Μπρακάλι στο Onsports: «Με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβόμαστε τίποτα»

Μπρακάλι στο Onsports: «Με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβόμαστε τίποτα»

Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον Παναιτωλικό στην επίτευξη των στόχων του δηλώνει ο Ράφαελ Μπρακάλι αποκλειστικά στο Onsports.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος πορτιέρο που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο 0-0 της Κυριακής με τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζοντας ατυχία την ισοπαλία με τους "ερυθρόλευκους". Από τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος ξεχώρισε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ενώ τόνισε πως ο αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ο πιο δύσκολος.

Ο Μπρακάλι μίλησε επίσης για την αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Κέρκυρα, το ενδιαφέρον ομάδων της Βραζιλίας για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι και αποκάλυψε τι κάνει τον ελεύθερο χρόνο του στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο Οnsports.gr:

-Πως κρίνεις το τελικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό;

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Εμείς όμως μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία, τη στιγμή που θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Ήταν μεγάλη ατυχία.

-Μπορούσε ο Παναιτωλικός να πάρει το τρίποντο της νίκης;

Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ. Το κακό είναι που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Δείξαμε καλά δείγματα και πως βελτιωνόμαστε συνεχώς και κάθε αγωνιστική θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβόμαστε τίποτα.

-Ήσουνα από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής αναμέτρησης και έσωσες την ομάδα στο φινάλε με την απόκρουση του σουτ από τον Χολέμπας. Πως κρίνεις την εμφάνιση σου;

Στην ομάδα δεν παίζω μόνος. Είμαι με άλλους δέκα παίκτες σε κάθε ματς. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Από εκεί και πέρα θα δηλώνω παρών όποτε το κρίνει ο προπονητής και θα προσπαθώ από την πλευρά μου για την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλα.

-Θεωρείς πως έκανες το καλύτερο σου παιχνίδι συγκριτικά με τα προηγούμενα στη Super League;

Το καλύτερο μου ήταν με τον ΠΑΟΚ. Είχα πολύ δουλειά εκείνη την ημέρα κάτω από την εστία μου! Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δυνατός ασχέτως αν τελικά έχασε. Ο Ολυμπιακός πίεσε κυρίως προς το τέλος του ματς. Μόνο εκεί χρειάστηκε να επέμβω μερικές φορές.

-Έχεις παίξει ήδη κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ποιο ήταν πιο δύσκολο ματς;

Η πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ δύσκολη. Για μας ήταν το πρώτο ματς στη κατηγορία σε ένα γήπεδο γεμάτο και απέναντι σε μια ομάδα με πλούσια ιστορία. Επίσης η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική και ο συνδυασμός αυτός δεν μας βοήθησε. Δεν είχαμε βρει τα... πατήματα μας. Με τον ΠΑΟΚ παίξαμε στην έδρα μας και παρότι νικήσαμε με 2-0 συναντήσαμε δυσκολίες. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν πολύ πιο βελτιωμένοι και άνετα θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.

-Ο Πανατωλικός παραμένει αήττητος στο Αγρίνιο. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι για την ομάδα;

Από την πρώτη αγωνιστική μέχρι τώρα έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Όταν παίζουμε όμως στην έδρα μας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουμε φανατικούς οπαδούς που κάνουν πολύ καλή ατμόσφαιρα. Μπαίνω μέσα στο γήπεδο και νομίζω πως είμαι στο σπίτι μου. Αισθανόμαστε πολύ όμορφα οι παίκτες εκεί μέσα. Αν μείνουμε αήττητοι στο Αγρίνιο τότε έχουμε πολλές δυνατότητες να φτάσουμε πολύ ψηλά στη βαθμολογία...

-Σε όλα τα φετινά ματς έχεις ξεκινήσει βασικός και η τεχνική ηγεσία φαίνεται να σε εμπιστεύεται απόλυτα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;

Θα βοηθήσω την ομάδα μου με όλες τις δυνάμεις. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Νοιώθω αυτή την εμπιστοσύνη του προπονητή αλλά και της διοίκησης και εγώ με τη σειρά μου θα κοιτάξω να τους την ανταποδώσω μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

-Επόμενο ματς στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη. Τι πιστεύεις για αυτόν τον εκτός έδρας αγώνα;

Είναι ένα δύσκολο ματς. Ο Άρης ξέρω ότι έχει παθιασμένους οπαδούς. Δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και θα επιδιώξει τη νίκη. Εμείς όμως θα πάμε απόλυτα συγκεντρωμένοι να παίξουμε το παιχνίδι μας και ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

-Πριν τον Άρη όμως ακολουθεί το ματς Κυπέλλου με τη Κέρκυρα. Ποιος είναι ο στόχος του Παναιτωλικού στο θεσμό;

Στόχος του Παναιτωλικού είναι πάντα να νικάει. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο κύπελλο. Τις προηγούμενες μέρες προετοιμαζόμασταν για τον Ολυμπιακό. Τώρα όμως σκεφτόμαστε μόνο την Κέρκυρα. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση που πιστεύω ότι μπορεί να διακριθεί η ομάδα μου. Στόχος σαφέστατα είναι η πρόκριση και γιατί όχι να φτάσει και στο τελικό. Άλλωστε αν πάει τελικό η ομάδα και κατακτήσει το τρόπαιο μπορεί να πάρει και εισιτήριο για την Ευρώπη.

-Τι θέλει ο Παναιτωλικός τη φετινή σεζόν στη Super League;

Μια πολύ καλή πορεία. Ασφαλώς θέλει δουλειά πολύ. Η παραμονή θα έρθει, εύκολα ή δύσκολα, ωστόσο κοιτάμε και πιο ψηλά. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όλα μπορούν να γίνουν. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο όμως.

-Το καλοκαίρι τι σε έκανε να έρθεις Ελλάδα και να υπογράψεις στον Παναιτωλικό;

Αγωνιζόμουν για πολλά χρόνια στην Πορτογαλία και πριν από μερικές εβδομάδες αποχώρηση από την Πόρτο. Ήθελα να αλλάξω χώρα και να δοκιμάσω αλλού τις δυνάμεις μου. Και έτυχε το ενδιαφέρον από τον Παναιτωλικό. Μίλησα με τους ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας και με έπεισαν για το πλάνο που είχαν. Αφού είδα πως δεν θα έπαιζα στην Πόρτο αποφάσισα να μετακομίσω στον Παναιτωλικό. Είχα επαφές και με ομάδες από τη Βραζιλία αλλά ήθελε να μείνω στην Ευρώπη.

-Το καλοκαίρι υπόγραψες για έναν χρόνο. Εσύ σκέφτεσαι καθόλου το ενδεχόμενο να μείνεις στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό ή για άλλη ομάδα;

Αυτή τη στιγμή προέχει η σεζόν που ξεκίνησε. Είναι νωρίς να μιλάμε για το μέλλον. Θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν. Προς τα παρόν χρειάζεται δουλειά και τίποτα άλλο. Η Ελλάδα πάντως μου αρέσει πολύ σαν χώρα.

-Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα που κάνουν οι φίλοι των ομάδων. Στη Πορτογαλία μόνο οι μεγάλες ομάδες έχουν κόσμο και καλή ατμόσφαιρα στα γήπεδα τους. Εδώ πολλοί επαρχιακοί σύλλογοι έχουν τον κόσμο τους που αγαπούν πραγματικά και στηρίζουν τις προσπάθειες των διοικούντων. Όπως και ο Παναιτωλικός.

-Πως είναι η ζωή σου στο Αγρίνιο;

Περνάω φανταστικά. Έχω φέρει και την οικογένεια μου εδώ και είμαστε πολύ καλά. Βγαίνω, πίνω καφέ, μιλάω με τον κόσμο... Όταν προλαβαίνω κάνω και ποδήλατο.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/05) - Πού θα δείτε Ολυμπιακός - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/05) - Πού θα δείτε Ολυμπιακός - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Τελικός Conference League, Φιορεντίνα: Πίτσα, αναψυκτικό κι… Ολυμπιακός για τον Ιταλιάνο
Τελικός Conference League, Φιορεντίνα: Πίτσα, αναψυκτικό κι… Ολυμπιακός για τον Ιταλιάνο
Super League: Ολυμπιακός - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ντέρμπι τίτλου σε Φάληρο και Τούμπα
Super League: Ολυμπιακός - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ντέρμπι τίτλου σε Φάληρο και Τούμπα
Μίλτος Τεντόγλου: «Είμαι σαν πεθαμένος» - Αποκάλυψε τον λόγο που δεν χαμογελάει μετά τους αγώνες
Μίλτος Τεντόγλου: «Είμαι σαν πεθαμένος» - Αποκάλυψε τον λόγο που δεν χαμογελάει μετά τους αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved