Μανούσος: «Πιο επιθετική με Βλάχο η Καλλονή»

Μανούσος: «Πιο επιθετική με Βλάχο η Καλλονή»

Θετικά αντιμετωπίζει την αλλαγή προπονητή στην ομάδα της Λέσβου ο αρχηγός του συλλόγου της Μυτιλήνης

Η άφιξη του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της Καλλονής έκανε την ομάδα να παίζει πιο επιθετικά, σύμφωνα με τον Γιώργο Μανούσο. Ο αρχηγός της ομάδας της Λέσβου με συνέντευξή του στο «KALLONI MATCHDAY» του αγώνα με τον Πανιώνιο αναφέρθηκε στην αγωνιστική κάμψη της ομάδας, στον πατέρα του, στο ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και στους φίλους της Καλλονής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Γιώργο, η ομάδα ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, κάνοντας καλές εμφανίσεις και πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες, ωστόσο έκανε μια «κοιλιά» για ένα μεγάλο διάστημα. Ποια ήταν η αιτία αυτής της αγωνιστικής καμπής; «Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Σε μας έγινε στη μέση του πρωταθλήματος για αρκετό καιρό παρόλο που ξεκινήσαμε δυνατά απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Η ομάδα μας έδειξε κουρασμένη κάτι που έφερε αυτή την καμπή. Δεν είχαμε και ψυχολογία σε αρκετά παιχνίδια για να έρθει το τρίποντο. Ωστόσο θεωρώ πως είμαστε ακόμη νεοφώτιστη ομάδα η οποία με την πάροδο του χρόνου θα ανεβαίνει σκαλί σκαλί και θα μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει μεράκι, ένας πρόεδρος με όραμα και με συνεργάτες-γνώστες του ποδοσφαίρου. Θέλω να πιστεύω και είμαι βέβαιος πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που σου έρχεται στο μυαλό από το φετινό πρωτάθλημα; «Η μεγάλη και ιστορική νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό όχι μόνο για την Καλλονή αλλά και για το Λεσβιακό ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Επίσης το να δυσκολεύεις τέτοιες ομάδες εντός ή εκτός έδρας είναι σημαντικό. Εύχομαι να έρθουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες στο μέλλον».

Μετά τη νίκη με τον ΠΑΣ κάνατε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της ομάδας, τι βλέπεις από εδώ και πέρα; «Με την άφιξη του νέου προπονητή είναι εμφανές ότι η Καλλονή παίζει περισσότερο επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που είναι καλό τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Αυτή η νίκη έδωσε πόντους ψυχολογίας και απέσυρε ποσοστό άγχους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η παραμονή είναι πολύ κοντά».

Να πάμε λίγο σε σένα, είσαι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Μανούσου. Ποια από τις συμβουλές του κουβαλάς μέσα σου για την ποδοσφαιρική σου πορεία; «Η ποδοσφαιρική επαφή με τον πατέρα μου με αγχώνει ακόμα. Κουβαλάω ένα μεγάλο όνομα του λεσβιακού ποδοσφαίρου και φυσικά σκοπός μου είναι να τον βγάζω κάθε φορά ασπροπρόσωπο. Όταν ήμουν στα ξεκινήματά μου δουλεύαμε αρκετά στοιχεία μαζί. Μου έλεγε για τις θυσίες που πρέπει να κάνω αν θέλω να σταθώ επάξια στα γήπεδα, κάτι που έκανα και κάνω. Πολλές συμβουλές του έχω πάντα κατά νου. Μακάρι να καταφέρνω να κάνω πράξη έστω τις μισές. Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να μοιάσω σε εκείνον και να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο».

Οικογένεια και ποδόσφαιρο. Ποιο είναι για σένα το σημείο ισορροπίας; «Καταρχάς για μένα το ποδόσφαιρο είναι οικογένεια. Φυσικά προτεραιότητα έχουν η γυναίκα μου και το παιδί μου. Αν είναι εκείνοι καλά είμαι κι εγώ καλά κι αυτό είναι το σημείο της δικής μου ισορροπίας. Η γυναίκα μου στερείται πράγματα λόγω της δουλειάς μου και θα ήθελα να την ευχαριστήσω δημόσια για την υπομονή της. Εύχομαι να φανώ άξιος και να ανταποδώσω στους αγαπημένους μου όσα μου δίνουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Γιώργο, βρίσκεσαι στην ομάδα μας τέσσερα χρόνια τώρα πώς βλέπεις την εξέλιξη της τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά; «Η Καλλονή ανεβαίνει συνεχώς. Από τότε που ήρθα στην ομάδα παρατηρώ αυτήν την άνοδο με σταθερά βήματα. Γίνεται μεν σταδιακά και σε αυτό συμβάλλει και η ολοένα μεγαλύτερη εμπειρία των ανθρώπων της ειδικά τώρα σε επίπεδο Superleague. Πρόσφατα η Καλλονή απέκτησε και το δικό της προπονητικό κέντρο και αυτό οφείλεται στην αγάπη του προέδρου μας γι’ αυτή την ομάδα. Πραγματικά, σαν αρχηγός της Καλλονής και εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει δημιουργήσει σε αυτήν την ομάδα φτάνοντάς τη σταδιακά σε ένα σημείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες της κατηγορίας της».

Τη δική σου προσωπική εξέλιξη, την αγωνιστική σου απόδοση, πώς την βλέπεις; «Νομίζω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Περιμένω επιπλέον πράγματα από τον εαυτό μου. Αναγνωρίζω ότι η απόδοση μου το τελευταίο διάστημα δεν είναι αυτή που μπορώ να πετύχω».

Ποια είναι τα τρία σημεία που θα έλεγες πως σε αυτή την τετραετία σημάδεψαν περισσότερο την πορεία της Καλλονής; «Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου δίκαια πετύχαμε την άνοδο μας απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα. Επίσης το ότι βγήκαμε στη Superleague χωρίς έδρα και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Για μένα γράψαμε ιστορία με αυτό το κατόρθωμα. Χωρίς φιλάθλους παρά μόνο με τους λιγοστούς ανθρώπους που μας στήριζαν και τους οποίους χαρακτηρίζω ήρωες, παίζοντας σε "κρύα" γήπεδα εμείς καταφέραμε το ακατόρθωτο. Το τρίτο σημείο έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο και είναι η επιστροφή στην έδρα μας».

Είσαι από τη Λέσβο, μεγάλωσες εδώ, ζεις εδώ, πέρα από το γεγονός πως είσαι κομμάτι αυτής της ομάδας πώς αντιλαμβάνεσαι τη συμμετοχή της ομάδας του τόπου σου στη Σουπερλιγκ; «Ως Λέσβιος ήθελα πάντα μία ομάδα του τόπου μου να φιγουράρει στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι θεωρώ ότι θα προκύψουν νέες γενιές ποδοσφαιριστών μέσω της Καλλονής η οποία επηρεάζει θετικά τα νέα παιδιά στο να κυνηγήσουν το όνειρό τους».

Ως αρχηγός της ομάδας και Λέσβιος ποιο είναι το μήνυμα σου στον φίλαθλο κόσμο της Καλλονής; «Τους ευχαριστούμε θερμά για της υποστήριξη τους και φυσικά υποσχόμαστε καλύτερα αποτελέσματα με πολλά γκολ, καλό ποδόσφαιρο και θέαμα».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved