Παναθηναϊκός: Ανοιχτά μέτωπα!

Παναθηναϊκός: Ανοιχτά μέτωπα!

Αρκετά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να κλείσει ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, σε πρώτο πλάνο έχουν περάσει πλέον οι αναμετρήσεις με τη Μίντιλαντ που θα κρίνουν την ευρωπαϊκή συνέχεια του «τριφυλλιού».

Τα μεταγραφικά είναι συνήθως αυτά που απασχολούν και… καίνε τον κόσμο, με τον Παναθηναϊκό να μην αποτελεί εξαίρεση. Οι «πράσινοι» έχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα αυτή τη στιγμή και καλούνται σταδιακά να τα κλείσουν, αφού πλέον η σεζόν έχει αρχίσει, διαμορφώνοντας οριστικά το ρόστερ τους.

Μπορεί να έχει πέσει αρκετό βάρος, από πλευράς του τεχνικού τιμ και κατ’ επέκταση των παικτών, στα ματς με τη Μίντιλαντ την οποία ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκλείσει για να συνεχίσει στην Ευρώπη, όμως, δεν παύουν να δουλεύουν και τις υπόλοιπες υποθέσεις οι αρμόδιοι, έτσι ώστε να μην μείνει πίσω ο σχεδιασμός και η ομάδα να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» τρέχουν τις υποθέσεις που τους απασχολούν κι αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών έχουν γραφτεί, με κάποια από αυτά να συγκεντρώνουν πιθανότητες και κάποια άλλα όχι και τόσο πολλές.

«Μάχη» για τον Αμπέντ, ερωτηματικά για Νίνη

Οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές, αφορούν τις θέσεις του εσωτερικού χαφ και του εξτρέμ που αναζητά ο Παναθηναϊκός εδώ κι αρκετό καιρό. Για την πρώτη περίπτωση, η προτεραιότητα και κύριος στόχος των «πράσινων» είναι ο Μεντί Αμπέντ. Το θέμα του Αλγερινού ναι μεν έχει «τραβήξει», όμως, στο «τριφύλλι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν και υπομονή αλλά κι υπέρβαση για τον άσο της Νιούκαστλ. Κι αυτό γιατί έκανε πέρσι εξαιρετική σεζόν, είναι ποδοσφαιριστής που «κουμπώνει» απόλυτα στο πλάνο του Αναστασίου και δεν θα χρειαστεί κανέναν χρόνο προσαρμογής. Για αυτό άλλωστε και τα όσα αναφέρουν οι Άγγλοι για πρόταση αγοράς του, ύψους 300.000 λιρών, είναι αληθή και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές.

Από εκεί και πέρα, για τη συγκεκριμένη θέση «ακούγονται» και γράφονται αρκετά ονόματα ακόμα. Ένα από αυτά είναι του Σωτήρη Νίνη. Το αν ο διεθνής άσος θα απασχολήσει έμπρακτα τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Τόσο γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν η Πάρμα τον παραχωρεί ως ελεύθερο, όσο και γιατί ο Αναστασίου κι οι συνεργάτες του πρέπει να αποφασίσουν για το αν «κολλάει» στο πλάνο τους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει εγκαταλείψει και την περίπτωση του Αλεχάντρο Αλφάρο της Μαγιόρκα. Μπορεί να φάνηκε πως μαζί με την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ «χάθηκε» και ο Ισπανός, ωστόσο, το θέμα φαίνεται να παραμένει ανοικτό.

Οι… κρυφές επαφές και τα σενάρια

Τη Δευτέρα (11/08), κυκλοφόρησε και σενάριο που θέλει τους «πράσινους» να ασχολούνται με τον Κριστιάν Γκόμεζ Γκαρσία που ανήκει στην Εσπανιόλ αλλά προορίζεται να δοθεί δανεικός, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Νταμπίζα να έχει προχωρήσει σε επαφές και με δυο ποδοσφαιριστές τα ονόματα των οποίων ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει. Συνεπώς, στο κομμάτι αυτό, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός κινείται δεδομένα για εσωτερικό χαφ «τύπου Αμπέντ» αλλά και για έναν δημιουργικό ποδοσφαιριστή που να βοηθήσει μεσοεπιθετικά.

Για αυτό άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει και σενάρια για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται από τη μέση και μπροστά, αλλά στα άκρα. Τέτοιου τύπου παίκτες είναι οι Ούγκο Βιέιρα και Γιάννης Γιαννιώτας. Τόσο ο Πορτογάλος περιφερειακός επιθετικός, όσο και ο Έλληνας εξτρέμ είναι ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν στο παρελθόν, δεν αποκλείεται να απασχολήσουν και τώρα, ωστόσο δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα η απόκτησή τους, αφού προέχουν τα όσα αναφέραμε.

Η σύσκεψη φέρνει εξελίξεις

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα για τον Παναθηναϊκό, αφού τα στελέχη του «τριφυλλιού» ετοιμάζονται για αποφάσεις και για δρομολόγηση των εξελίξεων. Ήδη, την Τετάρτη (13/08), έχει προγραμματιστεί σύσκεψη κορυφής στον Παναθηναϊκό. Σε αυτή δεδομένα θα πάρουν μέρος ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Τάκης Φύσσας, ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου. Δεν αποκλείεται σε αυτή τη σύσκεψη, να δώσει το «παρών» και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η σύσκεψη κορυφής θα βγάλει και τον «μπούσουλα» του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια τόσο στο μεταγραφικό «παζάρι», όσο και για τη φιλοσοφία της ομάδας γενικότερα. Συνεπώς, από την Πέμπτη (14/08), μια εβδομάδα πριν από το πρώτο κρίσιμο ματς με τη Μίντιλαντ, δεν αποκλείεται να αρχίσουν να κινούνται και περισσότερα τα μεταγραφικά των «πράσινων» και να δρομολογούνται εξελίξεις προς την οριστική διαμόρφωση του ρόστερ του «τριφυλλιού».



Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Μέσα» ο Καμπράλ, εκτός οι Μασούρας και Ναβάρο – Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Μέσα» ο Καμπράλ, εκτός οι Μασούρας και Ναβάρο – Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Είμαστε πρώτοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες» - Οι δηλώσεις Αλμέιδα για το ντέρμπι
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Είμαστε πρώτοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες» - Οι δηλώσεις Αλμέιδα για το ντέρμπι
Στέφανος Τσιτσιπάς: Με «καταιγιστικό» τρόπο στα προημιτελικά της Ρώμης - Έχασε μόλις τρία games!
Στέφανος Τσιτσιπάς: Με «καταιγιστικό» τρόπο στα προημιτελικά της Ρώμης - Έχασε μόλις τρία games!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved