«Ηθικός αυτουργός ο Βγενόπουλος»

«Ηθικός αυτουργός ο Βγενόπουλος»

Ολομέτωπη επίθεση Τζίγκερ στον Ανδρέα Βγενόπουλο, με κατηγορίες για ηθική αυτουργία, υποθήκευση του μέλλοντος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προσπάθεια συμψηφισμού ευθυνών...

Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού», εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο, κάνοντας μάλιστα λόγο για περαστικούς και καιροσκόπους, ενώ κατηγόρησε τον εκπρόσωπό του πως προσπάθησε στη διάρκεια του Δ.Σ. να αποπροσανατολίσει τελείως τη συζήτηση.

Από το πνεύμα που έχει συντάξει την επιστολή του, είναι σαφέστατη η οργή που διακατέχει τον Τζίγκερ, ο οποίος μάλιστα παίρνει για πρώτη φορά θέση και μάλιστα δημόσια, για τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκό. Χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κρίσιμη καμπή για την ιστορία του Παναθηναϊκού και «φωτογραφίζει» ως βασικό υπαίτιο για όσα σήμερα συμβαίνουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, ούτε μια φορά. Τονίζει, μάλιστα, ότι άφησε τον Παναθηναϊκό με υποθηκευμένο μέλλον, αφού έχουν εξανεμιστεί 190.000.000 ευρώ...

Ακόμα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορεί τον Βγενόπουλο για προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών που φέρει, με τις πρωτοβουλίες ανθρώπων που υπηρετούν 30 χρόνια το σύλλογο, για παραπλάνηση του κόσμου της ομάδας και τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του, τονίζοντας πως από την πλευρά του δεν πρόκειται να επωμισθεί στο σύνολό τους τις υποχρεώσεις που δημιούργησε. Ξεκαθαρίζει όμως, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα στον Βγενόπουλο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, παρά την κριτική και τις επιθέσεις που δέχτηκε, θα δηλώσει παρούσα, εκφράζοντας και την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν περαστικοί και καιροσκόποι...

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Όπως δήλωσα κατά τη διάρκεια του σημερινού (σ.σ. 29/3) Δ.Σ., ο βασικός υπαίτιος δεν είχε ούτε το σθένος ούτε καν την στοιχειώδη ευθιξία να παρευρεθεί, για να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του.  Αντ’ αυτού, ο εκπρόσωπος του είχε ως στόχο να αποπροσανατολίσει τελείως την σημερινή συζήτηση.

Το  Μάιο του 2008 ξεκίνησε το καινοτότομο εγχείρημα της πολυμετοχικότητας σε μία ΠΑΕ που μόλις είχε ολοκληρώσει μία ΑΜΚ 12.000.000 ευρώ και ήταν καθαρή από υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους. Παραδώσαμε μια ομάδα που μέχρι την εμφάνιση της ΠΕΚ διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα και που τελικά το έχασε μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης και αποπροσανατολισμού από τις, εκτός της ΠΑΕ, διεργασίες.  Προτείναμε μια νέα αντίληψη και πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού.  Συμφωνήσαμε ομόφωνα στη δημιουργία ενός νέου καταστατικού με σαφείς αρμοδιότητες και διαδικασίες. Επικυρώσαμε μάλιστα την απαιτούμενη συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων και διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στον αυξημένο ρόλο της.

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα,  βρίσκεται σε οικονομικό τέλμα. Ο ηθικός αυτουργός της υφιστάμενης κατάστασης αφήσε μια ομάδα με υποθηκευμένο μέλλον, αφού  πρώτα εξανέμιστηκαν πάνω από 190.000.000 ευρώ (65 δισεκατομμύρια δραχμές!) ενώ ο ίδιος κατείχε μόλις το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχουν δημιουργηθεί υπεραξίες, ενώ παράλληλα λήγουν εντός του επόμενου έτους συμβόλαια σημαντικών ποδοσφαιριστών, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πιθανά έσοδα για την ομάδα.

Συνεπής σε μια πολιτική αποκλειστικά προσωπικών σκοπιμοτήτων, οδήγησε με τα μεγάλα λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις αλόγιστες δαπάνες αλλά και τις υπαναχωρήσεις από συμφωνίες στην σημερινή κατάσταση. Δε δίστασε μάλιστα να ακολουθήσει την προσφιλή του τακτική για την κάμψη οποιασδήποτε βάσιμης απορίας ή ένστασης, μέσω εκβιαστικών διλημμάτων δια του Τύπου και επικοινωνιακών παιχνιδιών στοχοποίησης κάθε διαφορετικής άποψης.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Το 2008 παρουσιάστηκε ως λαϊκή απαίτηση η οικογένεια μου και εγώ να φύγουμε από τον Παναθηναϊκό.  Τα τρία αυτά χρόνια παρόλο που κατείχαμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, συνειδητά δεν συμμετείχαμε στην καθημερινή διαχείριση και διοίκηση της ομάδας. Θεωρούσαμε όμως, ότι τουλάχιστον μέσω των θεσμικών οργάνων, θα υπήρχε η δυνατότητα να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι θέσεις και οι όποιες ενστάσεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας εμπαθούς πολιτικής, τόσο εμείς όσο και άλλοι μέτοχοι εσκεμμένα οδηγηθήκαμε στο περιθώριο.  Ως εκ τούτου, δεν είχαμε καμία ουσιαστική συμμετοχή σε καίριες αποφάσεις. Στην τελευταία αποχώρησή του άφησε ως παρακαταθήκη προσημειωμένο το μέλλον του Παναθηναϊκού σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο.  Μήπως τελικά πρέπει και να τον ευχαριστήσουμε που μας κάνει την χάρη να συμμετέχει  με βάση το ποσοστό του;

Παρατηρούμε την ίδια στιγμή μια πρωτοφανή προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών που φέρει, με τις πρωτοβουλίες ανθρώπων που για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετούν και προσφέρουν στο σύλλογο. Ο «σωτήρας», «ευεργέτης» και «λυτρωτής» που παραπλάνησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ας έρθει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δηλώνω απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να επωμισθώ στο σύνολό τους αυτές τις υποχρεώσεις που ο ίδιος δημιούργησε.

Εμείς, παρά την κριτική και τις επιθέσεις που δεχτήκαμε, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε παρόντες.  Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος σύλλογος και σε κάθε περίπτωση θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θα αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν περαστικοί και καιροσκόποι.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αποκαλυπτήρια με Εφές για τον Παναθηναϊκό Superfoods
Αποκαλυπτήρια με Εφές για τον Παναθηναϊκό Superfoods
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η ασφάλεια
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η ασφάλεια
Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Χάσι για ΑΕΚ και η μεγάλη... έκπληξη
Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Χάσι για ΑΕΚ και η μεγάλη... έκπληξη
Παναθηναϊκός: Το πλάνο σωτηρίας για τη φετινή σεζόν!
Παναθηναϊκός: Το πλάνο σωτηρίας για τη φετινή σεζόν!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης