Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι... με μπόλικο ξύλο!  (pics,vid)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι... με μπόλικο ξύλο! (pics,vid)

Το ντέρμπι της Λεωφόρου είναι προ των πυλών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και το Onsports σας βάζει στο κλίμα του αγώνα, θυμίζοντάς σας παλιές αναμετρήσεις που το πάθος... παραξεχείλησε!

Και οι 22 θέλουν να κερδίσουν. Όση βαθμολογική διαφορά και να υπάρχει μεταξύ των δύο «αιωνίων», σε όποια αγωνιστική κατάσταση κι αν βρίσκονται τα μεταξύ τους ντέρμπι είναι πάντα τελικοί. Η τιμή του να παίζει κανείς σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι τεράστια και οι παίκτες δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους. Υπάρχει πάντα όμως και μια σημαντική κατηγορία ποδοσφαιριστών οι οποίοι ξεσπάθωσαν απέναντι στους αντιπάλους τους παίρνοντας αρκετή - και αρνητική - δόξα των αγώνων. 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1 (8 Μαΐου 2004, Τελικός Κυπέλλου)

sei

Εκείνος ο αγώνας σηματοδότησε την επιστροφή του «τριφυλλιού» στους τίτλους για πρώτη φορά μετά το πρωτάθλημα του 1996. Ένα παιχνίδι που παίχτηκε για τελευταία φορά μέχρι σήμερα με οπαδούς και των δύο ομάδων, ξεκίνησε κάπως... άγρια, καθώς στο πρώτο λεπτό του αγώνα Γιούρκας Σεϊταρίδης και Στέλιος Βενετίδης πιάστηκαν στα χέρια για σκληρό μαρκάρισμα του δεύτερου!

Τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει για ένα δεκάλεπτο (και αφού ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με το γκολ του Παπαδόπουλου στο 3'), φτάσαμε στο 13ο λεπτό του μεγάλου τελικού. Τότε ο σκόρερ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος με τη μπάλα στα πόδια την ώρα που ο Γεωργάτος  προσπαθεί να του την αποσπάσει. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού όμως με μια απίστευτα απερίσκεπτη ενέργεια την έκλεψε πατώντας με δύναμη τον Παπαδόπουλο στο πόδι (1:41 στο βίντεο) και τα αίματα «άναψαν» και πάλι! Η αντιαθλητική αυτή ενέργεια τιμωρήθηκε προς έκπληξη όλων μόνο με κίτρινη κάρτα, με τον Γιώργο Αλέφαντο να αποσύρει άρον άρον τον παίκτη του ένα λεπτό αργότερα!

Περάσαμε πλέον στο δεύτερο ημίχρονο όπου τα πνεύματα είναι πλέον ήρεμα για τους δύο αντιπάλους. Όλα αυτά μέχρι το 67' (4:15 στο βίντεο), όπου ο Ανατολάκης ουσιαστικά... δίπλωσε τον Παπαδόπουλό με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να διαμαρτύρονται για απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής Κασναφέρης έδειξε κίτρινη για τον αμυντικό του Ολυμπιακού και το επεισόδιο έληξε γρήγορα.

Το καλό ήταν από εκεί κι έπειτα ότι είδαμε παιχνίδι, με τον Τζιοβάνι να ισοφαρίζει προσωρινά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έφυγε από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης νικητής χάρη σε δύο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 (18 Απριλίου 2004)

OLY-PAO4

Όλοι θυμούνται το ντέρμπι του Δούρου στη Λεωφόρο.Ή καλύτερα τα «μπουνίδια» μεταξύ Κυργιάκου και Τζιοβάνι, που στιγμάτησαν το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το 2004. Για την ιστορία οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 με τον Παναθηναϊκό να κρατά μέχρι τέλους τη διαφορά των δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό, και να κατακτά το πρωτάθλημα.

 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (4 Δεκεμβρίου 2004

hqdefault copy

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υποδέχεται μετά από πολλά χρόνια ντέρμπι των «αιωνίων» και ο Ολυμπιακός επικρατεί του Παναθηναϊκού με 1-0 χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Ριβάλντο.

Στο παιχνίδι όμως υπάρχουν πολλά νεύρα κυρίως λόγω της παρουσίας του Σωτήρη Κυργιάκου και τη «βεντέτα» του με τον Τζιοβάνι από το προηγούμενο ματς της Λεωφόρου.

Σε κάποιο σημείο του αγώνα ο Καστίγιο εφόρμησε προς την περιοχή του Χαλκιά, με τον διαιτητή Κασναφέρη να σταματά το παιχνίδι καθώς είχε προηγηθεί φάουλ. Ο Ουρουγουανός δεν το άκουσε και σταμάτησε... μόνο όταν μπήκε στο διάβα του ο Κυργιάκος (στο 1:09 του πρώτου βίντεο)!

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού τον έσπρωξε χωρίς λόγο στο έδαφος, και αυτή του η κίνηση ήταν αρκετή για να «ανάψουν» τα αίματα μεταξύ παικτών αλλά και των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων. Υπήρξαν κοκκορομαχίες, μάλιστα και μεταξύ Κυργιάκου-Τζιοβάνι, και στον χαμό βρέθηκαν και οι δύο τερματοφύλακες (Νικοπολίδης-Χαλκιάς) παρά το γεγονός ότι το φάουλ έγινε στο κέντρο του γηπέδου!

Τα νεύρα δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Γκονζάλεζ να αποβάλλεται στο τέλος του αγώνα.

 

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 (28 Αυγούστου 2005)

tzo

Την επόμενη σεζόν το «αιώνιο» ντέρμπι πραγματοποιήθηκε την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» που λίγες μέρες πριν είχαν αποκλείσει την Βίσλα Κρακοβίας για τα προκριματικά του Champions League προσγειώθηκαν ανώμαλα με τουτς «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-0 χάρη στα γκολ των Στολτίδη-Τζόρτζεβιτς.

Οι γηπεδούχοι όμως τελειώσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες, λόγω της αποβολής αρχικά του Κώτσιου για αγκωνιά στον Οκκά (μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ήταν επίτηδες ή υπερβολή του Κύπριου επιθετικού), και αργότερα του Νασίφ Μόρις. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και κλώτσησε τον Τζόρτζεβιτς την ώρα που πανηγύριζε το δεύτερο γκολ!

Ο Νοτιοαφρικανός μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί πετώντας τη φανέλα του στον διαιτητή του αγώνα Μπριάκο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί για πολλές αγωνιστικές.

 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2 (11 Μαρτίου 1973, το ματς διεκόπη στο 82' και κατοκυρώθηκε 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού)

zastro

Είναι ίσως ο πιο διάσημος καβγάς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πάντα τη σημερινή εποχή όταν ακούμε το όνομα «Συνετόπουλός» η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό είναι «Κωνσταντίνου». Και όταν ακούμε «Βασίλης Κωνσταντίνου» μας έρχεται «κυνήγι στον Συνετόπουλο».

Το παιχνίδι ήταν γενικότερα σκληρό και στο πρώτο ημίχρονο έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα με ξύλο να πέφτει εκατέρωθεν, δύο αποβολές (Παπαδημητρίου για τον Παναθηναϊκό, Τριαντάφυλλος για τον Ολυμπιακό) με τον διαιτητή του αγώνα Λάτσιο να ικετεύει να λήξει ο αγώνας!

Αυτό όμως που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Την ώρα που για πολλοστή φορά στον αγώνα παίκτες και των δύο ομάδων έρχονται στα χέρια, ένα ολόκληρο γήπεδο παρακολούθησε ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Πάνω στο χαμό ο Συνετόπουλος γίνεται «Βέγγος» και ο Βασίλης Κωνσταντίνου τον κυνηγάει σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος του γηπέδου σαν αρπακτικό!

Ο παίκτης του Ολυμπιακού κάτι είπε στον «πράσινο» πορτιέρο (με τον αστικό μύθο να αναφέρει ότι έβρισε την τότε σύζυγο του Κωνσταντίνου, ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη).

a8litikanea1973

Ο πρωταγωνιστής του «κυνηγητού» Βασίλης Κωνσταντίνου, τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα και με ένα χρόνο αποκλεισμό από τους αγώνες του Παναθηναϊκού, ενώ ο έτερος πρωταγωνιστής του επεισοδίου Τάκης Συνετόπουλος, με έναν χρόνο αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα και 4 μήνες αποκλεισμό από τους αγώνες του Ολυμπιακού.

Ο Δημήτρης Δημητρίου τιμωρείται με αποκλεισμό 6 αγωνιστικών επειδή χτύπησε τον Παρατηρητή του αγώνα(!) ενώ ο Μίμης Δομάζος αποβλήθηκε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για ενάμιση μήνα. Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Παττακού, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαρικού αγώνα για πολύ καιρό, διότι θεωρήθηκε πως «προσεβλήθησαν τα ολυμπιακά ιδεώδη της πατρίδας». Το πιο αστείο είναι ότι αυτός ο αγώνας είναι ο πρώτος που επετράπη να μεταδοθεί ζωντανά από τη Χούντα!

Διάβαστε επίσης:

Πως θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στη Λεωφόρο

Η ατάκα του Λεμονή για τον Παναθηναϊκό

Έτσι το βλέπει ο Ουζουνίδης

Το ντέρμπι του... ΟΧΙ

To κυνήγι στον Συνετόπουλο



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved