Άλβαρεζ: «Υπομονή και θα παραμείνουμε»

Άλβαρεζ: «Υπομονή και θα παραμείνουμε»

Ο μέσος του Απόλλωνα υπογράμμισε πως ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή για να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα καταφέρει να παραμείνει στη Super League.

Ο Λεάντρο Άλβαρεζ ήταν ο παίκτης που απάντησε στις ερωτήσεις φιλάθλων από την ιστοσελίδα της Super League, με τον άσο του Απόλλωνα Σμύρνης να τονίζει πως έχει πίστη στο υλικό της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τις προηγούμενες ομάδες που έχει αγωνιστεί, τον κόσμο του Απόλλωνα και την ως τώρα πορεία του, αλλά και για το τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο Απόλλων να παραμείνει στην κατηγορία; Από τι θα εξαρτηθεί;

«Είμαι σίγουρος γιατί πιστεύω πολύ στην ομάδα. Πιστεύω σε όλα τα παιδιά. Δουλεύουμε σκληρά γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Χρειάζεται πολύ δουλειά κι αυτό κάνουμε μαζί με τον προπονητή. Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από την σκληρή δουλειά.

Μακάρι να τα καταφέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να είναι χαρούμενος ο κόσμος, η διοίκηση, φυσικά κι εμείς. Αυτή η ομάδα που μετά από τόσα  χρόνια απουσίας από την κατηγορία επέστρεψε σε αυτήν, το αξίζει».

Ποιος είναι ο στόχος που θέσατε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

«Πάντα ο πρώτος στόχος στο πρωτάθλημα πρέπει να είναι να παραμείνεις στην κατηγορία. Αν περάσει ο χρόνος και μπορείς να πετύχεις κάτι παραπάνω, ας πούμε πορεία στο κύπελλο ή να βρεθείς στην πεντάδα στο πρωτάθλημα, τότε δουλεύεις γι’ αυτόν. Ομως προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο στόχος μπορεί να γίνει από μόνος του υψηλότερος αν επιτευχθεί ο αρχικός. Για εμάς πάντως προς στιγμήν δεν υπάρχει κάτι άλλο, Εξ αρχής μιλήσαμε για παραμονή και μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Τίποτα άλλο».

Ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το φετινό πρωτάθλημα και τί περιμένεις στην εξέλιξή του;

«Δεν έχω δει καμία ομάδα που να έχει σταθερή εικόνα έτσι ώστε να ξέρουμε τα όριά της. Νομίζω ότι είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Βλέπεις την ίδια ομάδα την μια Κυριακή να φτάνει στη νίκη και την άλλη όχι. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει σταθερή εικόνα στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν ότι όλα αλλάζουν αν εξαιρέσει κανείς τον Ολυμπιακό που έχει πετύχει το απόλυτο. Οι υπόλοιπες ομάδες αναζητούν ακόμα την ισορροπία τους. Πιστεύω ότι όταν την βρουν οι περισσότερες, τότε θα δούμε και καλύτερο ποδόσφαιρο»

Μπορεί να είναι νωρίς να μιλάμε γι’αυτό, αλλά πιστεύεις ότι μια υγιής ομάδας όπως ο Απόλλων θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να αγωνιστεί στην Ευρώπη και για να φτάσει μέχρι τον τελικό του κυπέλλου;

«Μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τη μεγάλη κατηγορία η ομάδα πρέπει να έχει ηρεμία και υπομονή για να πετύχει σε βάθος χρόνου. Θέλει πολύ δουλειά και χρόνο για κάτι τέτοιο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι σε μια ομάδα με ανθρώπους που κάνουν σοβαρή δουλειά και είναι άψογα οργανωμένοι. Αν αυτό δεν αλλάξει και η ομάδα καταφέρει φέτος να μείνει στην κατηγορία, τότε πιστεύω ότι σύντομα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Χρειάζεται όμως υπομονή και όλα να γίνουν βήμα βήμα. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ποια η γνώμη σου για τον κόσμο της ομάδας; Είδαμε ότι παρότι δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, οι φίλοι της ομάδας χειροκρότησαν την προσπάθειά σας.

«Το συζητήσαμε και με τα παιδιά αυτό που είδαμε. Είναι πολύ σημαντικό διότι πήγαμε στην Τρίπολη μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και ένα κακό ματς, αυτό στα Γιάννενα. Αυτό που είδαμε αποδεικνύει ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας στην δύσκολη προσπάθεια. Είναι βέβαιο ότι τους χρειαζόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που δουλεύει για την παραμονή της να έχει τον κόσμο μαζί της. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε δύσκολες αλλά και καλές στιγμές και είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό».

Επόμενος αγώνας με την ΑΕΛ Καλλονής στην έδρα σας. Πως προετοιμάζεστε για τον συγκεκριμένο αγώνα;

«Μετά από δύο εκτός έδρας ήττες ξαναγυρίζουμε στο σπίτι μας όπου ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Άρη. Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς. Θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι κάτι σαν μια μικρή ρεβάνς για εμάς. Όχι απέναντι στον αντίπαλό μας αλλά απέναντι στα δύο αρνητικά αποτελέσματα. Μια νίκη θα μας δώσει ηρεμία. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε και πάλι τον κόσμο στο πλευρό μας. Θέλουμε τη στήριξή των φίλων του Απόλλωνα».

Πιστεύεις ότι η έδρα σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Πρέπει να είναι πάντα ο παίκτης παραπάνω. Να αισθάνεται η αντίπαλη ομάδα ότι είναι στο σπίτι του Απόλλωνα και δεν μπορεί να πάρει εύκολα αυτό που θέλει. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας. Είναι σημαντικό για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τον στόχο σου. Η εικόνα στο πρώτο ματς ήταν καλή και αυτό μας έκανε να αισθανθούμε δυνατοί. Μακάρι αυτό να γίνει και στη συνέχεια για να έχουμε δύναμη στο γήπεδό μας. Οι αντίπαλοι να αισθάνονται ότι δεν θα έχουν εύκολη μέρα».

Μετά τον Βόλο  και την Τρίπολη, η Αθήνα. Πως σου φαίνεται η πόλη και οι άνθρωποι;

«Είναι η πρώτη φορά που μένω στην Αθήνα. Εχω φίλους που με βοηθούν να αισθάνομαι άνετα και να γνωρίζω τους δρόμους που με δυσκολεύουν λίγο. Έχω και τους ανθρώπους της ομάδας που είναι πάντα δίπλα μου σε ότι χρειαστώ. Ποδοσφαιρικά είναι κάτι διαφορετικό. Μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, παίζω στην Αθήνα. Περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και ελπίζω σύντομα η ομάδα μου να έχει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό άλλωστε ήρθα και μακάρι να πάνε όλα καλά. Νοιώθω καλά στην ομάδα και στην πόλη. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι και η οικογένειά μου νοιώθει καλά στην Αθήνα και στον Απόλλωνα. Θέλω να καταφέρω σημαντικά πράγματα όπως έκανα και με τις προηγούμενες ομάδες».

Υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας που θα ήθελες να ξεχάσεις;

«Όχι, δεν θέλω να ξεχνώ. Νομίζω ότι κάθε στιγμή έχει την δική της χάρη. Κάθε στιγμή σου δίνει... εμπειρία. Και οι κακές και οι καλές στιγμές. Στα 32 μου πρέπει να αποκτώ καθημερινά την εμπειρία για να μην κάνω τα λάθη του παρελθόντος. Γι’ αυτό και δεν θέλω να ξεχνώ. Θέλω να έχω τα πάντα στο μυαλό μου, κυρίως τις κακές στιγμές για να μην ξαναέρθουν».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Απόλλωνα;

«Θέλω να τους πω να δείχνουν υπομονή. Θεωρώ ότι είναι τιμή για εμένα το γεγονός ότι παίζω σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία που επέστρεψε μετά από τόσα χρόνια στην Super League. Ξέρω ότι και οι φίλαθλοι έκαναν πολλά χρόνια υπομονή όμως θα πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε μια νέα ομάδα που με δουλειά θα δείχνει καλύτερα πράγματα στο γήπεδο. Θα δώσω το 1000% των δυνάμεών μου για την ομάδα και μακάρι η υλοποίηση του στόχου να έρθει γρήγορα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτό που θα έχουμε καταφέρει.

Αν συμβεί αυτό, τότε είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν ακόμα καλύτερες στιγμές.Ίσως και η Ευρώπη. Γιατί όχι; Το πέτυχα με τον Βόλο και την Τρίπολη, το θέλω και με τον Απόλλωνα. Όμως πρέπει όλοι να είναι προσγειωμένοι και να σκέφτονται μόνο τον στόχο της παραμονής.

Τί σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Συνήθως προσπαθώ να τον σπαταλώ με την οικογένειά μου. Με τις δύο γυναίκες μου. Την σύζυγό μου Ginema και την 2,5 ετών κόρη μας Σοφία. Κάνουμε πολλές βόλτες οι τρεις μας και αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλώ δύναμη για να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Βέβαια υπάρχει και η μουσική στη ζωή μου. Κυρίως όταν έχω ανάγκη από ηρεμία. Τότε, ακούω rock 'n' roll και περνούν τα πάντα».



Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Επεισόδια Ρέντη: Απολογήθηκαν οι 5 από τους 32 - Τι ανέφερε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
Μεταγραφές, Παρί Σεν Ζερμέν: Επίσημη η παραμονή Ζαΐρ-Εμερί
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Live Streaming ο πέμπτος τελικός στην Α1 μπάσκετ Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Live Streaming ο πέμπτος τελικός στην Α1 μπάσκετ Γυναικών
NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved