Τι έκανες στο εξωτερικό Παναθηναϊκέ; (photos+videos)

Τι έκανες στο εξωτερικό Παναθηναϊκέ; (photos+videos)

Ο Νίκος Καρέλης αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Βελγίου με τη φανέλα της Γκενκ.  Ο 23χρονος  είναι ο έκτος παίκτης που πωλείται όσο είναι πρόεδρος ο Γιάννης Αλαφούζος και το Onsports σας παρουσιάζει την πορεία των προηγούμενων πέντε «πράσινων» που πουλήθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού και την πορεία τους μέχρι σήμερα.

Από τότε που μπήκε στην εποχή-Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός μείωσε αισθητά το μπάτζετ, πληρώνοντας έτσι τα «ανοίγματα» που έκανε η προηγούμενη διοίκηση αλλά και την ίδια την οικονομική κρίση. Η προσπάθεια του προέδρου της ΠΑΕ να εξυγιάνει την οικονομική κατάσταση της ομάδας αρχικά δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς παρότι απαλλάχτηκε από μεγάλα συμβόλαια, έπρεπε παρόλα αυτά να τους πληρώνει και αποζημίωση (βλ. Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος)!

Ο Αλαφούζος ωστόσο έμαθε από τα λάθη του, με αποτέλεσμα να αλλάξει τακτική το ερχόμενο καλοκαίρι. Με τα οικονομικά δεδομένα να είναι περιορισμένα και τις μεταγραφικές κινήσεις να είναι κυρίως προσωπικές επιτυχίες των Νταμπίζα και Αναστασίου ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έπραξε το αυτονόητο, να πουλήσει παίκτες. Προσοχή όμως, όχι να ξε-πουλήσει αλλά να πουλήσει, μόνο εφόσον ήταν ικανοποιητική πρόταση.

Στων περισσοτέρων τα μάτια οι πωλήσεις μπορεί να μην φαίνονται εντυπωσιακές εν συγκρίσει μάλιστα με αυτές του αντίπαλου στρατοπέδου (βλ. τα υπέρογκα για τα ελληνικά δεδομένα ποσά που εισέπραξε ο Ολυμπιακός για τις πωλήσεις των Μανωλά και Σάμαρη σε Ρόμα και Μπενφίκα αντίστοιχα), ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ωφελήθηκε ο σύλλογος.

Η πώληση του Καρέλη εντάσσεται σε αυτό πλαίσιο, καθώς η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη εσόδων ελέω αποκλεισμού από την Ευρώπη ήταν μεγάλο πλήγμα. Ο νεαρός παίκτης ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού εφέτος. Τι θα κάνει όμως εκεί που θα πάει; Μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο ήταν στη Λεωφόρο; Ή θα γίνει Μαυρίας Νο.2 και θα επιστρέψει δανεικός;

Το Onsports σας παρουσιάζει παρακάτω τα κατορθώματα των παικτών που επί εποχής-Αλαφούζου πουλήθηκαν στο εξωτερικό και σας δείχνει την πορεία τους. Δείτε ποιοι πέτυχαν και ποιοι… εύχονταν να μην έφευγαν ποτέ.

(Προσοχή: αναφέρονται μόνο όσοι πουλήθηκαν. Για παράδειγμα οι Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα πήραν μεταγραφή ως ελεύθεροι στις ομάδες τους).

Σπύρος Φουρλάνος (Μπριζ)

1 copy

Η πρώτη πώληση του Αλαφούζου. Ο Φουρλάνος είναι προϊόν της «πράσινης» ακαδημίας και πουλήθηκε έναντι 340.000 ευρώ στη βέλγικη Μπριζ. Ποτέ του ωστόσο δεν έπεισε για την αξία του, με αποτέλεσμα μετά από μισή σεζόν στο Βέλγιο να επιστρέψει στην Ελλάδα ως δανεικός στην Καλλονή. Ο 22χρονος μέσος πλέον αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας με τη φανέλα της Σόνενχοφ, ενώ πριν είχε περάσει από Πανιώνιο και Παναχαϊκή.

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε)

KARNEZIS MEGALI

Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, πήρε το καλοκαίρι του 2012 μεταγραφή στην ιταλική Ουντινέζε έναντι 900.000 ευρώ. Παρόλα αυτά η πρώτη του χρονιά τον βρήκε στη Γρανάδα (δανεικός) με την οποία είχε μόλις 6 συμμετοχές. Επέστρεψε την επόμενη σεζόν στο Ούντινε, και έκτοτε έχει πάρει… σπίτι τη φανέλα του βασικού.

Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ)

1EEDCC15153771A9EDAF750CAC0EC52F

Το πλέον κερδοφόρο «deal» της τελευταίας τριετίας είναι αυτό του νεαρού επιθετικού. Ο Μαυρίας πωλήθηκε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ στη Σάντερλαντ δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα στο «τριφύλλι». Μπορεί αρχικά ο Πάολο Ντι Κάνιο να τον εμπιστευόταν, ωστόσο μετά την απόλυση του Ιταλού τεχνικού, ο Μαυρίας τέθηκε στο περιθώριο, με αποτέλεσμα πέρσι να γυρίσει πίσω στο «τριφύλλι» με δανεισμό! Φέτος η κατάσταση δεν έχει αλλάξει με τον 21χρονο να είναι έτοιμος για αποχώρηση.

Λουτσιάνο Φιγκερόα (Τζοχόρ Νταρούλ)

2013041600717 157410247

Ο Αργεντίνος έφερε πολλά καλά στον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2013-14 οι «πράσινοι» τον έφεραν πίσω λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από το σύλλογο για να δημιουργήσει ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο με τον Μπεργκ, κάτι που απέφερε πολλούς και σημαντικούς βαθμούς ειδικότερα σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός ακόμα ψαχνόταν. Ύστερα ήρθε η μεταγραφή του στην ομάδα της Μαλαισίας, Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ με την οποία μεγαλούργησε μέχρι να «κρεμάσει» φέτος τα παπούτσια του.

Από τον Φιγκερόα ο Παναθηναϊκός καρπώθηκε 750.000 ευρώ, ενώ η αποχώρησή του άνοιξε το δρόμο για τον Νίκο Καρέλη στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Στέφανος Καπίνο (Μάινζ)

Kapino 5

Η μοναδική πώληση του καλοκαιριού του 2014 ήταν αυτή του 21χρονου τερματοφύλακα. Ο Καπίνο εξαργύρωσε την πολύ καλή του σεζόν με μια μεταγραφή στη Μπουντεσλίγκα και τη Μάινζ έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η εμπειρία του ωστόσο στη γερμανική ομάδα δεν ήταν αυτό που θα περίμενε, μετρώντας μόλις δύο συμμετοχές. Πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved