«Και Καλλονή και Αιολικός στον Ταρλά»

«Και Καλλονή και Αιολικός στον Ταρλά»

Θέση στη νέα διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τη χρήση του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης πήρε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λέσβου, τονίζοντας πως και η Καλλονή και ο Αιολικός έχουν δικαίωμα χρήσης του γηπέδου.

Ο Κώστας Αστυρακάκης εξέδωσε ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας το πλαίσιο για τη χρήση του γηπέδου του Ταρλά. Το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης θα χρησιμοποιείται και από τις δύο ομάδες και τα σωματεία του στίβου, με προτεραιότητα, σε περίπτωση που συμπίπτουν οι αγώνες τους, στην Καλλονή που αγωνίζεται στη Super League. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα το περίφημο παραχωρητήριο χρήσης του σταδίου από τις δύο ομάδες.

«Προκειμένου να απαντηθούν κατευθυνόμενα, κακόβουλα και εν µέρει συκοφαντικά σχόλια, η νέα δηµοτική αρχή θέλει να επαναλάβει τις θέσεις της πάνω στη χρήση του Δηµοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Θέσεις οι οποίες ήταν και παραµένουν πάγιες και ξεκάθαρες.

Το Δηµοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ανήκει σε όλο το λεσβιακό λαό και πρέπει να είναι ανοιχτό για να στεγάσει τις αθλητικές δραστηριότητες τόσο των δυο ποδοσφαιρικών σωματείων που εκπροσωπούν τη Λέσβο στις εθνικές κατηγορίες όσο και των σωματείων του στίβου.

Συγκεκριμένα, το Δηµοτικό Στάδιο Μυτιλήνης έχει παραχωρηθεί µε την αρ. 141/2014 απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισµού Δήµου Λέσβου ως έδρα στην ΠΑΕ Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής (ΑΕΛΚ) και στον ΑΕΠΣ “ΑΙΟΛΙΚΟΣ” για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Τόσο στην παραπάνω απόφαση όσο και σε επιστολή που απεστάλη στη διοργανώτρια αρχή της Super League και κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής αναφέρονται ρητά τα εξής: «Εάν µετά τις κληρώσεις των πρωταθληµάτων υπάρχει σύμπτωση επίσηµων αγώνων των δύο οµάδων -πρωταθλήµατος και κυπέλλου- προτεραιότητα έχει πάντα η οµάδα που αγωνίζεται στη Super League, δηλαδή η ΑΕΛΚ. Στην περίπτωση αυτή, ο Αιολικός θα χρησιµοποιεί τη δεύτερη δηλωµένη έδρα του. Επίσης, το ταρτάν του γηπέδου θα χρησιμοποιείται καθημερινά από τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον στίβο.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ΠΑΕ ΑΕΛΚ και σε απάντηση κακόβουλων, κατευθυνόμενων και συκοφαντικών σχολίων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδηµάρχου Παιδείας, Πολιτισµού και Αθλητισµού του Δήµου Λέσβου κ. Κώστα Αστυρακάκη, του νεοκλεγμένου δηµάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού και µελών της επιτροπής σταδίου, προτάθηκε από τον νεοκλεγμένο δήµαρχο στη διοίκησή της η δωρεάν χρήση (χρησιδάνειο) κατάλληλης δηµοτικής έκτασης προκειµένου να κατασκευάσει τις δικές της αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η νεοκλεγμένη δηµοτική αρχή είναι υπέρ της ορθολογικής χρήσης του γηπέδου µέσα σε ένα πλαίσιο αµοιβαίας συνεννόησης και συνεργασίας, αλλά και στην τήρηση των συµφωνηµένων αποφάσεων για την ανάδειξη του λεσβιακού αθλητισµού εν συνόλω».

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λέσβου προχώρησε και στη δημοσιοποίηση του κειμένου που αποτελεί ουσιαστικά το παραχωρητήριο που έχει δοθεί για τη χρήση του σταδίου σε ΑΕΛΚ και Αιολικό.

Αναλυτικά:

«Με το παρόν σάς γνωρίζουμε ότι η παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου στις ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής και ΑΕΠΣ Αιολικός, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 97/31-5-2012 και [...] /25-7-2014 αποφάσεις του Δ.Σ. του ως άνω ΝΠΔΔ, έχει γίνει υπό τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις:

1. Το ΝΠΔΔ έχει στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του και τη διαχείριση και εκμετάλλευση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, το οποίο ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Λέσβου. Με την παρούσα, το ΝΠΔΔ παραχωρεί στην “ΠΑΕ ΑΕΛΚ” τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, προκειμένου να διεξάγει σε αυτό ποδοσφαιρικούς αγώνες του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών Α΄ Εθνικής Κατηγορίας “Superleague”, καθώς και του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ανδρών που διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο εξής χάριν συντομίας ΕΠΟ, χρησιμοποιώντας αυτό ως έδρα του για την ποδοσφαιρική σεζόν 2014-2015.

Παράλληλα, παραχωρεί στην ΑΕΠΣ Αιολικό, του οποίου το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης αποτελεί παραδοσιακά εδώ και σαράντα χρόνια τη φυσική του έδρα, τη χρήση του σταδίου, προκειμένου να διεξάγει σε αυτό ποδοσφαιρικούς αγώνες του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Σημειώνεται δε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχε ρητώς εκφράσει τη συναίνεσή της ενώπιον του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, κατά την συνεδρίαση της 31-5-2012, νομίμως εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Κων/νο Παπαδόπουλο, προκειμένου να αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και η ΑΕΠΣ Αιολικός, αναγνωρίζοντας ότι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης αποτελεί κτήμα ολόκληρου του λεσβιακού λαού και αθλητισμού.

2. Τόσο η “ΠΑΕ ΑΕΛΚ” όσο και ο “Αιολικός” έχουν ελέγξει το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και το έχουν βρει κατάλληλο για τη χρήση που το προορίζουν. Το ΝΠΔΔ και ο Δήμος Λέσβου ουδεμία ευθύνη φέρουν έναντι των αφετέρου συμβαλλομένων, σε περίπτωση που το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης κριθεί ακατάλληλο από τις διοργανώτριες αρχές (Superleague, ΕΠΟ) για τη διεξαγωγή κάποιου, κάποιων ή ακόμη και του συνόλου των προγραμματισμένων ποδοσφαιρικών αγώνων της σεζόν 2014-2015.

Ρητώς συμφωνείται ότι η επιμέλεια και η συντήρηση του χλοοτάπητα βαραίνει τις διοργανώτριες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αρχές (Superleague και ΕΠΟ) και τυχόν δαπάνες και εργασίες για συντήρηση και αποκατάστασή του δεν βαραίνουν επουδενί το ΝΠΔΔ και τον Δήμο Λέσβου […]».

ΠΗΓΗ: emprosnet.gr



Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
Ολυμπιακός: Ο Μασεράνο κάλεσε τον Έσε στην εθνική Αργεντινής Κ23
Ολυμπιακός: Ο Μασεράνο κάλεσε τον Έσε στην εθνική Αργεντινής Κ23
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved