Βόμβες Δέλλα για ΑΕΚ!

Βόμβες Δέλλα για ΑΕΚ!

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για όλα αναφορικά με την παρουσία του την ΑΕΚ. Οι σχέσεις του με τον Μπάγεβιτς και ο Μπουονανότε!

Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας στην εκπομπή «Αντεπίθεση»

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Βρήκα ανθρώπους που μπορώ να συνεννοηθώ και συνθήκες που μπορείς να δουλέψεις σωστά και να κάνεις αυτό που θέλεις. Είναι μια πρόκληση το να ξεκινήσω την ομάδα από την αρχή, γιατί φέτος ήρθα στην μέση της σεζόν και αυτό ήταν πρωτόγνωρο για μένα και δύσκολο. Είμαι τυχερός που βρέθηκα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα και το ότι δούλεψα κάτω από συνθήκες πίεσης, αν και ακόμα και στη Γ’ υπήρχαν οι καλύτερες συνθήκες. Αφού έφυγα από την ΑΕΚ, ο επόμενος σταθμός ήταν ό,τι καλύτερο για μένα ώστε να μπορέσω να συνεχίσω αυτό που έκανα εκεί».

Για τους στόχους του με τον Ατρόμητο: «Το πιο βασικό για εμένα και τον κ. Σπανό είναι η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο για να δεχθώ την πρόταση του Ατρομήτου, ότι τους αρέσει η φιλοσοφία μου. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα, γιατί ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει παράδοση να μπαίνει στα πλέι-οφ. Άμυνα δεν σημαίνει ότι παίζουμε πίσω. Εξαρτάται από τη φιλοσοφία του προπονητή και αν συμβαδίζει με αυτή της ομάδας. Δεν θα μπορούσε εμένα να έρθει κανείς και να μου πει κάτσε πίσω».

Για τα σχόλια ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικός σε παιχνίδια: «Άλλο το να είσαι πιο προσεκτικός σε κάποια ματς και άλλο πράγμα η φιλοσοφία σου ως προπονητής. Προφανώς σε κάποια ματς πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, αλλά εμένα η φιλοσοφία μου είναι η ομάδα να μάθει να κάνει επίθεση. Το να μάθεις άμυνα είναι το εύκολο, το να μάθεις την ομάδα να παίζει επίθεση είναι το δύσκολο».

Για την πορεία του Ατρομήτου φέτος: «Όταν έκανα το πρώτο ραντεβού με τον κ. Σπανό το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε ήταν οι στόχοι. Μου ειπώθηκε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλάβουμε τα πλέι-οφ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο. Για λίγα λεπτά χάσαμε τον στόχο του Κυπέλλου που θα μπορούσαμε να πάμε στην παράταση με την ΑΕΚ και μας έλειψαν λίγοι βαθμοί να μπούμε στα πλέι-οφ. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει μια δύσκολη κατάσταση. Και το λέω γιατί τα πρώτα τέσσερα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά δεν ήρθε κανένας να μου πει τίποτα».

Για το αν φοβήθηκε μετά το κακό ξεκίνημα: «Όχι, δεν φοβήθηκα. Πέρα από τις καλές συνθήκες που υπάρχουν, πίστευα από την αρχή στη δουλειά μας και στο υλικό της ομάδας. Από την αρχή είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαι μάγος και ότι δεν θα γίνουμε Μπαρτσελόνα. Είχα πει ότι θα χρειαστούμε χρόνο. Παρά την προσπάθεια, όμως δεν είμαι ευχαριστημένος. Μόνο έτσι θα κάνεις καλά πράγματα, αν δεν είσαι ευχαριστημένος. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω την προσπάθεια των παιδιών. Μπορεί να έχω κατηγορηθεί και γι’ αυτό, ότι προστατεύω πολύ τους παίκτες μου, αλλά εγώ το θεωρώ βασικό».

Για τις δηλώσεις του μετά τη ρεβάνς με την ΑΕΚ: «Μίλησα για το συγκεκριμένο ματς και δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το πώς παίρνει ο καθένας μια δήλωσή μου. Εγώ μίλησα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και είπα την άποψή μου. Το θέμα δεν είναι μια δήλωση, αλλά το πώς αναπαράγεται. Το μόνο που κάνουν με τέτοια πράγματα είναι να δηλητηριάζουν την εντύπωση του κόσμου για μένα και δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Για το αν ήταν πιο ιδιαίτερα για εκείνον τα παιχνίδια με την ΑΕΚ: «Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι πίσω από την πραγματική διάσταση των πραγμάτων; Έπαιξα στην ΑΕΚ ποδόσφαιρο και ήμουν προπονητής τρία χρόνια. Πέρασα κάποιες από τις καλύτερες στιγμές μου. Γιατί πρέπει να έχω κάτι μετά με την ΑΕΚ; Αυτά είναι για τους μικρούς ανθρώπους και εγώ δεν είμαι μικρός άνθρωπος. Το τι έχω περάσει εγώ με την ΑΕΚ και τι νιώθω γι’ αυτήν το κρατάω για τον εαυτό μου και δεν το διατυμπανίζω. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι τον τελευταίο καιρό έχουν βγάλει τα ΑΕΚόμετρα. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω για την ΑΕΚ. Ό,τι μπορούσα περισσότερο το έχω κάνει. Είμαι ευγνώμων που πήρα την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με την αλλαγή του Σιμόες στο «Καραϊσκάκη»: «Αποφάσεις που παίρνω εγώ δεν άφησα κανέναν άλλον να τις κρίνει πέρα από ανθρώπους που εκτιμώ. Ο κόσμος πρέπει να έχει κρίση και αυτός, αλλά δεν μπορώ εγώ να δώσω εξηγήσεις στον καθένα και δεν θα το κάνω».

Για τις φήμες περί κακών σχέσεων με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Μύθος. Με τον κ. Μπάγεβιτς έχω τις καλύτερες σχέσεις και είχα πάντα».

Για το αν χάθηκε η εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη στον ίδιο: «Δεν το ξέρω. Μην με ρωτάτε εμένα αυτό. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Εγώ αισθάνομαι ευγνώμων για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα και αυτή την ευκαιρία μου την έδωσε ο κ. Μελισσανίδης. Δεν νομίζω όμως ότι μου χαρίστηκε τίποτα».

Για το αν θα άλλαζε πράγματα στον σχεδιασμό της ΑΕΚ: «Μπορεί. Δεν μπορείς όμως να συζητάς για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν. Από τη στιγμή που δεν έγιναν τότε πράγματα, είναι ανώφελο να συζητάμε τώρα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Μόνο κακό κάνουμε που τα λέμε αυτά, ειδικά τώρα που η ΑΕΚ έχει παιχνίδι σήμερα για πλέι-οφ και αισθάνομαι άσχημα».

Για το αν στηρίζονται λιγότεροι οι Έλληνες προπονητές: «Όντως είναι μια αλήθεια. Από την άλλη, από ποιους δεν στηρίζονται; Από προέδρους, από παράγοντες; Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λέξη υπομονή. Να περιμένουμε κάποια πράγματα. Καλώς ή κακώς οι ομάδες δεν χτίζονται σε 2-3 μήνες. Όταν αλλάζουν κάθε χρόνο παίκτες, απαιτείται χρόνος για να φτιαχτεί ομάδα. Αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει γιατί ως λαός μας αρέσει μόνο η νίκη. Το να κερδίζεις είναι το ευχάριστο. Αν όμως κοιτάξεις πίσω από μια νίκη θα δεις το πώς νικάς. Το θέμα είναι το πώς. Αν νικήσεις κρεμασμένος από τα δοκάρια η πίσω από την μπάλα, θα γίνει 1-2 φορές. Μετά όμως πρέπει να έχεις πλάνο».

Για το αν θα πήγαινε στο εξωτερικό: «Είναι νωρίς ακόμα. Θα ήταν λάθος να φύγω στο εξωτερικό. Θα πρέπει να χτίσω βιογραφικό εδώ και μετά να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Πέραν αυτού, είναι δύσκολο να εμπιστευτούν Έλληνες έξω, αν και παιδιά όπως ο Δώνης πάνε καλά. Έφυγα από μικρός στο εξωτερικό ως παίκτης και η πρώτη θητεία μου στην Αγγλία δεν ήταν πετυχημένη επειδή δεν είχα τις βάσεις ψυχολογικά και από θέμα εμπειρίας. Τη δεύτερη φορά που πήγα ήμουν πιο έτοιμος και πήγα καλύτερα».

Για τη φημολογία περί προσθήκης του Κώστα Κατσουράνη στο προπονητικό τιμ του Ατρομήτου: «Δεν έχω κάποια τέτοια πληροφόρηση, αλλά ο Κώστας και τα άλλα παιδιά της γενιάς μου πρέπει να αξιοποιηθούν στο ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να βρίσκονται μακριά τέτοιοι άνθρωποι και να βρίσκονται άλλοι στο προσκήνιο. Δεν είναι δυνατόν να είναι ανενεργοί και να μην τους χρησιμοποιούμε επειδή ίσως το περιβάλλον δεν το επιτρέπει».

Για την κακή πορεία της Εθνικής: «Το να αποκλειστεί μια ομάδα από τα προκριματικά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Το χειρότερο είναι η κατρακύλα στην ειδική βαθμολογία και οι δύσκολες κληρώσεις που θα έχουμε στη συνέχεια. Πέρα από το Euro που κατακτήσαμε το 2004, το μεγάλο κέρδος ήταν οι καλές κληρώσεις που είχαμε και μας βοηθούσαν να πάμε και στις επόμενες διοργανώσεις. Αυτό ήταν τώρα το μεγαλύτερο κακό και όχι ο αποκλεισμός».

Για τους λόγους της μεταμόρφωσης της Εθνικής: «Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά όταν κάτι δεν πάει καλά φταίνε όλοι. Έπρεπε να έχει βρεθεί η αιτία και να έχει λυθεί. Αν το κλίμα δεν είναι καλό στα αποδυτήρια, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τύχη και στην επόμενη διοργάνωση. Και ο ρόλος του προπονητή είναι δύσκολος, γιατί πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει ομάδα. Θα πρέπει να πλαισιώσουν σωστά τον προπονητή και να διευκολύνουν το έργο του».

Για την πορεία του Κώστα Μανωλά και το αν η Ρόμα είναι «σχολείο»: «Δεν είναι η Ρόμα, είναι ο τρόπος δουλειάς που γίνεται εκεί. Το ιταλικό ποδόσφαιρο ευνοεί τους αμυντικούς και όταν έχεις και τα προσόντα όπως ο Κώστας, τότε μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας. Δεν καταλαβαίνω γιατί απορούμε που ένας Έλληνας ακούγεται για την Τσέλσι. Τι πιστεύετε ότι έχουν παραπάνω οι ξένοι παίκτες και προπονητές; Ταλέντο είχαμε πάντα στην Ελλάδα. Το θέμα είναι τι γίνεται και πού πάει αυτό το ταλέντο».

Για το πώς βλέπει τα πλέι-οφ: «Αυτοί οι δυο βαθμοί που έχουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ τους δίνουν ένα προβάδισμα. Το ζήτημα είναι πώς θα εμφανιστούν οι δυο ομάδες μετά από τόσο μεγάλη διακοπή και όλα αυτά που έχουν γίνει. Θα είναι περίεργα παιχνίδια και μετά θα μπει και η κούραση, οπότε φοβάμαι ότι δεν θα δούμε καλό θέαμα. Αυτοί οι δυο βαθμοί νομίζω ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Σε ένα μικρό πρωτάθλημα όπως τα πλέι-οφ και με τους παράγοντες που προείπα, αυτοί οι δυο βαθμοί μπορούν να κάνουν διαφορά».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ΑΕΚ επί Πογιέτ: «Το είχα ξαναπεί ότι η ΑΕΚ έπαιξε ένα ποδόσφαιρο της λογικής “πρώτα να μην φάμε γκολ”. Ακόμα και σε κάποια παιχνίδια του ΟΑΚΑ περίμενε τον αντίπαλο. Στα δικά μου μάτια η φιλοσοφία αυτή δεν ταίριαζε στην ΑΕΚ. Είναι από τη φύση της επιθετική ομάδα και έτσι πρέπει να παίζει. Από ‘κει και πέρα, κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Νομίζω ότι ο Στέλιος θα πάει σε μια συντηρητική λογική. Δεν μπορεί σε αυτή τη στιγμή να κάνει πολλά πράγματα. Εύχομαι να πάει καλά και να μείνει και του χρόνου».

Για τις παλινωδίες με τον τελικό του Κυπέλλου: «Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι έχουμε φτάσει οι ομάδες να ετοιμάζονται για έναν τελικό και το παιχνίδι να μη γίνεται. Είναι σημάδια ότι το ποδόσφαιρο μας δεν είναι σε καλό δρόμο και αν δεν αλλάξουμε γρήγορα, ίσως δεν υπάρχει γυρισμός. Αν έχουμε φτάσει στον πάτο ή τον έχουμε ξεπεράσει δεν το ξέρω, αλλά αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες δεν είναι θετικά σημάδια».

Για το πώς περιμένει αγωνιστικά τον τελικό: «Θα παίξουν πολλά ρόλο. Όταν μια ομάδα έχει έναν μήνα να παίξει παιχνίδι και η άλλη θα προέρχεται από 2-3, δεν ξέρεις πώς θα παρουσιαστεί. Η ψυχοσύνθεση ενός παίκτη πριν και μετά από ένα ματς είναι διαφορετική, δεν είναι κομπιούτερ. Μπορεί εγώ να έχω ετοιμαστεί να παίξω ένα ματς, να μην το παίξω και μετά να τραυματιστώ στην προπόνηση. Και πρέπει να συνυπολογιστεί ότι παίζεται ένα τρόπαιο. Άρα και η προσέγγιση του ματς θα είναι διαφορετική από τις ομάδες. Η ποιοτική διαφορά μπορεί να παίξει ρόλο, αλλά μπορεί να καλυφθεί από το πάθος. Το θέμα όμως είναι η κατάσταση που θα βρεθούν οι ομάδες όταν φτάσουν στο ματς».

Για το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Θα πρέπει όλες οι ομάδες να βγάλουν από το μυαλό ότι υπάρχει παρασκήνιο. Για να πεις ότι υπάρχει κάτι ή όχι, πρέπει να έχεις αποδείξεις. Ενδείξεις υπάρχουν, αλλά όχι αποδείξεις. Το μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα, πέρα από το παρασκήνιο, είναι η καχυποψία που έχουμε για τα πάντα. Και αυτή προέρχεται από τους ανθρώπους που διοικούν. Αν δεν κάτσουν κάτω να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και να δουν ποιο είναι το καλό όλων και όχι του ενός, δεν θα βρεθεί ποτέ λύση. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ευχολόγια, θέλει πράξεις. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Το να διαιωνίζονται θέματα όπως οι εγκληματικές οργανώσεις, οι παράγκες κλπ δεν βγάζει πουθενά».

Για τη φιλοσοφία του να υπερασπίζεται τους ποδοσφαιριστές: «Ένας προπονητής οφείλει να προστατεύει τους παίκτες του, αλλά και να απαιτεί από αυτούς. Αν δεν μπορεί να το κάνει, αυτός ο παίκτης δεν μπορεί να συνεχίσει. Η προστασία δεν έχει να κάνει με φιλία, ούτε με το να χαϊδεύεις τον παίκτη. Ο πρώτος υπεύθυνος σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Το τι κάνουμε στα αποδυτήρια το ξέρουμε εμείς».

Για τις φήμες που αναπαράχθηκαν μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ: «Εδώ γράφτηκε ότι με εμένα ο Μπουονανότε είχε ψυχολογικά προβλήματα και δεν έπαιζε. Δηλαδή τώρα έπρεπε να είναι με ζουρλομανδύα. Και είπα πριν το παράδειγμα με τον Μπάγεβιτς. Αν ένας προπονητής μπει στη διαδικασία να ασχολείται με το τι λέει ο καθένας δεν γίνεται τίποτα.

Αν κάτσει κάποιος και διαβάσει την ανακοίνωση που έκανα θα καταλάβει ότι εγώ έφυγα και δεν με έδιωξε η ΑΕΚ. Εγώ ενημέρωσα και έφυγα. Το γιατί δεν θα το εξηγήσω δημόσια. Το έκανα στους ανθρώπους που είχα μπροστά μου τότε. Την δική μου αλήθεια και του καθενός μπορεί να την κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Εγώ την αλήθεια μου την είπα εκεί που πρέπει».

Για το αν θα επέστρεφε στο μέλλον στην ΑΕΚ: «Αν κρίνουμε από την ποδοσφαιρική μου καριέρα, που πήγα τρεις φορές στην ΑΕΚ, ποτέ δεν ξέρεις…»



Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved