Καταγγελία στον Πρωθυπουργό

Καταγγελία στον Πρωθυπουργό

Επίσημη καταγγελία στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έκανε η ΠΑΕ Λάρισα, σχετικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Οι «βυσσινί» προχώρησαν σε αυτή την κίνηση εξαιτίας των όσων συμβαίνουν με το θέμα των αδειοδοτήσεων. Η συγκεκριμένη  επιστολή, η οποία απευθύνεται στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και κοινοποιείται στον πρόεδρο της Κυβερνήσεως, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί με τις αδειδοτήσεις των ΠΑΕ. Παράλληλα, κοινοποιείται στην ΕΠΟ, υπόψη του Σοφοκλή Πιλάβιου και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπόψη του Πάνου Μπιτσαξή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΕΛ 1964 αναφέρει τα εξής:

Κύριε Εισαγγελέα,

Με αφορμή την υπό εξέλιξη διαδικασία αδειοδοτήσεως των Π.Α.Ε. της Superleague από την Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2011 /2012) περιήλθαν εις γνώση μας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις στους φακέλους αδειοδοτήσεως διαφόρων Π.Α.Ε., καθώς και για σημαντικές παραβάσεις που αφορούν κυρίως οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές και τρίτους έως την 31η/ 3 /2010, καταληκτική ημερομηνία ως την οποία θα έπρεπε αυτές είτε να έχουν εξοφληθεί, είτε να έχουν διακανονιστεί, σύμφωνα και με τους όρους των κανονισμών της U.E.F.A. με βάσει τους οποίους κρίνει η Επιτροπή Αδειοδοτήσεως της Ε.Π.Ο.

Οι κανονισμοί και το καθεστώς της αδειοδότησης είναι συγκεκριμένοι και σαφείς και δεν επιδέχονται ούτε παρερμηνειών, ούτε γενικεύσεων, ούτε επιλεκτικής εφαρμογής : ισχύουν για όλους και έναντι όλων και τίθενται για να διασφαλίζουν όχι μόνο την βιωσιμότητα των Π.Α.Ε. αλλά επίσης και την φερεγγυότητά τους αλλά και την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια ενός ευνομούμενου πρωταθλήματος .

Εφόσον οι συγκεκριμένες πληροφορίες ευσταθούν δεν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή για την Επιτροπή Αδειοδότησης από το να μην χορηγήσει την άδεια συμμετοχής στις ομάδες που στερούνται των τυπικών προϋποθέσεων. Αυτό επιβάλλουν οι Κανονισμοί και ο σεβασμός στον ρόλο της Ομοσπονδίας ως θεματοφύλακα της ελάχιστης αξιοπιστίας που έχει απομείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οποιαδήποτε διαφορετική μεταχείριση θα συνιστά όχι απλή παράβαση κανονισμών, αλλά ενδεχομένως και εγκληματική ενέργεια που θα στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων των υπολοίπων Π.Α.Ε. που φροντίζουν να είναι τυπικές και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. συγκαταλέγεται στις Εταιρείες που κινδυνεύουν να υποστούν το κόστος μιας τέτοιας επιλεκτικής εφαρμογής των Κανονισμών. Ως Εταιρεία που έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στο ποδόσφαιρο και έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό το μοναδικό έργο υποδομής απόλυτα χρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια τις τελευταίες δεκαετίες, ως σύλλογος που εκφράζει ένα μεγάλο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας και κουβαλάει μια ιδιαίτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε την απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών από όλους και προς όλους .

Από πλευράς μας είναι εύκολο να συλλέξουμε πληροφορίες για τα στοιχεία που υποβάλλονται προς την Επιτροπή Αδειοδότησης, είτε δια μέσω της ΕΠΟ , είτε δια μέσω της U.E.F.Α. Ακόμα πιο εύκολο όμως είναι για τον Αθλητικό Εισαγγελέα. Και έχει υποχρέωση να ελέγξει και αυτός από πλευράς του εάν και κατά πόσο οι κανονισμοί εφαρμόζονται, και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων να πράξει τα νόμιμα. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των Π.Α.Ε. ως φορέων συλλογικής έκφρασης φιλάθλων αλλά και ολόκληρων πόλεων όπως στην περίπτωσή μας καθιστά των σεβασμό των κανόνων αυτών ως ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Όπως έχει υποχρέωση και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να καθιστά σαφές προς όλα τα όργανα της ότι η αποστολή τους είναι πρώτα απ΄ όλα να εφαρμόζουν τους κανονισμούς . Και φυσικά, να το πιστεύει και ο ίδιος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχθούμε καμιά απολύτως παρέκκλιση από την εφαρμογή των νόμων. Και εφόσον διαπιστώσουμε οποιαδήποτε παρατυπία ή παρανομία θα αποτανθούμε σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου δεν προστατεύει κανέναν έναντι του ποινικού δικαίου .

Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από την Ε.Π.Ο. να μας διευκρινίσει σε πόσους ποδοσφαιριστές έχουμε δικαίωμα να χρωστάμε κατά παράβαση των κανονισμών ώστε να μπορεί να μας χορηγήσει άδεια και στους πόσους «καιγόμαστε», για πόσους μήνες μπορούμε να αγωνιζόμαστε χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και μπορούμε να μην καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές ή φόρους, πόσο «προβληματικούς» ισολογισμούς μπορούμε να έχουμε ώστε να μπορεί να μας αδειοδοτεί. Είναι καλό να γνωρίζουμε ώστε την επόμενη φορά που θα έχουμε την σχετική υποχρέωση να μη μας πιάσουν κορόιδα. Το οφείλουμε απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας , ο οποίος είναι και σε τελική ανάλυση που υφίσταται όλον αυτό τον εμπαιγμό στις πλάτες της αγαπημένης του ομάδας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Πηλαδάκης.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Νέο «όχι» για Ζέκα στην Κοπεγχάγη
Νέο «όχι» για Ζέκα στην Κοπεγχάγη
Επίσημο: Ινσούα τριετίας στον Παναθηναϊκό
Επίσημο: Ινσούα τριετίας στον Παναθηναϊκό
Ντένμον: «Θα παίξω μπροστά στους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη»
Ντένμον: «Θα παίξω μπροστά στους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη»
Χτύπησε ο Λεκαβίτσιους
Χτύπησε ο Λεκαβίτσιους
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης