Φουρτάδο: «Δεν θα υποβιβαστεί η ΑΕΚ»

Φουρτάδο: «Δεν θα υποβιβαστεί η ΑΕΚ»

Στην τηλεόραση του ΟΠΑΠ μίλησε ο Εμίλιο Φορτάδο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΑΕΚ θα κατορθώσει να αποφύγει τον υποβιβασμό, τονίζοντας ότι είναι καλύτερα τα πράγματα στην ομάδα με την παρουσία του Λίνεν στην τεχνική της ηγεσία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εμίλιο Φουρτάδο στην ΟΠΑΠ TV:

Για το τι φταίει που δεν έχει κάνει καλές εμφανίσεις με την ΑΕΚ: «Όταν τελείωσα τα πλέι οφ με την προηγούμενη ομάδα μου οι νυν συμπαίκτες μου είχαν ουσιαστικά ξεκινήσει την προετοιμασία. Ετσι εγώ δεν είχαν προετοιμαστεί καλά. Έχασα αρκετό χρόνο και έπρεπε από τη στιγμή που ήλθα στην ομάδα μέσα σε 10 ημέρες να δουλέψω και να προσαρμοστώ μαζί με τους συμπαίκτες μου».

Για την αλλαγή προπονητή: «Πρόλαβα και δούλεψα λίγο με τον πρώτο μας προπονητή τον κ. Βλάχο. Αυτά τα πράγματα ξέρετε συμβαίνουν στις μεγάλες ομάδες όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Τώρα με τον δεύτερο προπονητή είναι καλύτερα».

Για τα νέα στοιχεία που έχει προσθέσει ο Έβαλντ Λίνεν: «Έγιναν κάποιες αλλαγές με τον νέο προπονητή ο οποίος προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αφομοιωθούν πλήρως και να φανούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και αυτό μας βοηθά να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το ματς με τον Άρη: «Η νίκη επί της Ξάνθης μας έδωσε μεγάλη δύναμη και πίστη ότι μπορούμε να συνεχίσουμε νικηφόρα. Πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Μας έχει μιλήσει ο προπονητής μας και μας ζήτησε να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν θα υποβιβαστεί η ΑΕΚ και για τις νέες μεταγραφές: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υποβιβαστούμε. Ο υποβιβασμός δεν περνά καν από το μυαλό μου. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολλούς φιλάθλους και διοίκηση που δουλεύουν για την επίτευξη του στόχους. Η καλύτερη συνταγή είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι καλύτερος για την ΑΕΚ σε σχέση με τον πρώτο και σε αυτό θα μας βοηθήσουν και οι νέοι παίκτες που ήρθαν».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: «Με βοηθάει πάρα πολύ η οικογένειά μου και η σύζυγός μου που είναι συνεχώς δίπλα μου κι έτσι καταφέρνω και ξεπερνώ τα πάντα. Παίρνω πολύ δύναμη από την οικογένειά μου. Είμαι ήδη τρία χρόνια στην χώρα σας. Όλοι με έχουν δεχθεί πολύ καλά. Κι εγώ από την πλευρά μου την αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα ενώ όπου σταθώ κι όπου βρεθώ μιλώ με τα καλύτερα λόγια».

Για το πώς έχει εξελιχθεί η χρονιά για εκείνον: «Η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω όποτε μου δοθεί η ευκαιρία μέχρι το τέλος η σεζόν συμβάλλοντας κι εγώ αλλαγή προς το καλύτερο του κλίματος. Αυτό που με στεναχώρησε και δεν έγινε όπως ήθελα είναι ότι δεν είχα τον σωστό χρόνο για να προετοιμαστώ με την ομάδα όπως θα ήθελα και όπως έπρεπε. Θα ήθελα να είμαι από την πρώτη ημέρα με την ομάδα. Μόνο αυτό θα ήθελα να αλλάξει».

Το σχόλιο του για τους οπαδούς της ομάδας: «Αυτό που συνέβη είναι ό,τι συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Τους καταλαβαίνω τους φιλάθλους που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο. Το σημαντικό είναι να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και η ομάδα να βελτιωθεί. Έχουν δίκιο οι οπαδοί μας που θέλουν να βλέπουν την ΑΕΚ να κερδίζει. Παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα».



Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved