Ο Ολαϊτάν… ντύθηκε «Σαβιόλα», νέα κενά στην άμυνα

Ο Ολαϊτάν… ντύθηκε «Σαβιόλα», νέα κενά στην άμυνα

Ο Νιγηριανός σκόραρε δις στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Σαντχάουσεν, ωστόσο, νέα προβλήματα στην άμυνα έφεραν την ισοπαλία (2-2) - Ντεμπούτο για Σαβιόλα και Ρομπέρτο.

Ο νεαρός μέσος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της ομάδας του, όμως, η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα νέα… δώρα της άμυνας των Πειραιωτών, ειδικά στο δεύτερο γκολ και πήραν την ισοπαλία (2-2). Παράλληλα, την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκαναν οι Σαβιόλα και Ρομπέρτο, ενώ αγωνία επικρατεί στο «στρατόπεδο» της ελληνικής ομάδας για την κατάσταση του Ντομίνγκεζ που αποχώρησε στο 75ο λεπτό και οι Πρωταθλητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τα φιλικά του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας τους χωρίς νίκη, μια και μετρούν δύο ισοπαλίες, με την Στουτγκάρδη και την Σαντχάουσεν και μία ήττα από την Χόφενχαϊμ. Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο φιλικό του Σαββάτου (3/8) με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τον αγώνα με ένα… ασυνήθιστο σχήμα, χωρίς «καθαρό» κόφτη, καθώς στην μεσαία γραμμή στο 4-4-2 ήταν οι Ντε Βινσέντι και Μασάντο, έχοντας στα αριστερά τον Ολαϊτάν και στα δεξιά τον Φετφατζίδη, ενώ στον «άσο» ήταν ο Μέγιερι, με τον Παπάζογλου δεξιά, τον Λυκογιάννη στα αριστερά και τους Σιόβα και Μανωλά στο κέντρο της επίθεσης. Οι Μήτρογλου και Διαμαντάκος αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι παίκτες του Μίτσελ χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στην Σαντχάουσεν να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας μερικές καλές στιγμές στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 3’ ο Λάις έκανε το σουτ, αλλά ο Μέγιερι έδιωξε σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Κίτσερ πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ούγγρου τερματοφύλακα. Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ με τον Μπλουμ, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες στιγμές στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 26’ άνοιξε το σκορ με τον Ολαϊτάν. Ο Μασάντο εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Νιγηριανός με κεφαλιά στο… ριμπάουντ, έκανε το 1-0.

Η Σαντχάουσεν προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 28’ το πλασέ του Κίστερ από καλή θέση, πέρασε άουτ, ενώ στο 35’ ο Μπλουμ δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Μέγιερι. Οι παίκτες της γερμανικής ομάδας προσπάθησαν να κλείσουν το ημίχρονο με κάποιο τέρμα, αφήνοντας τους χώρους στην άμυνα, τους οποίους δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι».

Στο 39’ οι παίκτες του Μίτσελ βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλάζοντας ωραία τη μπάλα, αλλά ο Φετφατζίδης καθυστέρησε στο τέλος και το σουτ που έκανε μπλοκαρίστηκε από τους αμυντικούς, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Έλληνας άσος καθυστέρησε να… ψάξει τον Μήτρογλου που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Δυνατό μπάσιμο από τους Γερμανούς

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο, με την Σαντχάουσεν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, απείλησε στο 53’ με τον Μπλουμ, αλλά πριν προλάβει να... οπλίσει απέναντι στον Ρομπέρτο, ο Λυκογιάννης έδιωξε σε κόρνερ, ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, ο επιθετικός της γερμανικής ομάδας έφερε το ματς στα ίσια, παίρνοντας το ριμπάουντ από σουτ του Λάις που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η… απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και στο 59’ ο Ολαϊταν έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο Φετφατζίδης πίεσε και έκλεψε, βγήκε στην επίθεση, έκανε την πάσα στον επερχόμενο Ντομίνγκεζ, αυτός δεν θέλησε να πλασάρει τον πορτιέρο της γερμανικής ομάδας και… έσπασε την μπάλα στον Ολαϊτάν, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Ντεμπούτο για Σαβιόλα

Την πρώτη του εμφάνιση ως παίκτης των «ερυθρόλευκων» έκανε ο Χαβιέρ Σαβιόλα στο φιλικό με τους Γερμανούς, καθώς ο Αργεντίνος πέρασε στο 62’ αντί του Διαμαντάκου, λεπτό όπου έγιναν και οι περισσότερες αλλαγές του Ολυμπιακού.

Στο 66’ η Σαντχάουσεν απείλησε και πάλι, αλλά ο Ρομπέρτο ενήργησε σωστά σε διπλή προσπάθεια των Γερμανών, ενώ στο 71’ ο Χολέμπας δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων με το απ’ ευθείας φάουλ, που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βάις. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε μια ακόμα καλή στιγμή στον αγώνα, στο 76’ όπου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε στον Σαλίνο, αυτός με τη μία στον Μανιάτη, αλλά το πλασέ του Έλληνα πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ντομίνγκεζ αποχώρησε με ενοχλήσεις από τον αγώνα και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν επέστρεψε στον Μίτσελ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σάμαρη, τον οποίο είχε βγάλει μερικά λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή. Έτσι, οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο.

Στα τελευταία λεπτά, η Σαντχάουσεν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για ένα γκολ. Μάλιστα, τα κατάφερε στο 84’ με τον Χολέμπας να κάνει το… δώρο στα αριστερά και ο Κνολ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΣΑΝΤΧΑΟΥΣΕΝ: Ρίμαν, Λίνσμαϊερ, Τίντε, Ζαμπάβνικ, Ουλμ, Σαβάτε, Χούμπνερ, Κίστερ, Σίφλερ, Λάις, Μπλουμ.
Αγωνίστηκαν και οι Άχενμπαχ, Αμπντεσάντκι, Ολατζενγκμπέσι, Κνολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Παπάζογλου (61’ Σαλίνο), Λυκογιάννης (61’ Χολέβας), Μανωλάς, Σιόβας (46’ Μετζανί), Μασάντο (46’ Φέισα), Ντε Βινσέντι (46’ Σάμαρης, 61’ Μανιάτης), Φετφατζίδης (61’ Κάμπελ), Ολαϊτάν (61’ Βάις), Διαμαντάκος (61’ Σαβιόλα), Μήτρογλου (46’ Ντομίνγκεζ).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}a69263f0c2{/coveritlive}



Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved