Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ντέρμπι αποδείξεων

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ντέρμπι αποδείξεων

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ (19:30, Onsports/novasports 1) στη Λεωφόρο με τις δυο ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι μετά από τρία χρόνια!

Ήταν η σεζόν 2012-2013 η τελευταία που συναντήθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Η περιπέτεια της Ένωσης στις χαμηλότερες κατηγορίες στέρησε από το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι. Μια μάχη που στο παρελθόν είχε κρίνει τίτλους, είχε σημαδέψει καριέρες και που πάντα τραβάει το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων. Οι δυο τους, έχουν απόψε ραντεβού. Ραντεβού στη Λεωφόρο των αποδείξεων. Με έναν Παναθηναϊκό που προσπάθησε στο κύπελλο να επουλώσει τις «πληγές» που άνοιξε η βαριά ήττα στην Τούμπα. Με μια ΑΕΚ που άλλαξε προπονητή μετά το στραπάτσο από τον Ολυμπιακό και έρχεται με σερί νικών (Ηρακλή εντός για πρωτάθλημα και Ξάνθη εκτός για Κύπελλο), και τον Γκας Πογιέτ στον πάγκο της!

Περιθώρια για απώλειες, δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός αν δεν πάρει το τρίποντο βλέπει το… τρένο του τίτλου να σφυρίζει και να απομακρύνεται, με την κερκίδα να «βράζει» και τις εξελίξεις να αναμένονται αλυσιδωτές σε μια τέτοια περίπτωση. Η ΑΕΚ από την πλευρά της, έχει ελαφρυντικά για μα τέτοια απώλεια, όμως, σε κάθε περίπτωση θέλει να αποδείξει πως έχει επιστρέψει με ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει. Αν ηττηθεί και στο τρίτο εκτός έδρας ντέρμπι της, μετά από Τούμπα και Φάληρο, για φέτος, τότε ο… βρασμός θα μετατεθεί στους «κιτρινόμαυρους» ενώ οι «πράσινοι» θα αγοράσουν ψυχολογία και χρόνο.

Με εκπλήξεις η «πράσινη» αποστολή

Ούτε ο Τελάντερ, ούτε ο Κλωναρίδης κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς. Κι αν για τον Κλωναρίδη ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα μείνει εκτός, ο Τελάντερ ήταν αυτός που περίμεναν στον Παναθηναϊκό ως την τελευταία στιγμή. Ο Δανός έκανε ατομικό και θεραπεία και το Σάββατο (31/10), με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής όπως κι ο «Κλώνα». Αντίθετα, κανονικά στην 20άδα του Αναστασίου είναι ο Σάντσεθ, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα είναι και βασικός. Εκτός έμεινε και ο Γενς Βέμερ, παρότι στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό πήρε χρόνο συμμετοχής κι έδειξε πως θα υπολογίζεται για το ντέρμπι με την Ένωση, γεγονός που συνιστά μίνι-έκπληξη.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Πέτριτς, Νίνης, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Λουντ, Καλτσάς, Σάντσεθ και Αμπέντ

Με Πογιέτ η Ένωση!

Ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν ξεκάθαρος: «Θα κατεβάσω εγώ την ομάδα στο ντέρμπι». Το είπε και το έκανε. Προχθές έπιασε δουλειά και έκανε την πρώτη του προπόνηση. Παρουσιάστηκε από τους Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς στους παίκτες, τους γύμνασε και έβγαλε και την αποστολή. Εντός αυτής είναι οι Σιμόες, Μπαρόχα, Ντίντακ καθώς και ο Αραβίδης του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Η αποστολή: Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Σιμόες, Βάργκας, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Αραβίδης, Μπουονανότε, Κρισάντους

Ολοταχώς για sold out

Η Λεωφόρος αναμένεται να… βράζει το βράδυ, αφού έχουν μείνει απούλητα κάτι λιγότερα από 400 εισιτήρια. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού οδεύουν για το πρώτο sold out στο φετινό πρωτάθλημα και θέλουν να δώσουν στην ομάδα τους την ευκαιρία να απαντήσει με πράξεις μετά τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα, για τον οποίο στο «τριφύλλι» δεν… πέταξαν από τη χαρά τους όταν έμαθαν τον ορισμό…



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved