Γιαννιώτας στο Onsports: «Είμαι καλό παιδί»

Γιαννιώτας στο Onsports: «Είμαι καλό παιδί»

Πανέτοιμος είναι ο Αστέρας Τρίπολης να μπει στη μάχη των πλέι οφ, με τον Γιάννη Γιαννιώτα να αποκαλύπτει στο Onsports το έξτρα κίνητρο της ομάδας να βγει ακόμα και Champions League.

Δεν είναι μόνο η ευρωπαϊκή αίγλη που γνώρισαν οι Αρκάδες από την συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League, αλλά και το κίνητρο της… ξεκούρασης, με το να αποφύγουν τις τελευταίες θέσης του μίνι πρωταθλήματος. Ο νεαρός μέσος δήλωσε στο Onsports απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να παίξει στον Αστέρα, απαντά σε όσους έχουν να του προσάψουν κάτι για το χαρακτήρα του, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση στην παλιά του ομάδα, τον Άρη.

Είναι έτοιμος ο Αστέρας Τρίπολης για τα πλέι οφ;

«Είμαστε έτοιμοι. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εχουμε παλέψει όλη τη χρονιά για να μπούμε στα πλέι οφ και είναι κρίμα τώρα που φτάσαμε να τα μην πάμε καλά. Θέλουμε να πετύχουμε και είμαστε αποφασισμένοι».

Η αρχή γίνεται με το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και να πάμε με άλλη ψυχολογία στην Τούμπα. Ωστόσο το παιχνίδι δεν είναι εύκολο, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πάντα κρύβει δυσκολίες. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, όπως ήμασταν όλη τη χρονιά, να παίξουμε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Στόχος στα πλέι οφ ποιος είναι για τον Αστέρα;

«Αρχικά θέλουμε να αποφύγουμε το κακό ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξεκουραστούμε καθόλου. Και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς, που σε λίγο θα κλείσουμε χρόνο μέσα στο γήπεδο. Η επιπλέον ξεκούραση είναι ο στόχος μας κι αυτό σημαίνει ότι θα διεκδικήσουμε ακόμα και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League».

Πλέον γνωρίζετε εσείς οι παίκτες τι εστί Ευρώπη και όμιλοι μεγάλοι διοργάνωσης. Οπότε θέλετε να επιστρέψετε…

«Ζήσαμε απίστευτες στιγμές φέτος στους ομίλους του Europa League. Ήταν συγκλονιστικές εμπειρίες για όλους μας, παίκτες και κόσμος, και θέλουμε να τις ζήσουμε και πάλι. Και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

Πάντως η κούραση αποτελεί μεγάλο εχθρό του Αστέρα…

«Σε αυτό το χρονικό σημείο, όλες οι ομάδες έχουν μια κούραση. Εμείς όλη τη σεζόν προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε μέσα στο γήπεδο. Το καλό για τον Αστέρα είναι ότι έχει βάθος στον πάγκο. Εχει λύσεις για κάθε θέση και πολύ καλούς παίκτες. Εγώ έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, γιατί έχουν μεγάλη ποιότητα. Και όταν βλέπεις τέτοιους ανθρώπους γύρω σου, εμπνέεσαι και προσπαθείς περισσότερο. Νιώθω τυχερός που έχω βρεθεί σε αυτή την ομάδα».

Παρά την αγωνιστική κοιλιά που έκανε ο Αστέρας, κατάφερε να πετύχει τον στόχο της πεντάδας και να κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και γκολ. Πως τα καταφέρατε;

«Η αγωνιστική κοιλιά ήταν αναμενόμενη, καθώς ξεκινήσαμε να παίζουμε από τα μέσα Ιουλίου. Η κούραση, ψυχολογική και σωματική, ήταν μεγάλη. Αλλά θεωρώ πως η κάμψη ήρθε στο κατάλληλο σημείο και μας… ξύπνησε ενόψει της συνέχειας. Κάναμε κάποια άσχημα παιχνίδια, αλλά αντιληφθήκαμε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε και να συνέλθουμε, για να μη μείνουμε εκτός στόχων».

Αναλογιζόμενος το περασμένο καλοκαίρι, θεωρείς ότι ήταν σωστή η επιλογή σου να παίξεις στον Αστέρα;

«Αποδείχτηκε η ιδανική επιλογή για μένα. Οι άνθρωποι του Αστέρα με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε πολλά παιχνίδια και πιστεύω ότι τους δικαίωσα. Προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ στην επίτευξη των στόχων της ομάδας και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα ήταν η κλήση μου στην Εθνική ομάδα».

Πολλοί λένε ότι είσαι περίεργο παιδί. Τι τους απαντάς;

«Αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες. Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι έχω καλό χαρακτήρα και δεν μου αρέσει να δημιουργώ προβλήματα. Αυτό εξάλλου το λένε και οι συμπαίκτες μου σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί».

Τέλος, θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για την πρώην ομάδα του τον Άρη;

«Θέλω να πω πως αυτή είναι η χειρότερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Δεν ήταν πέρυσι όταν έπεσε στη Γ’ Εθνική, καθώς έπρεπε με κάποιον τρόπο να αντιμετωπίσει τα πολλά χρέη του. Όμως το γεγονός ότι δεν κατάφερε να επιστρέψει άμεσα στη Football League, συνιστά παταγώδη αποτυχία όσων ανέλαβαν να διοικήσουν τον Άρη. Είναι ασέβεια προς τον υπέροχο κόσμο της ομάδας, που τον πλήγωσαν».



Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved