Τα γήπεδα βοσκοτόπια που θαρρείς πως έχουν βοσκήσει αμνοερίφια κάποιας κτηνοτροφικής μονάδας! Κι όμως μέσα σ’ αυτή τη μουντάδα υπάρχουν κάποιες αχτίδες… θεάματος αλλά και ανατροπών. Ως τώρα έχουμε συναντήσει σε επτά αναμετρήσεις ανατροπές στα σκορ. Συγκεκριμένα:

ΑΓ.    ΑΓΩΝΑΣ    ΗΜΙΧΡΟΝΟ    ΤΕΛΙΚΟ
1η    ΑΕΛ-Βέροια    0-1    2-1
1η    Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης    0-1    2-1
2η    Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ    0-1    3-2
4η    Ηρακλής-Ολυμπιακός    1-0    1-2
9η    Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα    1-0    1-2
12η    ΠΑΟΚ-Ατρόμητος    2-0    3-4
16η    Παναιτωλικός-ΑΕΚ    1-2    3-2

Το «θετικό» μηδέν για ΑΕΚ και «αρνητικό» για Ηρακλή

Στην ειδική βαθμολογία μπορεί να δει διαπιστώσει κανείς πως η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας στα ημίχρονα των αγώνων της. Συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ τέσσερις φορές έχει βρεθεί μπροστά στο σκορ ενώ άλλες πέντε έμεινε ισόπαλη με τον αντίπαλό της. Ο παράγοντας έδρα φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ για αυτό και βρίσκεται ψηλά στην ειδική βαθμολογία. Αντίθετα ο Ηρακλής δεν έχει φύγει ποτέ εκτός έδρας για τα αποδυτήρια με προβάδισμα. Κι αυτό γιατί μετρά 5 ισοπαλίες και μια 2 ήττες με αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία αλλά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πανιώνιος πάντως έχει τις περισσότερες νίκες στα ημίχρονα του, ανεξαρτήτως έδρας. Έχει φτάσει τις 10, μια περισσότερη από την ΑΕΚ που είναι στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας που εξετάζουμε.

Κονσέρτο για πολυβόλα

Δυο ομάδες της κατηγορίας είναι πολυβόλα στα ημίχρονα των αγώνων τους. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από πετύχει από 13 γκολ, ανεξαρτήτου έδρας. Η πρωτοπόρος ΑΕΚ ακολουθεί με 12 ενώ στην πρώτη τριάδα είναι ο Πανιώνιος με 11. Δυο άλλες ομάδες πάντως της κατηγορίας δεν βάζουν γκολ ούτε με αίτηση! Ηρακλής και ΑΕΛ έχουν πετύχει μόλις 4, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα ματς των δυο ομάδων έχουν έρθει ισόπαλα στο ημίχρονο.      



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved