Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Όταν οι «ψιλές» πέφτουν… σύννεφο! (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Όταν οι «ψιλές» πέφτουν… σύννεφο! (photos+videos)

Το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πλησιάζει και άπαντες θυμούνται εξαιρετικά παιχνίδια από τα ντέρμπι που διεξήχθησαν στο πειραιώτικο γήπεδο. Πολλοί από τους αγώνες βέβαια έμειναν στην ιστορία και για άλλους πιο… σκοτεινούς λόγους.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως έδρας τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν σημαδευτεί από χιλιάδες… ευτράπελα τα οποία έχουν τρεις άξονες. Πρώτον την κόντρα των διοικήσεων Μαρινάκη-Σαββίδη, δεύτερον τα πάντοτε εχθρικά αισθήματα των μεν και δεν σε οπαδικό επίπεδο και τρίτον τις συμπλοκές (το πιο σύνηθες) μεταξύ παικτών.

Λόγω του ότι το παιχνίδι διεξάγεται στο Φάληρο, θα περιοριστούμε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο, ωστόσο και εδώ θα απολαύσετε ουκ ολίγα μπουνίδια και κλοτσίδια με κύριους πρωταγωνιστές τους Κριστιάν Καρεμπέ και Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Καρεμπέ τρελάθηκε!

kare

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-3 (2002-03)

Έδρα: Ριζούπολη

Μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια περίπου από τότε, ωστόσο όποιος το παρακολούθησε είναι βέβαιο ότι περισσότερο θυμάται τον μαινόμενο «ταύρο» του αγώνα, Κριστιάν Καρεμπέ παρά το τελικό σκορ του αγώνα στη Ριζούπολη. Και πώς να ξεχαστεί άλλωστε τέτοια… έκρηξη!

Με το σκορ στο 4-3 υπέρ των γηπεδούχων λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο Γάλλος μέσος έριξε κουτουλιά στον Γιαννάκη Οκκά με τον διαιτητή Τακίδη να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Και εκεί που όλα έδειχναν να ηρεμούν, εγένετο… χαμός!

Ο τότε παίκτης του ΠΑΟΚ, Παντελής Καφές κάτι είπε στον Καρεμπέ (φήμες λένε για τη Σκλεναρίκοβα!) και μια ολόκληρη ομάδα έσπευσε να τον συγκρατήσει την ώρα που ο αντίπαλός του συνέχιζε να τον «στολίζει». Μόλις όμως τον άφησαν ο παίκτης του Ολυμπιακού ξαναεπιτέθηκε στον Οκκά (αυτή τη φορά με κεφαλοκλείδωμα) με τον Καφέ να επιστρέφει στη «σκηνή του εγκλήματος» για να... εισπράξει μια γεμάτη γροθιά από τον Γάλλο!

Ο Ολυμπιακός τελικώς βγήκε νικητής στο ντέρμπι όπως όμως και στα δικαστήρια! Κι αυτό διότι ο διαιτητής παρέλειψε (όπως πολλάκις συμβαίνει σήμερα) να καταγράψει στο φύλλο αγώνα τα όσα έγιναν μετά την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα ο Καρεμπέ να τιμωρηθεί με μόλις μία αγωνιστική (στην αρχή και τελικά με δύο)!

Αναμφίβολα ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε κυριολεκτικά όλα!

Υ.Γ.1 Ο Καφές την επόμενη χρονιά ήταν συμπαίκτης με τον Καρεμπέ στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.2 Ο Οκκάς μόλις σιγουρεύτηκε ότι ο Καρεμπέ αποχώρησε από το λιμάνι, πήρε μεταγραφή κι αυτός στον Ολυμπιακό!

Ποιος Ρόκι; Ο Πάμπλο Γκαρσία!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (2008-09)

Έδρα: Γεώργιος Καραϊσκάκης

GARCIA 3 1903

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αυτή τη φορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά από μία άνομβρη τριετία είχε επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο με τις εντυπωσιακές μεταγραφές των Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Πάμπλο Κοντρέρας, Αντελίνο Βιεϊρίνια και (φυσικά) Πάμπλο Γκαρσία  να ξεχωρίζουν.

Στο ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων εκείνης της σεζόν, ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητά του απέναντι στο Δικέφαλο επικρατώντας με 2-0. Παρά τη νίκη των «ερυθρόλευκων», το ντέρμπι εκείνο ανήκε δικαιωματικά στον Πάμπλο Γκαρσία.

Κίνδυνος θάνατος ήταν ο Ουρουγουανός εκείνη την Κυριακή, και φυσικά δεν εννοούμε για την εμφάνισή του. Δεν ήταν μονάχα η φάση με την μπουνιά στον Ντιόγκο, αλλά όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο έκανε ότι μπορούσε για να αποβληθεί, κάτι που εν τέλει έγινε.

Απολαύστε τον!  

Tα highlights του αγώνα:

Η διάσημη μπουνιά του στον Ντιόγκο:

Δεν του έφτανε ο Ντιόγκο, πήρε στο... κυνήγι και τον Ντουντού:



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved