Κωνσταντινέας: «Θα διέκοπτα και το πρωτάθλημα»

Κωνσταντινέας: «Θα διέκοπτα και το πρωτάθλημα»

Υπέρ της απόφασης του Σταύρου Κοντονή για την διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας τάχθηκε ο Πέτρος Κωσταντινέας, προχωρώντας… ένα βήμα παρακάτω, αναφέροντας πως θα έβαζε λουκέτο και στο πρωτάθλημα.

Ο πρώην ρέφερι και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, την απόφαση του Υφυπουργού, αλλά και τους Έλληνες διαιτητές.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διαιτητής μίλησε για:

Το πώς σχολιάζει ο ίδιος τη ματαίωση του κυπέλλου: «Είμαι υπέρ αυτής της βάσης, συμπληρωματικά επειδή υπάγονται και τα δύο πρωταθλήματα στην ΕΠΟ, εγώ θα διέκοπτα και το πρωτάθλημα. Το ‘χω πει στις 03/03/2015, όπου δεν υπάρχει πρόληψη υπάρχει καταστολή. Δεν μπορούν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Το γεγονός ότι πέρυσι είχαμε αντίστοιχες διακοπές του πρωταθλήματος και εν τέλει δεν άλλαξε τίποτα: «Εγώ τις προτάσεις μου τις έχω καταθέσει από τις 03/03/2015. Έχουν κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Αθλητισμού. Από εκεί και πέρα γι’ αυτό με εξέλεξε ο κόσμος, για να λέω τις προτάσεις μου…».

Τη διαιτησία του Παππά: «Δε θα κρίνω διαιτητές όπως δεν έχω κρίνει από το 2012. Εγώ θα κρίνω το γεγονός ότι βγήκε και συνέχισε το παιχνίδι. Δεν μπορεί ο ίδιος διαιτητής να σταματάει το παιχνίδι στη Λεωφόρο και ο ίδιος διαιτητής να βγαίνει να συνεχίζει το παιχνίδι. Ο κανονισμός και ο νομοθέτης ήταν σαφής, ότι υπάρχει διακοπή του παιχνιδιού. Το ένστικτο του αδίκου, το αντιμετώπισε εχθές ο διαιτητής στον φίλαθλο κόσμο που ήταν εκεί, που έλεγαν να φύγουν. Ο πιο αυστηρός κριτής είναι ο φίλαθλος κόσμος. Όσο και αν το ήθελαν οι δύο διοικήσεις των ομάδων για τους δικούς τους λόγους να συνεχιστεί το παιχνίδι … Και επειδή εγώ δε θέλω να παίζω με λέξεις, έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι από την αρχή. Δεν μπορεί να ισχύει άλλο μέτρο σε αυτό το γήπεδο και άλλο μέτρο σε άλλο γήπεδο. Που αυτά τα φαινόμενα «Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά» σε άλλα γήπεδα, τα παρατηρούμε από τους διαιτητές. Διαιτητής για εμένα είναι η προσωπικότητα, όποιος δεν έχει προσωπικότητα να πάει σπίτι του».

Το αν οι Έλληνες διαιτητές είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου: «Οι Έλληνες διαιτητές θεωρώ πως είναι οι καλύτεροι διαιτητές στην Ευρώπη και δεν παίζω με αυτές τις λέξεις που λέω. Αν τους αφήσουν να σφυρίζουν οι παράγοντες…».

Το τι ακριβώς φοβούνται οι διαιτητές από τους παράγοντες: «Δε γνωρίζω. Να βγάλετε τους παράγοντες και να τους βγάλετε στο τηλέφωνο να σας πουν αν υπάρχουν πιέσεις. Οι παράγοντες αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους και λένε ότι πιέζουν διαιτητές. Δεν τα λέω εγώ…».

Το γεγονός πως σε πολλά επαγγέλματα υπάρχουν εκβιασμοί και απειλές και άλλοι ενδίδουν ή άλλοι δεν ενδίδουν: «Θα συμφωνήσω μαζί σας. Γι’ αυτό μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους καλούς διαιτητές με τους κακούς, καλούς παράγοντες με κακούς… Αυτό όμως πολλές φορές δε γίνεται. Στο τέλος μόνοι τους οι παράγοντες θα κόβουν εισιτήρια… Ο αγνός φίλαθλος που θέλει να παρακολουθήσει ένα προϊόν λαϊκής βάσης, έτσι όπως υπήρχε και τώρα είναι εμπορικής βάσης με προνόμια υπέρ των παραγόντων, γίνεται αυτό που γίνεται. Όταν είπαμε να φτιάξουμε ομάδες λαϊκής βάσης που οι ίδιοι οι φίλαθλοι θα βγάζουν το ΔΣ κάθε σωματείου, ξίνισαν όλοι. Μόνο στην Ελλάδα ξέρουν ποιος είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Αν στην Μπαρτσελόνα δεν κάνει καλά το ΔΣ τη δουλεία του, οι ίδιοι οι φίλαθλοι αποφασίζουν να φύγει ο πρόεδρος. Εδώ μπορεί να αποφασίσει κάνεις να φύγει κανένας Μαρινάκης, κανένας Μελισσανίδης, κανένας Ιβάν Σαββίδης, κανένας Αλαφούζος…; Η ΕΠΟ έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση».

Το αν τελικά λέει να αλλάξουμε τελείως τη φιλοσοφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάψει να είναι επαγγελματικό, χωρίς μεγαλομετόχους: «Επαγγελματικό πρωτάθλημα υπάρχει και στην Ισπανία. Εδώ έχουμε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, με επαγγελματίες παίκτες, επαγγελματίες προπονητές, επαγγελματίες μέχρι και νερουλάδες και έχουμε ερασιτέχνες διαιτητές. Έτσι ώστε να μπορούν να υπόκεινται στη διάταξη της κάθε ΕΠΟ και του κάθε Καραμελίδη που ότι του ζητήσουν μπορεί να το κάνει. Για να βγει ο Καραμελίδης ο Γκιρτζίκης και όλοι αυτοί, φυλάνε κατουρημένες ποδιές παραγόντων. Αυτό πρέπει να τελειώσει».

Το αν το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο: «Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο να κρίνει τα όργανά του και τους κανονισμούς ποδοσφαίρου. Όχι να κρίνει τους νόμους του κράτους».

Το ποιο είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα σε περίπτωση που δεν έχουμε ούτε κύπελλο ούτε πρωτάθλημα: «Οι ΠΑΕ έχουν διάφορα έσοδα… Εάν τους κόψεις τα έσοδα που έχουν από τη FIFA και την UEFA σε αυτό το βαθμό διακόπτοντας το πρωτάθλημα, δεν θα τους αρέσει και θα βρουν μια άκρη οι παράγοντες. Αυτοί κυβερνούν το ποδόσφαιρο. Αυτοί να βρουν μια φόρμα, ώστε το κράτος να μην ελέγχει ούτε το ποδόσφαιρο, να λειτουργεί το αυτοδιοίκητο όπως λειτουργεί σε άλλες ομοσπονδίες όπως στη Σουηδία με ανάλογα εκλογικά συστήματα».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved