Κάτι ξέρουν οι παλιοί...

Κάτι ξέρουν οι παλιοί...

Νίκος Αργυρούλης και Τάκης Παραφέστας δίνουν τα αίτια του υποβιβασμού, αλλά και τις συμβουλές τους, ως παλιοί, μιλώντας στο Onsports.

Μπορείς να σιωπήσεις, όταν βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα, αυτήν που την έφτασες ψηλά να κατρακυλά; Όταν παρατηρείς πως οι «συνεχιστές» σου δεν πράττουν τα δέοντα, δεν είναι λογικό να αγανακτείς; Έτσι και οι δυο μεγάλες δόξες της Λάρισας ο Νίκος Αργυρούλης και ο Τάκης Παραφέστας, μέσω της συνέντευξής τους στο Onsports, φανερά πικραμένοι έδωσαν μια εικόνα των αιτιών που οδήγησαν στον υποβιβασμό την ΑΕΛ, αλλά και συμβούλευσαν τον Κώστα Πηλαδάκη για το τι πρέπει να πράξει από εδώ και στο εξής.

Νίκος Αργυρούλης: «Αναδιάρθρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, τώρα!»

«Στον υποβιβασμό μια ομάδα μπορεί να φτάσει εξαιτίας πολλών «στραβών» γεγονότων. Το ότι γινόταν κακή επένδυση στο έμψυχο υλικό της ομάδας, αλλά και στην οργάνωσή της, το φωνάζαμε εδώ και καιρό, αλλά το θέμα είναι ποιος μας άκουγε! Ο Κώστας (Πηλαδάκης) πληρώνει τα λάθη του, αυτά που τα υποδεικνύαμε εμείς οι παλιοί μήνες τώρα και όλοι μας παρουσίαζαν ως υπερβολικούς», σχολιάζει ο Νίκος Αργυρούλης στην επικοινωνία που είχε το onsports μαζί του.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, αλλά και του Ολυμπιακού, αν και ιδιαίτερα σκεπτικός με το μέλλον της Λάρισας, βλέπει «φως στο τούνελ», καθώς πιστεύει πως λύσεις μπορούν να βρεθούν και η ΑΕΛ να ζήσει ξανά τις παλιές τις δόξες.

«Έγινε ό,τι έγινε πια, αλλά τώρα τι κάνουμε; Θα πρέπει ο Κώστας Πηλαδάκης άμεσα να κάνει το απαραίτητο ξεκαθάρισμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όσοι μιλάνε ελληνικά να μείνουν, όσοι είναι ξένοι να φύγουν! Ο πρόεδρος θα πρέπει να αναζητήσει παίκτες Έλληνες, αλλά και 2-3 ακόμα που να έχουν μεγάλη ικανότητα, αλλά και θέληση για διάκριση.

Θα πρέπει να κοιτάξει ο Κώστας Πηλαδάκης το ζήτημα των φυτωρίων, οι μικρότεροι παίκτες σε ηλικία έχουν παραμεληθεί. Οι μοναδικοί που φέτος έδειχναν να αξίζουν το κάτι παραπάνω και να έχουν λόγο να μείνουν κι άλλο στο ρόστερ των «βυσσινί» είναι ο Ρομέου με τον Αμπουμπακάρι. Ακόμα και ο Νταμπίζας είναι χρήσιμος στην ομάδα, όσο και αν γκρινιάζουν μερικοί», υποστηρίζει ο Νίκος Αργυρούλης, ενώ προσθέτει σίγουρος για την απειθαρχία που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας πως:

«Ο Έλληνας παίκτης είναι τίμιος, πιο συγκαταβατικός. Δεν πρόκειται να σηκωθεί να φύγει και να τον ψάχνουν όπως έκανε ο Τσιμπάμπα, ή πριν το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ που κυνηγούσαν να φέρουν πίσω στο ξενοδοχείο τον Τούρκο. Πώς να αντιδράσει τότε ο Νταμπίζας, ο Βενετίδης, ο Ταυλαρίδης και ο Κατσιαρός όταν βλέπουν πως δεν υπάρχει αντίκτυπο-τιμωρία στα λάθη των άλλων; Όταν δεν βρίσκεται κανείς να τιμωρήσει κανέναν; Για αυτό το λόγο έγιναν όλοι «πέρα βρέχει..»! Πώς να χωνέψει ο Βενετίδης ότι ο Τσιμπάμπα έφυγε διακοπές και γύρισε χωρίς να διωχθεί από τον σύλλογο;».

Ο Νίκος Αργυρούλης, μάλιστα, συμβούλευσε τον Κώστα Πηλαδάκη, υποδεικνύοντας τι πρέπει να κάνει στην συνέχεια, άλλωστε ένα συμφέρον έχουν και αυτό είναι κοινό. Να δουν την ΑΕΛ ξανά στην κορυφή!

«Η ευχή μου ως παλιού ποδοσφαιριστή της Λάρισας, με την μεγάλη εμπειρία του ποδοσφαιριστή αλλά και του προπονητή, είναι να μπορέσει να διορθώσει άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα και μετά ακολουθούν όλα τα άλλα. Το ποιόν θα φέρει στον πάγκο ως προπονητή είναι δικό του καθαρά θέμα, όμως και διευθυντή να φέρει και όποιον άλλο ειδικό, θα του που προς πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το υλικό του.

Δεν χρειάζεται να δώσει πολλά χρήμα, και με λίγα μπορεί, όμως έτσι θα φέρει και τον κόσμο πιο κοντά. Πάντα ήταν δίπλα του, τον στήριζε. Έκανε μια επένδυση, το γήπεδο, δίνει την ζωή του και για αυτό θα πρέπει να παλέψει με τα όσα προβλήματα που έχει. Θα τα καταφέρει είμαι σίγουρος, αλλά πρώτα πρέπει να διώξει όσους άψυχους και άπιστους υπάρχουν στην ομάδα.

Οι παίκτες πια δεν παίζουν με πίστη, λειτουργούν επιφανειακά, έχουν συμβιβαστεί, έχουν νευριάσει όταν βλέπουν πως δεν υπάρχει κάποιος από πάνω που να τους μαζεύει τα λουριά όταν παρεκτρέπονται» δηλώνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λάρισας, ο οποίος ζει ξανά με το όνειρο η ΑΕΛ να στεφθεί ξανά Πρωταθλήτρια Ελλάδος όσο και αν δύσκολο μπορεί να φαντάζει αυτή την στιγμή.

Τάκης Παραφέστας: «Η φανέλα της ΑΕΛ είναι βαριά και οι τωρινοί παίκτες την φορούν ελαφρά τη καρδία»

Και ως πρώην ποδοσφαιριστής της Λάρισας, αλλά και ως πρόεδρος των παλαιμάχων παικτών των «βυσσινί», ο Τάκης Παραφέστας έχει κάθε λόγο να υποδεικνύει τα αίτια, αλλά και να βρίσκει θύτες στο «φόνο» της ΑΕΛ.

«Αρχικά τίποτα δεν προμήνυε τη μετέπειτα πορεία της ομάδας στη Super League. Τα ονόματα που ήρθαν το καλοκαίρι δημιούργησαν ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων, αλλά και προσδοκίες πολλές. Αλλά όταν δεν είσαι μέσα στα πράγματα λίγα μπορεί να διακρίνεις... Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν μέτρια την πορεία τους, το άλλοθί τους ήταν η ανομοιογένεια. Τον Οκτώβριο με Νοέμβριο έφεραν κάποια καλά αποτελέσματα αλλά μέχρι εκεί, δημιουργήθηκαν μόνο ψευδαισθήσεις. Τα μεγάλα ονόματα δεν προσπάθησαν να δέσουν, εκεί την πάτησε και η διοίκηση που περίμενε αυτοί να προσαρμοστούν, όμως όλο αυτό οδήγησε στη χαμηλή βαθμολογική θέση.

Η αλλαγή προπονητή, αλλά και το ότι η ομάδα έπαιζε «ακέφαλη» σε κάποια παιχνίδια οδήγησε τα πράγματα εδώ που είναι τώρα. Φάνηκε από εκείνο το σημείο το τι θα ακολουθούσε», σχολιάζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ στο Onsports, αναφορικά με το τι προκάλεσε την πτώση της ομάδας από την κατηγορία, ενώ προσθέτει μερικά ακόμα αίτια:

«Σίγουρα δεν υπήρξε ομοιογένεια, δεν υπήρξε χημεία. Η διοίκηση θα έπρεπε να είχε κρατήσει το βασικό κορμό και σε αυτόν να προσθέσει 2-3 καινούριους παίκτες που να ταιριάζουν. Στην τωρινή κατάσταση οδήγησαν την ΑΕΛ και ο εγωισμός κάποιων ποδοσφαιριστών, που έβαλαν πάνω από όλων το Εγώ από την ομάδα. Όταν ανήκεις κάπου δεν κοιτάς μόνο την προσωπική σου προβολή. Το πιο εύκολο όμως είναι να αποδώσεις ευθύνες, όμως αυτές κυρίως βαραίνουν τους πρωταγωνιστές. Τώρα όμως δεν χρειάζονται τα λόγια».

«Η χρονιά ξεκίνησε με όνειρα... απατηλά! Η προσοχή έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, όταν δεν είσαι εκεί, δεν είσαι συγκεντρωμένος σε έναν στόχο δεν μπορείς να παίξεις, να κερδίσεις. Η σκέψη έλλειπε από την ομάδα. Η προσγείωση πια θα είναι ανώμαλη, ας δούνε πρώτα οι υπεύθυνοι τι πρέπει να κάνουν», τονίζει ο Τάκης Παραφέστας που βρήκε τι χρειάζεται πια ο σύλλογος:

«Δουλειά, πειθαρχία και σεβασμός! Έτσι μόνο θα τιμήσουμε τον κόσμο που μας τιμά! Η φανέλα της ΑΕΛ είναι βαριά και οι τωρινοί παίκτες την φορούν ελαφρά τη καρδία. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν έρχονται για τουρισμό, αλλά για να δώσουν τον εαυτό τους, την ψυχή τους. Όταν αγωνίζεσαι πρέπει να παλεύεις να μείνεις στην ιστορία. Η ΑΕΛ χρειάζεται άτομα υπεύθυνα, που η ζωή τους εκτός και εντός γηπέδων θα είναι ανάλογη με την μεγάλη ιστορία της ομάδας».

Λάρισα: Αναστασία Ψύρρα

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης