Ναβάρο: «Να πάμε όπως και πέρυσι»

Ναβάρο: «Να πάμε όπως και πέρυσι»

Με οδηγό την περσινή πετυχημένη χρονιά πρέπει να πορευτεί και φέτος ο Αστέρας Τρίπολης σύμφωνα με τον Τσίμο Ναβάρο.

Ο 27χρονος Ισπανός μέσος μίλησε στο match program του αγώνα των Αρκάδων με την Ξάνθη για τα τρία χρόνια του την ομάδα, τους ανθρώπους που τον βοήθησαν, αλλά τα γκολ που τον καθιέρωσαν.

Ο Τσίμο Ναβάρο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, αφού σε κάθε αγώνα δίνει το 100% των δυνάμεων του για να καταφέρει η ομάδα να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, είναι από τους ποδοσφαιριστές που το στυλ τους αρέσει στην κερκίδα. Παίκτης με πάθος, διεισδυτικός, που ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, παίκτης που σημειώνει ιστορικά τέρματα ή που δημιουργεί καταστάσεις για τους συμπαίκτες του από την αγαπημένη του δεξιά πλευρά.

Στην πρώτη του χρονιά στον Αστέρα, ο Ναβάρο κατάφερε να ψηφιστεί στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος, όντας ο πρώτος που το καταφέρνει αυτό στην ιστορία της ομάδας, ενώ πέρσι ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης πορείας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Τσίμο Ναβάρο φοράει το Νο23, γιατί σε αυτή την ηλικία ήρθε στον Αστέρα το καλοκαίρι του 2011 και αφού πρώτα πέρασε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στην Τρίπολη πραγματοποιεί κάθε αγωνιστική εμφανίσεις υψηλού επιπέδου.

Σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση του έπαιξε ο αγώνας της 4ης Μαρτίου 2012, όταν σημείωσε δύο γκολ στο νικηφόρο 3-0 επί του Εργοτέλη ξεκινώντας ένα σερί τεσσάρων αγώνων με συνεχόμενα τέρματα επί του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Ο Τσίμο Ναβάρο γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1988 και αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά του γηπέδου, είτε ως αμυντικός, είτε ως επιθετικός, με βασικά του ατού, την ταχύτητα και την οξυδέρκεια στις φάσεις. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπενιμάρ και σε ηλικία 17 ετών πήγε στις ακαδημίες της Βαλένθια, ενώ στην συνέχεια είχε πολύ καλές εμφανίσεις στη Β’ Ισπανίας με την φανέλα της Έλτσε, στην οποία έπαιξε ως δανεικός.

Στον τρίτο του χρόνο στον Αστέρα, ο Ναβάρο μετράει 78 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας σκοράρει 15 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

-Πως αντιμετωπίζεις το παιχνίδι με την Ξάνθη και τι χρειάζεται να έχει ο Αστέρας για να φθάσει στη νίκη…

«Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι που μας βρίσκει θλιμμένους και στενοχωρημένους, γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Με την Ξάνθη θα παίξουμε στην έδρα μας, με την υποστήριξη του κόσμου και θέλουμε να κερδίσουμε. Θα πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να μην αφήσουμε την Ξάνθη να πλησιάσει στην δική μας περιοχή. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε στην επίθεση για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

-Έχοντας διανύσει σχεδόν το 1/3 της κανονικής περιόδου, πόσο ψηλά πιστεύεις πως μπορεί να φθάσει ο Αστέρας φέτος;

«Αυτός είναι ο στόχος μας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, να είμαστε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα όπως κάναμε και πέρσι. Γι’ αυτό προσπαθούμε, για αυτό αγωνιζόμαστε, για να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία».

-Τρίτο χρόνο στον Αστέρα και την Τρίπολη. Τι σημαίνουν αυτά τα χρόνια για σένα;

«Έφυγα από την χώρα μου και την πόλη μου, αλλά πλέον είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Έχω συνηθίσει τον τρόπο ζωής, έχω συνηθίσει την πόλη. Μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ και χαίρομαι που είμαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αστέρας».

-Τι θυμάσαι περισσότερο από αυτά τα χρόνια στην ομάδα;

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από όλα είναι η νίκη επί του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όχι μόνο ως ατομική ικανοποίηση, αλλά γιατί αυτό είχε ένα μεγάλο αντίκτυπο στην πόλη και στην ομάδα».

-Καλύτερη σου στιγμή μέχρι σήμερα στον Αστέρα;

«Αυτό που με στιγμάτισε ως ποδοσφαιριστή στον Αστέρα, ήταν τα δύο γκολ που σημείωσα εναντίον του Εργοτέλη, τα οποία με καθιέρωσαν και ως βασικό μέλος της ομάδα. Αυτή ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα».

-Ποιο δικό σου γκολ ξεχωρίζεις ή θυμάσαι περισσότερο;

«Όλα τα γκολ μου αρέσουν, γιατί έχουν παίξει ρόλο στο κάθε παιχνίδι που δίνουμε. Νομίζω πως το περσινό εναντίον του Ατρόμητου ήταν το πιο ωραίο. Μου άρεσαν όμως και αυτά εναντίον του ΠΑΟΚ και του Εργοτέλη».

-Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, αλλά και γιατί βγάζω χρήματα από αυτό. Συνεχίζω να παίζω με την ίδια ενέργεια και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως ήμουν παιδί. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς ποδόσφαιρο».

-Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βοήθησαν στην καριέρα σου;

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στηρίζει και είναι συνέχεια στο πλευρό μου και τον Όσκαρ Φερνάντεθ που με έφερε στον Αστέρα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».

-Ποια προσωπικότητα θα καλούσες για φαγητό και γιατί;

«Το ίνδαλμα μου τον Κριστιάνο Ρονάλντο, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πως καταφέρνει και γίνεται ολοένα και καλύτερος, πως περνάει κάθε μέρα, πως προπονείται και τι του αρέσει να κάνει».

-Παρακολουθείς άλλα σπορ;

«Μου αρέσει πολύ το τένις. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου αθλήματα και το παρακολουθώ. Ο Ναδάλ είναι για μένα ο καλύτερος και μου αρέσουν οι μονομαχίες του με τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς».

-Τέλος, θα ήθελα να περάσεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους του Αστέρα…

«Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την συμπαράσταση τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο Αστέρας θεωρείται μεγάλη ομάδα και σίγουρα οφείλεται και σε αυτούς. Θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα και να μας συμπαραστέκονται σε κάθε ματς».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Άρης Κολλιντζογιαννάκης



Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved