Σπανός: «Καταστροφή το Grexit»

Σπανός: «Καταστροφή το Grexit»

Σε περίπτωση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη θα πληγεί σημαντικά το ποδόσφαιρο στην χώρα μας, όπως τόνισε ο Γιώργος Σπανός.

Ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio» για την συνάντηση και τις αποφάσεις των «μικρομεσαίων» από την πρόσκληση του Χρήστου Πανόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί το Grexit.

Συγκεκριμένα, μίλησε για:

Το αν η κίνηση είναι των 11 ομάδων ή των 15: «Όλο το ποδόσφαιρο συμφωνεί και μαζί θα συμφωνήσει και ο Ηρακλής τις επόμενες μέρες. Όλες οι ομάδες πρέπει να είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Να μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες είναι εταιρείες και έχουν προσωπικό, σίγουρα η πρόταση πρέπει να είναι επαγγελματική».

Τις νέες προτάσεις μετά τη χθεσινή συνάντηση των 11: «Τρία είναι τα σημεία. Το πρώτο αφορά την αναδιοργάνωση της Σούπερ Λιγκ, με μια σειρά από ενέργειες που μπορούμε να καθορίσουμε στο επόμενο συμβούλιο με κάποιο τεχνοκράτη ή με μια εταιρεία που θα γίνει η στελέχωση. Μετά οι προτάσεις στο κομμάτι της διαιτησίας, με τους ορισμούς του αρχιδιαιτητή, ώστε να υπάρχει κάθαρση. Το να είναι η διαιτησία κάτω από την ΕΠΟ, αυτό δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Μας ενδιαφέρει να έχουμε και την ΕΠΟ στο πλευρό μας».

Το αν μπορούν να περάσουν οι προτάσεις: «Σίγουρα οι προτάσεις θα εξεταστούν. Εμείς να προτείνουμε μπορούμε και πιστεύω ότι η ΕΠΟ δεν θα έχει αντιρρήσεις, από τη στιγμή που όλα αυτά δεν θα έρχονται σε κόντρα με τις αρχές της FIFA και της UEFA. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα».

Το θέμα των εσόδων: «Έχουμε προτείνει ένα πλάνο ανακατανομής των εσόδων, ώστε ομάδες όπως για παράδειγμα ο Πανθρακικός και η Ξάνθη, να έχουν περισσότερα έσοδα και να είναι πιο ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Το 50% θα είναι από τα τηλεοπτικά έσοδα και το υπόλοιπο 50% ανάλογα με τη θέση της κάθε ομάδας στη βαθμολογία. Ο κύριος Πανόπουλος μας έδειξε το πλάνο με το οποίο συμφωνούν και οι μεγάλες ομάδες».

Το αν θα ήταν καταστροφικό το Grexit: «Ίσως να έχουμε φτάσει στο πλην ένα, όχι στο παραένα. Θα ήταν καταστροφικές οι συνέπειες ενός Grexit, γιατί το ποδόσφαιρο είναι μια βιομηχανία από την οποία ζει πολύς κόσμος. Πρέπει να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τις συνέπειες. Η απομόνωση θα είναι καταστροφή, με ανενεργά συμβόλαια, οι παίκτες θα μένουν ελεύθεροι με προσφυγές, οι ΠΑΕ θα αναγκαστούν να διώξουν τον κόσμο τους, είναι πάρα πολλά. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι πώς θα μείνετε στις δουλειές σας; Θα έχετε σοβαρό πρόβλημα. Επίσης, το 40% των συμβολαίων πηγαίνει στο κράτος, θα είναι σημαντικά όσα θα χάσει. Υπάρχει μια σειρά από πράγματα που επιβάλλεται να κάνουν οι ΠΑΕ».

Το αν θα παραμείνει στον Ατρόμητο, σε περίπτωση Grexit: «Θα υπάρχει αδυναμία. Πως να συντηρήσω τις οικογένειες που δουλεύουν σε μια εταιρεία; Πέρα από τους ποδοσφαιριστές, είναι μια σειρά από επαγγέλματα που θα πληγούν».

Το αν υπάρχει χρόνος να αποφευχθεί το Grexit: «Είμαστε σε οριακό σημείο. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει μια συνάντηση για να βρεθεί κάποια λύση. Θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις από τις ομάδες και μετά από την ΕΠΟ. Να ξαναρχίσει το κύπελλο και να μπουν όλα σε μια σειρά».

Το ποια είναι τα καθοριστικά σημεία για μια κοινή γραμμή από τις ΠΑΕ: «Από τη στιγμή που ήδη έχουμε πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για να βελτιώσουμε την εικόνα και είμαστε όλοι μαζί, είναι πολύ σημαντικό. Κανείς δεν θα γνώριζε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αν δεν είχε η ομοσπονδία τη διαιτησία. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα, όσον αφορά το κομμάτι της διαιτησίας. Υπάρχει βέβαια θέμα και με τον Τύπο και το πώς εξυπηρετεί τις μεγάλες ομάδες, όταν βγαίνει μια απόφαση και κατηγορεί τους άλλους γιατί εκφράζει μια συγκεκριμένη άποψη».

Το γεγονός ότι ο κόσμος έχει απαξιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ότι έχει απαξιωθεί το ποδόσφαιρο, δεν φταίει ο Ατρόμητος και οι υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες. Και πλην του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ομάδα που να συμφωνεί με το Grexit».

Το αν θα κάνει πίσω στην απόφαση του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής: «Δεν μπορώ να προκαταβάλλω καμία απόφαση και τίποτα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μέσα από εάν γόνιμο διάλογο και από τις εγγυήσεις που θα δώσει το ίδιο το ποδόσφαιρο θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί λύση».

Τον λόγο δεν παραιτείται ο πρόεδρος της ΕΠΟ: «Όταν συμφωνήσουμε όλοι σε κάποιες συγκεκριμένες δομές και πως θέλουμε να πάνε τα πράγματα σε κάποιους τομείς όπως η διαιτησία, κανείς παράγοντας δεν θα νοιαστεί ποιος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους. Αν παραιτηθεί θα είναι σαν παραδοχή ενοχής. Για μένα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Αλλά να συμφωνήσουμε ότι έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα στην ΚΕΔ. Τις δικές μας ομάδες “σφυρίζουν”. Δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε αρμοδιότητα από την ΕΠΟ».

Το γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να υπάρξουν εξελίξεις: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ, τι να πω; Έχει δίκιο ο φίλαθλος (σ.σ. απάντηση σε mail ακροατή που διερωτήθηκε γιατί έπρεπε να φτάσει σε αυτό το κρίσιμο σημείο η όλη κατάσταση για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις του ποδοσφαίρου) ίσως αργήσαμε. Το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι. Δεν είναι μόνο το Grexit. Ο κόσμος έχει κουραστεί και το προϊόν έχει απαξιωθεί. Ποιος να χορηγήσει ένα προϊόν, όταν το μόνο που ακούγεται, είναι πως είναι διεφθαρμένο; Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό προϊόν. Όπως έχει προβλήματα η κοινωνία έχει κι αυτό. Πρέπει να βρούμε λύσεις και να συμφωνήσουμε».

Το αν υπάρχει πρόταση για μείωση των ομάδων: «Το είχαμε συζητήσει και παλιότερα στην Super League. Δεν το βάλαμε στην πρόταση μας. Θα το δούμε στο μέλλον».

Το αν είναι αισιόδοξος: «Ξέρω ότι οι έντεκα είμαστε μπετόν και είναι σίγουρο ότι θα το πάμε μέχρι τέλους. Είχα επιφυλάξεις για τις θέσεις των μεγάλων, αλλά οι επιστολές που μας παρουσίασε ο κύριος Πανόπουλος, μας καθησύχασε».

Το αν θα μείνει ο Τραϊανός Δέλλας στον Ατρόμητο: «Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι. Θα συζητήσουμε και αν τα βρούμε γιατί να μην μείνει. Με τον καιρό αποκτά εμπειρίες».

Το αν ο Δέλλας είναι ο νέος Δώνης: «Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας άνθρωπος που διάβαζε πολύ και δικαίως προχώρησε. Ο Τραϊανός πιστεύω τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει ευχάριστα και έχει όλα τα εφόδια να προχωρήσει. Είναι διαφορετικές προσωπικότητες».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved