Μπρίτο: «Καλύτεροι φέτος από πέρυσι»

Μπρίτο: «Καλύτεροι φέτος από πέρυσι»

Αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν και με πίστη για καλύτερα αποτελέσματα εν συγκρίσει με πέρυσι παρουσιάστηκε ο Εντουάρντο Μπρίτο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Ατρομήτρου.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μετρά αντίστροφα για την 9η σεζόν στην καριέρα του με τη φανέλα του Περιστερίου και θυμάται τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές στη «Δυτική Όχθη».

«Πως πέρασαν τα χρόνια ούτε κι εγώ έχω καταλάβει! Η πρώτη μου προετοιμασία θυμάμαι έγινε στο Καρπενήσι τη χρονιά που θα παίζαμε στη Β’ Εθνική. Από τότε ο Ατρόμητος έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα σε όλους τους τομείς και χαίρομαι που έζησα βήμα-βήμα αυτή την θεαματική άνοδο της ομάδας,» γύρισε πίσω το χρόνο ο Μπρίτο. Ηδη μετρά 199 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α’ Εθνική: «Όταν ένας αθλητής φθάνει σε αυτό το επίπεδο σημαίνει ότι έχει δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχής που έχω φθάσει μέχρι εδώ. Ότι μπορώ να το κάνω στην συνέχεια και για να αυξήσω τι συμμετοχές αλλά και τα γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου».

Ρωτήθηκε ποιον αγώνα με τη φανέλα του Ατρομήτου θα θυμάται και απάντησε: «Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είχαμε ισοφαρίσει με τον Φυτανίδη, εγώ μπήκα αλλαγή πέτυχα γκολ στην παράταση μετά από τακουνάκι του Μήτρογλου και προκριθήκαμε στον τελικό».

Όσο για το καλύτερο γκολ που έχει σημειώσει, είπε: «Θα επιλέξω δύο. Το πρώτο στο Περιστέρι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έβρεχε καταρρακτωδώς και κατάφερα να περάσω τη μπάλα πάνω από την αντίπαλη άμυνα και τον τερματοφύλακα ενώ ήμουν έξω από την περιοχή. Το δεύτερο στη Τούμπα με ένα ωραίο σουτ και αυτό έξω από την περιοχή. Χάσαμε το παιχνίδι αλλά το γκολ αναδείχθηκε καλύτερο της αγωνιστικής».

Ποια θεωρεί την πιο άσχημη στιγμή που έχει ζήσει στον Ατρόμητο; «Κι εδώ θα διαλέξω δύο παιχνίδια. Το πρώτο στο Άλκμααρ που το δώσαμε σε δύο μέρες επειδή έπιασε φωτιά το γήπεδο και είχαμε δοκάρι με τον Ναπολεόνι στα τελευταία λεπτά χάνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το δεύτερο ήταν με το Σαράγεβο στο Περιστέρι. Κερδίσαμε εκτός έδρας 2-1 και χάσαμε στην έδρα μας 3-1 στην παράταση. Μια πολύ δύσκολη κατάσταση που μας επηρέασε πάρα πολύ».
Ο Βραζιλιάνος εξήγησε για την προετοιμασία της ομάδας του Περιστερίου αυτό το καλοκαίρι: «Όλα κυλούν εξαιρετικά. Είμαστε στις τελευταίες ημέρες και πάμε πολύ καλά. Δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς και όλα τα παιδιά έχουμε πολύ όρεξη».

Ο Ατρόμητος δεν θα δώσει αυτή τη φορά ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον Μπρίτο να καλείται να καταθέσει την άποψή του για το αν αυτή η διαφορά επηρεάζει την ετοιμότητα της ομάδας κατά την έναρξη του πρωταθλήματος: «Για εμένα αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί ξεκινήσαμε προετοιμασία τις ίδιες μέρες με πέρσι και πρόπερσι. Σημασία έχει η ποιότητα της προετοιμασίας και θεωρώ ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά».

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες του Ατρομήτου τη νέα σεζόν, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό που ο προπονητής είναι μαζί μας από την αρχή. Μπορεί να δει και άλλα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο και να περάσει καλύτερα αυτά που θέλει από εμάς τους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι αν ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώσαμε το περσινό πρωτάθλημα ναι θα είμαστε καλύτεροι».

Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος; «Τους ίδιους που έχει κάθε χρόνο ο Ατρόμητος. Να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να πάει όσο πιο μακριά στο κύπελλο. Οι στόχοι του Ατρόμητου είναι πάντα οι ίδιοι και δεν αλλάζουν. Κοιτάμε πάντα ψηλά».

Στο τέλος, ο Εντουάρντο Μπρίτο ζήτησε από τον κόσμο του Ατρομήτου: «Να είναι πάντα κοντά μας και να μας στηρίζουν. Να ξέρουν ότι εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε και προσπαθούμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Θα έρθουν όμως και οι δύσκολες στιγμές κι εκεί τους χρειαζόμαστε περισσότερο για να μπορούμε να τις ξεπερνάμε πιο γρήγορα».



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved