ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0: Γκέλα στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0: Γκέλα στην Τούμπα!

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς του «Δικέφαλου» με τους Ακρίτες στην Θεσσαλονίκη - Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Λάζιτς στο 69’.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει το 3Χ3 στο πρωτάθλημα και έχασε… έδαφος στην μάχη του τίτλου, μια και δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ξάνθης, η οποία παρουσιάστηκε με πολυπρόσωπη άμυνα. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που είχαν, κυρίως στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να… κολλήσουν στο 0-0 και να γνωρίσουν την πρώτη απώλεια βαθμών. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 4 πόντους, τρεις πίσω από την κορυφή, όπου βρίσκονται Πλατανιάς και Παναθηναϊκός, ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ ακολουθούν με 6 και ένα ματς λιγότερο. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός των Ακριτών στο πρωτάθλημα.

Η ροή του αγώνα

Ο «Δικέφαλος» μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να διώξει το άγχος. Αντίθετα, οι Ακρίτες είχαν σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους, θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 9ο λεπτό, όταν ο Κουλούρης βρέθηκε απέναντι στον Ζίφκοβιτς, έκανε το πλασέ, αλλά ο πορτιέρο της Ξάνθης απέκρουσε με τα πόδια. Επτά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Κάμπος, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Η πίεση του «Δικέφαλου» συνεχίστηκε και στο 28’ ο Κουλούρης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 33’ ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Ξάνθη ισορρόπησε την αναμέτρηση, όμως, δεν μπόρεσε να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Γλύκο.

Δεν… έμπαινε η μπάλα!

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβαλε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε μεγαλύτερη ηρεμία. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν μεγάλη… επιπολαιότητα στην τελική ενέργεια και έχασαν απίστευτες ευκαιρίες. Η πρώτη ήρθε στο 50’ όταν ο Πέλκας έκανε την κίνηση στην περιοχή, έκοψε στο πέναλτι, όπου ο Κάμπος ήταν σε θέση βολής, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

Μάλιστα, στο 61’ η Ξάνθη βρέθηκε μία… ανάσα από το γκολ, έπειτα από τραγικό λάθος του Τσίμιροτ, ωστόσο, ο Νιέτο που έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Πάντως, οκτώ λεπτά αργότερα, οι Ακρίτες έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Λάζιτς σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τζαβέλλα, τον χτύπησε στο πρόσωπο και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο «Δικέφαλος» έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να πιέσει ακόμα περισσότερο για να φτάσει στο γκολ, όμως, στο 83’ ο Ροντρίγκες έχασε το… άχαστο, μια και σε γύρισμα του Αθανασιάδη, από το σημείο του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα άουτ, σε μία φάση… καρμπόν με αυτή του Κάμπος στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Πάντως, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το «τρίποντο» στο 94’ όταν ο Τιάμ βρέθηκε απέναντι στον Ζίφκοβιτς, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο της Ξάνθης απέκρουσε και στην συνέχεια της φάσης, ο Ροντρίγκες δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79’ Τιάμ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (46’ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (59’ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90’+3’ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι (Λ. Ορφανίδης), Γιουνές (64’ Βασιλακάκης).



Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved