Ανασκόπηση 2014 - ΠΑΟΚ: Τελικός, «επιστροφή» και το… κυνήγι του ονείρου (photos)

Ανασκόπηση 2014 - ΠΑΟΚ: Τελικός, «επιστροφή» και το… κυνήγι του ονείρου (photos)

Το 2014 ήταν μια «γεμάτη» χρονιά για τον «Δικέφαλο» που έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση ενός τίτλου, ένωσε ξανά τον… δρόμο του με τον Άγγελο Αναστασιάδη και όντας πρωτοπόρος στη βαθμολογία βλέπει το πρωτάθλημα κάθε αγωνιστική όλο και πιο κοντά

Αν ανατρέξει κάποιος πίσω στο… ημερολόγιο του 2014 για τον ΠΑΟΚ μπορεί εύκολα να βρει στιγμές που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών του αλλά και (περισσότερες) που έδωσαν το έναυσμα για πανηγυρισμούς και αισιοδοξία.

Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή λοιπόν για τους Θεσσαλονικείς ήταν η λύση της συνεργασίας με τον Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός αν και έφτασε στη συμπρωτεύουσα με τις προσδοκίες των ιθυνόντων αλλά και των οπαδών στο υψηλότερο σημείο, δεν κατάφερε να «δέσει» με την ομάδα. Το… προβληματικό αγωνιστικά πρόσωπό του «Δικεφάλου» έκανε συχνά την εμφάνισή του και στις αρχές Μαρτίου η διοίκηση αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα αν χώριζαν οι δρόμοι με τον έμπειρο προπονητή. Έτσι, αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Μαρτίου η ΠΑΕ ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με αφορμή την ισοπαλία με τον Εργοτέλη για τη Super League δίνοντας το… χρίσμα στον Γιώργο Γεωργιάδη με τον οποίο η ομάδα πορεύτηκε ως το τέλος της σεζόν.

Ο επόμενος… σταθμός για τον ΠΑΟΚ είναι χωρίς αμφιβολία ο διπλός ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις αρχές Απριλίου. Το πρώτο ματς διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-1, σκορ που άφηνε «ανοικτούς λογαριασμούς» για την ρεβάνς της Τούμπας. Έτσι, σε ένα ματς γεμάτο ένταση και ευτράπελα (όπως τα ψάρια που βρέθηκαν στον πάγκο των Πειραιωτών πριν την σέντρα) ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη με 1-0 που του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Συνεπώς, έτσι πηγαίνουμε και στο επόμενο μεγάλο γεγονός της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, που είναι φυσικά ο τελικός του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 26 Απριλίου. Οι Θεσσαλονικείς έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες οπαδούς, το ταξίδι των οποίων σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Μέσων μια ημέρα πριν το ματς, δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 4-1 από τους «πράσινους» έχοντας φτάσει μια… ανάσα από την κατάκτηση ενός τίτλου.

Αφήνοντας για λίγο κατά μέρος το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της σεζόν, η επόμενη ημερομηνία «σταθμός» του 2014 για τον ΠΑΟΚ είναι η 11η Ιουνίου. Οι διοικούντες τον «Δικέφαλο» ρίχνουν τίτλους τέλος στην αναζήτηση προπονητή και δίνουν τα χέρια με έναν παλιό γνώριμο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης λοιπόν αναλαμβάνει για τέταρτη φορά στην προπονητική του καριέρα την τεχνική ηγεσία των Θεσσαλονικέων με πρωταρχικό στόχο να φτιάξει μια ομάδα που να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα (κάτι που αργότερα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν, επιβεβαιώθηκε).
Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, η αυλαία της σεζόν ανοίγει για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και τα πλέι οφ του Europa League, όπου προκρίνεται επί της Ζίμπρου (ήττα εκτός 1-0, νίκη εντός 4-0) στους ομίλους όπου αντιμετωπίζει τις Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ. Παρά την αξιοπρεπέστατη παρουσία του όμως, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «32» καθώς ηττήθηκε δυο φορές από τους Γάλλους και τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Τέλος, το γεγονός με το οποίο έκλεισε η χρονιά ουσιαστικά και μένει στη μνήμη των φίλων της ομάδας είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στις 3 Δεκεμβρίου λοιπόν για την εξ αναβολής 6η αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους Πειραιώτες και καταφέρνουν να φύγουν νικητές με 2-1 από το φαληρικό γήπεδο, αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυξάνει την αισιοδοξία τους για την πορεία της ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν όπου ο στόχος είναι φυσικά να κόψουν πρώτοι το νήμα και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0: Γκολ και ξύλο και... τελικός για «Δικέφαλο»

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το χρονικό της διακοπής

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Η… φωτιά της Τούμπας!

ΠΑΟΚ: Έκαναν... Τούμπα την εθνική οδό (video)

ΠΑΟΚ: Γέμισαν πούλμαν οι Αφίδνες, ώρα για ΟΑΚΑ (photos)



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved