Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1: Χ-αμόγελα για το σεντόνι! (video)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1: Χ-αμόγελα για το σεντόνι! (video)

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Ατρόμητο, έμεινε στο 1-1 στην άδεια Λεωφόρο αλλά σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη εξασφάλισε την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

Αν κάτι θα μείνει ως... απωθημένο στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, είναι πως δεν κατάφεραν να νικήσουν σε κανένα από τα τέσσερα ματς που έδωσαν με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες αποδείχθηκαν ο κακός δαίμονας των Κυπελλούχων Ελλάδας, αφού ούτε τώρα κατάφερε το τριφύλλι να πάρει τρίποντο νίκης, άσχετα αν το ισόπαλο 1-1 της Λεωφόρου έστειλε την ομάδα του Αναστασίου οριστικά στην κορυφή της βαθμολογίας των play off και παράλληλα στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου!

Το ματς της Τούμπας το ερχόμενο Σάββατο, κόντρα στον ΠΑΟΚ που... έβγαλε τα μάτια του μόνος του με την ήττα στη Τρίπολη, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού με τον βαθμό που πήρε ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 11 και άφησε στους 7 Αστέρα και Θεσσαλονικείς, κλειδώνοντας την πρωτιά.

Αναμφίβολα, οι πράσινοι θα ήθελαν καλύτερο φινάλε στην έδρα τους και μια νίκη κόντρα στη μοναδική ομάδα που δεν κατάφεραν φέτος να νικήσουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν θα απασχολήσει και πολύ το τριφύλλι πλέον. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στην πιο μεταβατική χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του, να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να επιστρέψει μετά από ένα χρόνο στα προκριματικά του Champions League, να πάρει το τρόπαιο του Κυπέλλου και να αποδείξει πως είναι η ομάδα που έρχεται...

Κόντρα, λοιπόν, στις... Κασσάνδρες που έβλεπαν υποβιβασμούς και διάλυση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει, να πάρει τίτλο και να γίνει ξανά Ευρωπαίος, αποδεικνύοντας τόσο ότι έκανε εξαιρετική δουλειά όλο το τιμ των Αλαφούζου, Νταμπίζα, Σαραβάκου και Αναστασίου, όσο και ότι η φανέλα του παραμένει ακόμα πολύ βαριά για να μην είναι υπολογίσιμη δύναμη. Οι πράσινοι κατάφεραν να διαψεύσουν όσους έβλεπαν... μαύρο το μέλλον, έκαναν μια εξαιρετική σεζόν και πλέον τα... καλύτερα έρχονται, με την Ευρώπη να περιμένει και φυσικά τον κόσμο της ομάδας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με όσα είδε τη φετινή σεζόν, ασχέτως του τί θα γίνει στο τελευταίο ματς!

Με αλλαγές οι δυο προπονητές

Με αρκετές αλλαγές, κυριότερη αυτή του Μάρκους Μπεργκ που έμεινε στον πάγκο, άρχισε το ματς κόντρα στον Ατρόμητο ο Γιάννης Αναστασίου. Προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει και ο Παράσχος που είδε τον Ταυλαρίδη να μένει εκτός 18άδας παρότι αρχικά είχε δηλωθεί για το αρχικό σχήμα. Με το αποτέλεσμα της Τρίπολης να είναι γνωστό και τον Παναθηναϊκό να αρκείται ακόμα και σε έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρωτιά και την έξοδο στο Champions League, θα περίμενε κανείς από τους «πράσινους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέσουν εξαρχής τον Ατρόμητο.

Χάθηκαν τα... άχαστα, το 'βαλε ο Βίκτωρας!

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ομάδα του Παράσχου ήταν αυτή που πάταγε καλύτερα στο χορτάρι της Λεωφόρου. Οι Περιστεριώτες κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και απείλησαν αρκετές φορές με τα ρήγματα που δημιούργησαν από τα αριστερά, με τον Καραμάνο να χάνει δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο. Από αυτό το σημείο και έπειτα, φάνηκε να ξυπνάει κι ο Παναθηναϊκός που μπήκε στο ματς μετά από ένα τραγικό λάθος των Φυτανίδη και Σηφάκη, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Καρέλη να σκοράρει, όμως, αυτός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ατρόμητου στο 18'!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει κι άλλο τον Ατρόμητο, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και βρήκε τις ευκαιρίες που έψαχνε, ξανά με εκφραστή τον Καρέλη, όμως, το γκολ ήρθε από τον έτερο επιθετικό της ομάδας του Αναστασίου. Στο 33', ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, ο Σηφάκης απέκρουσε δύσκολα και στην εξέλιξη της φάσης ο Κλωναρίδης ήταν αυτός που σκόραρε με υποδειγματικό τελείωμα για το 1-0 του Παναθηναϊκού στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμα τέρμα, όμως, ο Καρέλης έχασε ξανά την ευκαιρία μετά από νέο μεγάλο λάθος του Φυτανίδη λίγο πριν ο Γιάχος σφυρίξει για το τέλος των πρώτων 45 λεπτών...

Μια του «Νάπο», δυο του «Νάπο»...

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός διατήρησε την καλή του εικόνα, που είχε παρουσιάσει από το ημίωρο και μετά. Η ομάδα του Αναστασίου αύξησε την πίεσή της είτε με, είτε χωρίς τη μπάλα και δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να απειλήσει την εστία του Καπίνο. Ο Παράσχος θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με τους Μπρίτο και Γεωργίου να περνάνε στο ματς, αλλά δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα η κίνησή του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, καθώς σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο Αναστασίου έβαλε στο ματς τον Λαγό για να κάνει ακόμα πιο συμπαγή τη μεσαία του γραμμή, ενώ στη συνέχεια η παρουσία του Μπεργκ έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός είχε δυο καλές στιγμές που θα μπορούσε να αυξήσει το προβάδισμα των πράσινων, ομως, τις σπατάλησε με τον Ατρόμητο να κάνει... απέλπιδα προσπάθεια ισοφάρισης και να χάνει τρομερή ευκαιρία στο 82' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έσωσε πάνω στη γραμμή σουτ του Ούμπιδες και στη συνέχεια ο Ναπολεόνι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Καπίνο! Ο Ιταλός, όμως, που είχε χάσει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς, κατάφερε στο 85' να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική ασίστ του Ούμπιδες και να φέρει το ματς στα ίσα!

Λήξη και... αστέρια

Στα τελευταία λεπτά που ακολούθησαν, ο Ατρόμητος έκανε αυτό που έπρεπε σεβόμενος τόσο την ιστορία του όσο και τους θεσμούς, αφού χτύπησε το ματς παρότι ο μοναδικός αντικειμενικός του στόχος είναι να αποφύγει την τελευταία θέση στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του διατήρησε το 1-1 και με τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Οι πράσινοι, κατάφεραν να επιλέξουν ακόμα και το ποιοί παίκτες θα πάρουν δεύτερη κίτρινη κάρτα, έτσι ώστε να εκτίσουν στο αδιάφορο ματς της Τούμπας, κάτι που έκανε ο Αμπέντ, ενώ στο τέλος... πανηγύρισαν ακόμα και με τον κόσμο που ήταν στις ταράτσες, πίσω από τη Θύρα 13 της Λεωφόρου, όντας σε πελάγη ευτυχίας για τη νέα μεγάλη τους επιτυχία, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου...

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}884433ea0c{/coveritlive}

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1: Χ-αμόγελα για το σεντόνι! (video)



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved