Μπούζας: «Ο Πανιώνιος είναι για μεγάλα πράγματα»

Μπούζας: «Ο Πανιώνιος είναι για μεγάλα πράγματα»

Δύσκολη ήταν η χρονιά που πέρασε για τον Πανιώνιο, όπως τόνισε ο Βασίλης Μπούζας, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ο 21 ετών άσος επισήμανε πως οι «κυανέρυθροι» δεν αξίζει να παλεύουν για την παραμονή τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπούζα:

Ο Πανιώνιος κατάφερε και εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Πως θα χαρακτήριζες τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε; Είναι πετυχημένη για την ομάδα σου;

«Μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς πέρασε με πολλά προβλήματα και τεράστια εμπόδια που τελικά καταφέραμε και ξεπεράσαμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Στον Πανιώνιο δεν αξίζει να έχει στόχους όπως η παραμονή όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν σύλλογος είναι πολύ μεγάλα και η παραμονή αναγκαστικά για μας θεωρείται επιτυχία».

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε ως ομάδα την χρονιά που ολοκληρώθηκε;

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν αρκετά. Κάποια από αυτά ήταν και οι κακές εγκαταστάσεις και γηπεδικές συνθήκες που κάλυπταν ελάχιστες ανάγκες και ήταν πολύ επικίνδυνες για τραυματισμούς. Άλλο πρόβλημα πολύ σημαντικό ήταν το οικονομικό οπού παιδιά που μετακινιόντουσαν με μεταφορικά μέσα για την προπόνηση δεν είχαν λεφτά ούτε για το εισιτήριο τους».

Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Πανιωνίου την επόμενη χρονιά;

«Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα θα απαντήσω με επιφύλαξη πως ο κόσμος του Πανιωνίου θα δει για άλλη μια χρονιά παιδιά να αγωνίζονται από τα σπλάχνα της ομάδας και γενικότερα ένα σύνολο να «ματώνει» και να παλεύει σε κάθε παιχνίδι για την νίκη και να δίνει ευχαρίστηση στον κόσμο του».

Ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που ανέκαθεν αναδείκνυαν και προωθούσαν νέους ποδοσφαιριστές. Θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω για μια υγιή ομάδα;

«Ο Πανιώνιος μέχρι σήμερα έχει αναδείξει τους περισσότερους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και συνεχίζει ακάθεκτος. Θεωρώ πως ο Πανιώνιος είναι ακόμα ζωντανός και αναπνέει χάρη στα παιδιά του που τον βοήθησαν και τον βοηθούν και θα τον βοηθήσουν στο μέλλον να καταφέρει να ξεφύγει από την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται. Αξίζουν βέβαια πολλά μπράβο στους ανθρώπους των ακαδημιών όπως ο κ. Γιάννης Παυλόπουλος που ανακαλύπτει τα ταλέντα αλλά και τους προπονητές τους που τα προετοιμάζουν με την σωστή ποδοσφαιρική παιδεία για την πρώτη ομάδα του Πανιωνίου. Οπότε πιστεύω πως ναι είναι το Α και το Ω οι ακαδημίες για μια υγιή ομάδα αλλά για τον Πανιώνιο που είναι σε δύσκολη κατάσταση είναι κάτι παραπάνω είναι το οξυγόνο του».

Προέρχεσαι από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

«Η εμπειρία που απέκτησα είναι κυρίως η φιλοσοφία της ομάδας δηλαδή να αγωνίζεσαι με πάθος για την ομάδα σου να προσπαθείς πάντα να παίζεις σωστό ποδόσφαιρο και φυσικά νοοτροπία νικητή».

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής για να καθιερωθείς στην πρώτη ομάδα;

«Πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά, να γίνομαι καθημερινά και καλύτερος και να αποδείξω στον προπονητή μου πως αξίζω να αγωνίζομαι στην ομάδα».

Σε ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες να μοιάσεις και γιατί;

«Υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που θαυμάζω κυρίως έχω για είδωλα μου ποδοσφαιριστές-σημαίες στις ομάδες τους όπως ο Ryan Giggs και ο Paolo Maldini αλλά όσο γραφικό η συνηθισμένο κι αν ακούγεται δεν θα ήθελα να μοιάσω σε κανέναν, θα ήθελα να κάνω την δική μου καριέρα και να είμαι ο εαυτός μου».

Τι θα συμβούλευες τους μαθητές που λένε ότι δεν χρειάζεται να σπουδάσουν αφού θα γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές;

«Θα τους υπενθύμιζα ότι αυτά τα δυο δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους διότι όσο σίγουροι και αν είναι πως θα γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι γνώσεις είναι απαραίτητες για να γίνουν ποιο έξυπνοι και καλύτεροι άνθρωποι στην ζωή τους. Επίσης είναι ακόμα μικροί και δεν μπορεί κανείς να τους εγγυηθεί πως θα γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οπότε θα ήταν σφάλμα να παρατήσουν τα μαθήματα τους για κάτι αβέβαιο. Το καλύτερο θα ήταν να συνδύαζαν μαθήματα και αθλητισμό (νους υγιής εν σώματι υγιή)».

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες και γιατί;

«Το επάγγελμα που θα ήθελα να ακολουθήσω θα ήταν πολιτικός μηχανικός».



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved