«Υπεύθυνος και ο Βαρδινογιάννης»

«Υπεύθυνος και ο Βαρδινογιάννης»

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Μίμης Δομάζος στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, ο «Στρατηγός» δήλωσε στην εφημερίδα:

Για την εντύπωση που έχει για την κατάσταση του Παναθηναϊκού:

«Η κατάσταση έφτασε εδώ γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι μέτοχοι. Ξεκίνησαν σωστά, αλλά στο τέλος για διάφορους λόγους τα χάλασαν. Ο καθένας, πλέον, λέει το δικό του».

Για τον αν συμφωνεί με την άποψη του Θανάση Γιαννακόπουλου περί εγωισμών που διέλυσαν την πολυμετοχικότητα:

«Αυτά, όμως, πάντοτε υπάρχουν στην ζωή, και οι εγωισμοί και οι διαμάχες. Τέλος πάντων, επειδή στα διοικητικά συμβούλια οπού μετείχα όλη την ώρα άκουγα για το παρελθόν, τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε, εμένα με απασχολεί το μέλλον. Κατά τη γνώμη μου, το ζητούμενο δεν είναι πως φτάσαμε ως εδώ, αλλά τι γίνεται από εδώ και πέρα. Και με την εικόνα οπού έχω, δυστυχώς διαπιστώνω ότι δε θα γίνει τίποτα».

Για το μεγάλο έλλειμμα:

«Επειδή ακούω πολλά, το έλλειμμα δημιουργήθηκε επειδή ήρθαν παίκτες. Όταν αγοράζεις μεγάλους ποδοσφαιριστές αυξάνονται και τα έξοδα. Λογικό είναι να συμβαίνει αυτό στις μεγάλες ομάδες. Έρχεται όμως και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Πώς νομίζεται ότι έφτασαν τις 30.000 τα διαρκείας;».

Για τις αποτυχημένες μεταγραφές:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα του βγουν οι μεταγραφές. Όλοι έφεραν παλτά στον Παναθηναϊκό, αλλά την τελευταία τριετία ήρθαν και καλοί παίκτες. Ήρθαν ο Σισέ, ο Λέτο, ο Ζιλμπέρτο, ο Κατσουράνης, ποδοσφαιριστές πρωτοκλασάτοι που βοήθησαν. Δεν είναι φυσιολογικό να μεγαλώσουν τα έξοδα; Πως θα γίνει καλύτερη μια ομάδα αν δεν πάρει μεγάλους παίκτες; Δηλαδή τι θέλουν; Να έρχονται στον Παναθηναϊκό τα παλτά που έρχονταν πριν από μερικά χρόνια; Εκεί όμως θα φτάσουν την ομάδα. Όταν σου λένε να κόψεις συμβόλαια, να μην πάρεις μεγάλους παίκτες και να πουληθούν αυτοί που έχεις, πού θα πάει η ομάδα; Και όταν μιλάμε για πωλήσεις, προφανώς αναφερόμαστε σε αυτούς που μπορούν να φέρουν λεφτά. Δεν ειπώθηκαν ονόματα στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, 3-4 παίκτες είναι αυτοί: ο Σισέ, ο Λέτο, ο Νίνης. Πρέπει όμως να λέμε τις αλήθειες στον κόσμο. Τι θα πει, έχουμε τα play off και δεν πρέπει να ειπωθούν ονόματα; Τα ονόματα ξέρουμε ποια είναι, αλλά φοβούνται να τα πουν μήπως τους δείρει ο κόσμος. Ακόμη και αν πουληθούν όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα φέρουν λεφτά. Δεν είναι εύκολες εποχές. Και πώς θα τους αντικαταστήσεις αυτούς τους παίκτες; Δεν είμαι σύμφωνος να διώξουμε παίκτες. Θα είναι έγκλημα».

Για το αν συζητήθηκαν ποδοσφαιρικά θέματα στα ΔΣ:

«Όχι, μιλούσαν μόνο για το παρελθόν και για τα λεφτά. Τι έγινε, ποιος φταίει, ποιος δε φταίει, ποιος θα βάλει και ποιος δε θα βάλει χρήματα. Και δεν κοιτάμε τι θα κάνουμε για το μέλλον της ομάδας. Και στο τέλος κοροϊδεύουν τον κόσμο αποφασίζοντας μια αύξηση 15 εκατομμυρίων ευρώ που, όπως φαίνεται, θα φτάσει μόλις τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Τι αύξηση είναι αυτή; Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Βαρδινογιάννης αφού έχει το 55% των μετοχών, λειτουργεί ως 30%. Λέει χαρίζω το 25% αλλά, αφού δεν το παίρνει κανείς, δεν πρέπει να λειτουργήσει ως κάτοχος του 55%; Διότι αν ο κ. Βαρδινογιάννης μπει στην αύξηση με το ποσοστό του, τα λεφτά θα φτάσουν κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορείς να έχεις το 55% των μετοχών, να λες ότι λειτουργείς ως 39% και όμως να έχεις στο συμβούλιο 14 δικούς σου αντί για 7. Ο κ. Βαρδινογιάννης λέει «χρεοκοπήσαμε, φτωχύναμε». Ας πουλήσει την ΠΑΕ. Εγώ ξέρω ότι αν δεν πάει καλά η επιχείρηση κάποιου είτε την πουλάει αφού δεν βλέπει φως, είτε την κρατάει μόνος του και προσπαθεί να την ανεβάσει. Ούτε το ένα κάνει, ούτε το άλλο και παίζει με τον Παναθηναϊκό. Ας βάλει τα λεφτά ο κ. Βαρδινογιάννης και ας αναλάβει την ομάδα. Θα του πει κανείς τίποτα; Εδώ όμως δε βάζει το ποσοστό του».

Για τις κατηγορίες Βαρδινογιάννη περί Βγενόπουλου και «επικοινωνιακής χούντας»:

«Δηλαδή, μισό λεπτό, ο Βγενόπουλος ήταν μόνος του στην ΠΑΕ; Δεν υπήρχαν άλλοι; Ο κ. Βαρδινογιάννης είναι ο βασικός μέτοχος στον Παναθηναϊκό. Με συγχωρείτε, αλλά τον Πατέρα πρόεδρο και τον Αντωνίου τεχνικό διευθυντή ποιος τους έβαλε; Εγώ ή ο Βγενόπουλος; Ο Βαρδινογιάννης τους έβαλε. Είπε, βέβαια, ότι έκανε λάθος με τον Αντωνίου. Και πάλι όμως, πώς θα τον έδιωχνε από τη στιγμή που πήρε το νταμπλ; Είναι υπεύθυνος και αυτός. Μη λέμε ότι για όλα φταίει ο Βγενόπουλος».

Για το αν ο Βγενόπουλος θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό:

«Αυτή είναι η γνώμη μου. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά θεωρώ ότι κάποια στιγμή – δεν ξέρω αν θα είναι σήμερα, αύριο, μεθαύριο – θα το κάνει. Πράγματι, είναι κρίσιμη η περίοδος άλλα φαίνεται ότι σε αυτή την ιστορία ο καθένας παίζει το παιχνίδι του. Και η αλήθεια είναι ότι αυτά που συμβαίνουν δεν είναι για το καλό του Παναθηναϊκού. Είναι εις βάρος του. Πρέπει όμως ο μεγαλομέτοχος να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση και να μην παίζει και αυτός. Ο ίδιος έχει τα ηνία».

Για το αν είναι αισιόδοξος:

«Βλέπω μαύρες μέρες και φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε παλιές κακές εποχές της τελευταίες εξαετίας – επταετίας. Εκτός και αν βρεθεί κάποιος και πάρει όλο το πακέτο. Υπάρχει άραγε κανείς Παναθηναϊκός; Όπως έγινε η κατάσταση, θεωρώ ότι ένας πρέπει να κάνει κουμάντο στην ομάδα. Ποιος θα είναι αυτός δεν ξέρω. Ίσως κάποιος απ’ έξω, ένας άραβας! Τι να πεις με όλα αυτά που συμβαίνουν; Να ξέρετε όμως κάτι: ο καθένας γράφει την ιστορία του με τις πράξεις, τις αποφάσεις και τις κινήσεις του. Εγώ τα γαλόνια μου τα πήρα μέσα στο γήπεδο και είμαι στο συμβούλιο για την αγάπη που έχω για τον Παναθηναϊκό. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Είπαμε να βοηθήσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι εγώ και ο Αντωνιάδης και μας είπαν ότι δε θα πάρουμε καμία απόφαση τώρα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Τι να πεις μετά;».

Για το πού κρίθηκε ο τίτλος:

«Το πρωτάθλημα χάθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν κέρδιζε εκείνο το παιχνίδι, που ουσιαστικά το κέρδισε αλλά δεν τον άφησαν, θα μείωνε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και θα ήταν τελείως διαφορετική η συνέχεια. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, όπως φάνηκε και στα δυο ντέρμπι. Γενικώς νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές και για αυτό επισημαίνω ότι η ομάδα δεν χρειάζεται μεγάλες προσθήκες. Σίγουρα θέλει έναν καλό χαφ, έναν στόπερ και ίσως έναν αριστερό μπακ. Επιμένω όμως, αυτά με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν οι βασικοί παίκτες. Και να το θυμηθείτε ότι και στα διαρκείας θα έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός, ιδίως αν φύγουν οι καλοί ποδοσφαιριστές».

Για το αν μπορεί να πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός του χρόνου:

«Βεβαίως, αν δεν φύγει ο κορμός και γίνουν δυο – τρεις προσθήκες, η ομάδα είναι καλή και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Νέος κίνδυνος για Grexit!
Νέος κίνδυνος για Grexit!
9 μεθυσμένες αλήθειες που μας έμαθε ο Μπουκόφσκι
9 μεθυσμένες αλήθειες που μας έμαθε ο Μπουκόφσκι
Πλατανιάς: Ελπίδες για Καπετάνο και Κουλούρη
Πλατανιάς: Ελπίδες για Καπετάνο και Κουλούρη
ΑΕΚ: Χάνεται το… όνειρο με Αραούχο!
ΑΕΚ: Χάνεται το… όνειρο με Αραούχο!
Ισπανία: Ένοπλος εισέβαλε σε εστιατόριο στη Βαρκελώνη
Ισπανία: Ένοπλος εισέβαλε σε εστιατόριο στη Βαρκελώνη
Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μαρινάκης
Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μαρινάκης
Αυτός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε τους δύο φοιτητές στην Κρήτη
Αυτός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε τους δύο φοιτητές στην Κρήτη
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης