Παναθηναϊκός: Εκδικάστηκαν οι αγωγές Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου

Παναθηναϊκός: Εκδικάστηκαν οι αγωγές Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου

Σχεδόν 90 λεπτά διήρκησε στην Ευελπίδων η εκδίκαση των αγωγών που είχαν ανταλλάξει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, με... φόντο την πολυμετοχικότητα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με παρόντα τον Ανδρέα Βγενόπουλο, στον οποίο δεν δόθηκε ο λόγος από την έδρα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την έκφραση έντονης δυσαρέσκειας από την πλευρά του μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη ενημέρωσε με την έναρξη της διαδικασίας, δια του νομικού της εκπροσώπου, Γιώργου Αντωνόπουλου ότι περιορίζει το ποσό που απαιτεί από τον Βγενόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση σε 3 από 10 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε αρχικά.

Ο μοναδικός μάρτυρας που εξετάστηκε από το δικαστήριο ήταν ο Γιώργος Σαμαράς, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εντεταλμένος σύμβουλος στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο Σαμαράς ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι μέχρι και τη στιγμή της αποχώρησης της οικογένειας Βαρδινογιάννη το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό είχε προχωρήσει σε μια βάση που πλέον μπορεί αυτό να κατασκευαστεί, ενώ σημείωσε ότι δαπανήθηκαν 4.6 εκ. ευρώ προς τον κατασκευαστή και ότι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τα πρώτα στάδια του έργου (ολοκλήρωση μελετών, έκδοση αδειών, εκσκαφές σε μεγάλο ποσοστό).

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις της Παιανίας είχαν μισθωθεί από την ΠΑΕ έναντι 1 εκ. ευρώ, ενώ είχαν αγοραστεί από την Παιανία Α.Ε., χαρακτηρίζοντας ψευδείς τους ισχυρισμούς Βγενόπουλου ότι την έκταση την πήραν τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τη ΓΓΑ.

Ο Σαμαράς διέψευσε και τα όσα είχε πει ο Βγενόπουλος, ότι η διοίκηση Πατέρα παρέλαβε έλλειμμα 15 εκ. ευρώ το 2008. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν γνώριζαν οι μέτοχοι για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου στον Βοτανικο, ο Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι όλα ήταν γνωστά, ενώ μίλησε και για συνάντηση όλων των βασικών μετόχων με τον Δήμαρχο Αθηναίων, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Νίκου Πατέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Ανδρέα Βγενόπουλου ο Γιώργος Σαμαράς, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ψευδή τη δήλωση του Δημήτρη Γόντικα στη γ.σ. των μετόχων της ΠΑΕ ότι δεν γνώριζαν για τη ΓΗΠΕΛ και ξεκαθάρισε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί η ΠΑΕ να καταγγείλει τη σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων, εφόσον εξασφαλίσει τη βεβαιότητα για θετική έκβαση της καταγγελίας.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να του δώσει το λόγο, κάτι που δεν έγινε δεκτό με τον μέτοχο της ΠΑΕ να εκφράζει τη δυσφορία του προς την έδρα, λέγοντας: «Γιατί δεν με αφήνετε κ. πρόεδρε να μιλήσω; Πρέπει να μου δώσετε τη δυνατότητα να καταθέσω. Σε άλλες υποθέσεις δικές μου το έχετε κάνει με άλλους. Εμένα γιατί δεν μου δίνετε τη δυνατότητα; Μας θεωρείτε αφελείς;».

Η απόφαση θα πρέπει να αναμένεται σε 2-3 μήνες...



Μακάμπι: Μέσα ο Μπάλντγουιν
Μακάμπι: Μέσα ο Μπάλντγουιν
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: Στην «Aleksandar Nikolic Hall» για το «τελικό» οι «πράσινοι»
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: Στην «Aleksandar Nikolic Hall» για το «τελικό» οι «πράσινοι»
Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved